Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Brandt het drinken van appelazijn na elke maaltijd echt buikvet?

Macrobeheer

 1. Azijn drinken is niet het idee van de meeste mensen voor een goede tijd. Maar in de zoektocht naar buikvetverlies zullen mensen bijna alles proberen. Hoewel het drinken van appelazijn na de maaltijd een licht effect kan hebben op gewichtsverlies, is het geen magische kogel. Een gezond dieet en lichaamsbeweging zijn nog steeds de beste manier om buikvet aan te pakken.

Macrobeheer

 1. Uit onderzoek is gebleken dat appelazijn de eetlust kan beheersen en het glucosemetabolisme na een maaltijd kan verbeteren, maar er is onvoldoende wetenschappelijk bewijs om deze effecten te bevestigen. Het drinken van appelazijn na de maaltijd heeft ook nadelen die opwegen tegen een licht buikvetverlies.

Effecten van Apple Cider Vinegar

 1. Vaak aangeduid als alleen "ACV", komt appelazijn uit gemalen, gedistilleerde en gefermenteerde appels. Het actieve bestanddeel is azijnzuur, dat voorkomt in alle soorten azijn, ongeacht de bron.

 2. ACV wordt op grote schaal gepromoot in de wereld van de alternatieve geneeskunde als een remedie voor type 2 diabetes, obesitas en hoog cholesterol. Hoewel er enig bewijs is om deze beweringen te ondersteunen, zijn de meeste onderzoeken klein geweest - minder dan 100 deelnemers - en hebben de meeste de effecten van azijn in het algemeen onderzocht, niet specifiek van ACV. [! 36065 => 1140 = 3!

 3. In een 12 weken durende studie in Bioscience, Biotechnology en Biochemistry die in mei 2014 online werd gepubliceerd met 175 obese Japanse proefpersonen, verloren degenen die elke dag 1 tot 2 eetlepels azijn consumeerden meer gewicht ( 2 tot 4 pond) dan degenen die geen azijn consumeerden.

 4. Een kleine studie gepubliceerd in april 2018 in het Journal of Functional Foods wees willekeurig overgewicht en zwaarlijvige deelnemers toe aan een caloriebeperkt dieet of een caloriebeperkt dieet aangevuld met dagelijks 2 eetlepels ACV. Na 12 weken meldden de onderzoekers dat de ACV-groep het lichaamsgewicht, de BMI, de heupomtrek, het buikvet en de eetlust aanzienlijk had verminderd.

ACV na een maaltijd

 1. Dit zijn positieve resultaten, maar het ontbreken van grootschalige onderzoeken betekent dat het niet kan worden aanbevolen als een betrouwbare optie om buikvet te verbranden. Daarnaast zijn er mogelijke nadelen aan het drinken van appelazijn na de maaltijd.

 2. ACV is erg zuur. Dit kan zowel de keel als het spijsverteringsstelsel irriteren. In een klein onderzoek dat in mei 2014 werd gepubliceerd in het International Journal of Obesity, bleek azijn de eetlust en calorie-inname te onderdrukken; deze effecten waren echter grotendeels te wijten aan misselijkheid na inname. Daarom concludeerden de onderzoekers dat de promotie van azijn als eetlustremmer niet geschikt is.

 3. De zuurgraad van ACV levert ook problemen op voor de tandgezondheid. Een in vitro studie gepubliceerd in Clinical Laboratory in 2014 onderzocht de effecten van 30 soorten azijn op tanderosie. De azijn werd tot 8 uur geïncubeerd met menselijke verstandskiezen. In alle gevallen was er een verlies aan mineralen, met enkele verliezen tot 20 procent. De onderzoekers waarschuwden echter dat tal van factoren van invloed zijn op het glazuuroppervlak buiten het laboratorium en dat deze bevindingen zich mogelijk niet vertalen in real-world consumptie.

 4. Ten slotte meldt Mayo Clinic dat ACV kan interageren met bepaalde supplementen of medicijnen, waaronder diuretica en insuline. Dit kan leiden tot kaliumverlies, wat mogelijk levensbedreigend kan zijn.

Uw beste optie

 1. Veel van de ongewenste bijwerkingen van ACV komen door overmatig gebruik. Het nemen van 1 tot 2 eetlepels ACV eenmaal per dag zal voor de meeste mensen waarschijnlijk geen problemen veroorzaken. Het is echter geen goed idee om na elke maaltijd die hoeveelheid - of meer - te nemen.

 2. Een beter idee is om buikvet aan te pakken met de beproefde methode van dieet en lichaamsbeweging. Verminder uw calorie-inname en haal uw calorieën uit gezonde voeding. Je zou ACV kunnen drinken na het eten van koolhydraten in de hoop dat het de stofwisseling en bloedsuiker zal helpen, of je kunt gewoon kiezen voor lage glycemische, complexe koolhydraten uit fruit, groenten en volle granen, die rijk zijn aan vezels en een langdurige verzadiging bevorderen. Mager eiwit uit kip, vis en bonen is ook een cruciaal onderdeel van verzadiging en eetlustcontrole, volgens een beoordeling gepubliceerd in het American Journal of Clinical Nutrition in juni 2015.

 3. Als u meer ACV in uw dieet wilt opnemen, probeer het dan te gebruiken om salades, groenten en vlees te kleden in plaats van in de winkel gekochte dressings en sauzen, die vaak veel vet, suiker en calorieën. ACV is vrijwel calorievrij en biedt een bevredigende pittigheid die elk gezond gerecht opleeft.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407