Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bran Muffin Nutrition

Voordelen

 1. Zemelen, boter of olie, melk, ei en suiker zijn de basiscomponenten van een standaard zemelenmuffin. De waarheid is dat al deze ingrediënten deel kunnen uitmaken van een gezond dieet, maar zemelenmuffins kunnen ook veel calorieën, vet en suiker bevatten. Met een paar aanpassingen kan de zemelenmuffin echter een lichtend voorbeeld worden van dat wat goed smaakt en goed voor je is.

Zemelenvezel

 1. Zemelen is de buitenste laag van een tarwekorrel en voegt vezels, vitamine E, B-vitamines, mineralen, antioxidanten en fytochemicaliën toe aan zemelenmuffins. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vezels voor de gezondheid is 25 tot 38 gram. Volgens een artikel uit 2009 van Nutrition Reviews en de American Dietetic Association wordt vezel positief geassocieerd met een lager risico op hartaandoeningen, beroertes, hypertensie, diabetes, obesitas en maag- en darmziekten. Vezels bevorderen ook de regelmaat en kunnen constipatie en aambeien voorkomen.

Receptvariaties

 1. Boter en olie zijn de twee vetten die het meest worden gebruikt in zemelenmuffins om het eindproduct mals te maken, op smaak te brengen en te laten rijzen. Een teveel aan voedingsvet wordt geassocieerd met obesitas en andere chronische aandoeningen, maar het verlagen van het vet in een zemelenmuffin is eenvoudig te doen. Probeer een deel van of alle boter of olie in een recept te vervangen door ongezoete appelmoes, fruitpuree of magere yoghurt. Er kunnen textuur- of smaakveranderingen zijn met deze substituties, dus experimenteer met verschillende hoeveelheden en producten totdat het eindresultaat bevredigend is.

Eieren

 1. Melk en ei zijn de eiwitten in zemelenmuffins die het textuur geven. Ze zijn ook bronnen van calcium, vitamine D, fosfor en B-vitamines die essentieel zijn voor een goede gezondheid. Helaas kunnen deze ingrediënten veel calorieën, vet en cholesterol bevatten. Vetarme of melkvrije melk heeft alle voedingsvoordelen van gewone melk, maar zonder calorieën en vet. Twee eiwitten kunnen ook worden vervangen door een heel ei, waarbij 50 calorieën worden verwijderd en het cholesterolgehalte wordt verlaagd tot minder dan 1 mg.

Sweetness

 1. Suiker mals en geeft kleur aan zemelenmuffins. Helaas kan teveel suiker tandholtes veroorzaken en extra calorieën toevoegen. Diabetici en pre-diabetici moeten ook toegevoegde suikers beperken. Suikervervangers zoals saccharine (Sweet 'N Low), acesulfaam kalium (Sunette) en sucralose (Splenda) bevatten weinig calorieën en zijn goede vervangers voor gewone suiker in zemelenmuffins. Aspartaam ​​(gelijk) verliest zijn zoetheid bij verhitting en is niet geschikt als suikervervanger bij het bakken.

Aanbevelingen voor variaties

 1. De toevoeging van ananas, wortelen, banaan en courgette aan een basiszemelenmuffinrecept kan bijdragen aan het bereiken van de vijf porties fruit en groenten die dagelijks worden aanbevolen door het Amerikaanse ministerie van Landbouw op MyPyramid.gov. Noten zijn ook een gezonde toevoeging omdat ze omega-3-vetzuren bevatten die de gezondheid van het hart bevorderen. Controleer portiegroottes wanneer u uit eten gaat - een portie granen is slechts 1 oz., Wat overeenkomt met een kleine muffin met een diameter van 2 1/2 inch; commercieel verkochte muffins zijn vaak dichter bij 3 oz. Specerijen zoals boter, honing en jam moeten ook worden gecontroleerd omdat ze calorieën en / of vet toevoegen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407