Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Broden die cholesterol helpen verlagen

Andere overwegingen

 1. Het controleren en beheren van uw cholesterol is een belangrijk onderdeel van het behoud van uw algehele gezondheid. Volgens de American Heart Association kan een cholesterolarm dieet het risico op hartaandoeningen en een aantal potentieel ernstige gezondheidsproblemen verminderen. Een dieet rijk aan fruit, groenten en magere volle granen kan je op weg helpen om je cholesterol te verlagen.

Overzicht van cholesterol

 1. Er zijn twee hoofdtypen cholesterol, lipoproteïne met lage dichtheid en lipoproteïne met hoge dichtheid. LDL wordt routinematig aangeduid als slechte cholesterol omdat te veel ervan zich kan ophopen in uw bloedvaten en aders en kan uitharden tot plaques. Deze plaque remt het bloed om effectief naar organen zoals het hart en de hersenen te pompen. Hoge niveaus van LDL verhogen het potentiële risico op coronaire hartziekten.

Preventie / Solution

 1. U kunt uw cholesterolgehalte verlagen door veranderingen in uw dieet en levensstijl. Een hart-gezond dieet, regelmatige lichaamsbeweging en het vermijden van tabak zijn essentieel om uw cholesterol laag te houden. Voedingsmiddelen die cholesterol verlagen zijn havermout, vis en omega-3-vetzuren, noten, olijfolie en voedingsmiddelen met plantensterolen.

Fiber

 1. Voedingsmiddelen met een hoog gehalte aan oplosbare vezels helpen het niveau van slechte cholesterol in uw bloedbaan te verlagen. Havermout, haverzemelen, volkoren of meergranenproducten zijn allemaal uitstekende bronnen van oplosbare vezels, en deze kunnen uit brood komen. Vrouwen moeten ernaar streven om minimaal 21 tot 25 gram vezels per dag te eten, terwijl mannen ernaar moeten streven 30 tot 38 gram per dag te eten. Vezels helpen de hoeveelheid cholesterol te verminderen die uw lichaam uit voedsel opneemt.

Broden voor lagere cholesterol

 1. U kunt brood in uw dieet opnemen als u fan bent van koolhydraten en u probeert uw cholesterol te verlagen. Volkoren, meergranen en roggebrood zijn goede opties voor een gezond hartdieet. Volgens een studie gepubliceerd in het "Journal of Nutrition", kan het eten van roggebrood de LDL-waarden in het bloed verlagen bij mannen met licht verhoogde cholesterol. Er zit ongeveer 2 g vezels in een sneetje rogge, volkoren of meergranenbrood.

Overwegingen

 1. Beweging en een uitgebalanceerd dieet rijk aan vezelrijk voedsel, zoals volkorenbrood, zijn cruciaal voor het beheren en behouden van uw cholesterol. Voor sommigen kan medicatie nodig zijn om uw cholesterolgehalte binnen een normaal en gezond bereik te krijgen. Als u probeert uw cholesterol te beheersen, raadpleeg dan uw arts om een ​​plan te ontwikkelen dat geschikt is voor u.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407