Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bouwt gekookte kip spier?

Het gezond houden

 1. Het opbouwen van spiermassa vereist een combinatie van goede lichaamsbeweging en dieet. Veel bodybuilders eten voedsel dat de maximale hoeveelheid eiwit bevat, tegengegaan door een minimale hoeveelheid vet. Gekookte kip is een ideaal spieropbouwend voedsel omdat het een evenwicht vindt. Hoewel het misschien niet de lekkerste bereidingswijze is, raakt gekookte kip de plek waar het aankomt op het opbouwen van spiermassa.

Eiwit- en spiermassa

 1. Naast een combinatie van krachttraining en voldoende calorie-inname vereist spieropbouw voldoende hoeveelheden eiwit. Het lichaam slaat op zichzelf niet efficiënt eiwit op, dus als u spiermassa probeert op te bouwen, moet u eiwit toevoegen via uw dieet. De hoeveelheid eiwit die nodig is om spieren op te bouwen, is afhankelijk van je gewicht en bestaande spiermassa, maar je moet over het algemeen 10 tot 14 gram eiwit toevoegen aan je dagelijkse voedselinname om 1 pond spier per week op te bouwen.

Eiwitgehalte van gekookte kip

 1. Gekookte kip is een effectieve manier om eiwitten aan uw dieet toe te voegen zonder overtollig vet of cholesterol. Een 3-ounce stuk skinless kipfilet bevat 29 gram eiwit, meer dan een even groot stuk top round beef, kalkoenfilet of zalm. Gekookte kip is bij veel bodybuilders favoriet vanwege het hoge eiwitgehalte en het gemak van bereiding.

Gekookte kip versus andere kookmethoden

 1. Gekookte kip is vaak saai. En hoewel het misschien geen favoriet is bij koks, is het bij uitstek geschikt voor bodybuilders. Gekookte kip heeft minder dan een derde van de calorieën van gefrituurde kip. Een typisch stuk gekookte kip heeft 81,6 procent eiwit en 18,4 procent vet. Een stuk gefrituurde kip van vergelijkbare grootte bevat 46,5 procent eiwit en 53,5 procent vet. Vanwege het hoge vetgehalte is gefrituurde kip niet de beste keuze voor mensen die spieren willen opbouwen.

Andere voordelen

 1. Kip is rijk aan niacine, een vitamine B waarvan bekend is dat het kanker helpt voorkomen. Kip is ook een gunstige bron van een andere kankerbestrijdende voedingsstof, selenium, die helpt bij het handhaven van een sterke immuunfunctie en een gezond metabolisme. Elk helpt de algehele gezondheid te behouden, wat cruciaal is bij het proberen de spiermassa te vergroten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407