Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Broiling Vs. Bakken

Vitaminen en mineralen

 1. Droge hitte is het geheim achter het grillen en bakken, hoewel elke kookmethode de warmte op een iets andere manier gebruikt. Hoewel de twee methoden vergelijkbaar zijn en verschillende van hetzelfde voedsel kunnen koken, zijn braden en bakken niet uitwisselbaar. De meeste conventionele ovens worden geleverd met een bakoven en een ingebouwde grillruimte in de oven.

Het verschil tussen grillen en bakken

 1. Door te braden wordt uw voedsel gekookt door het bloot te stellen aan directe hitte, op dezelfde manier als grillen werkt. In tegenstelling tot grillen bevindt de warmtebron zich echter boven uw voedsel in plaats van eronder. Over het algemeen plaatst u het voedsel in een speciale braadpan, die zich vaak al in de grill van uw oven bevindt, en sluit u de deur van de grill om de hitte van bovenaf op het voedsel af te laten slaan.

 2. Vleeskuikens bereiken en handhaven een constante temperatuur van 550 graden Fahrenheit en schroeien snel de buitenkant van het voedsel direct onder de warmtebron dicht. Een 1-inch biefstuk zonder been heeft bijvoorbeeld ongeveer 10 minuten aan elke kant nodig voor een middelgrote biefstuk.

 3. Eenvoudige Dijon-zalm

 4. Dit eenvoudige maar heerlijke dinerrecept van diëtist Keri Glassman zit boordevol smaak en gezonde omega-3-vetzuren. In minder dan 15 minuten kunt u dineren op tafel. We raden aan dit te combineren met een kant van groenten en volle granen.

 5. Zwarte bonensmelt met open gezicht en slaw

 6. Dit perfect uitgebalanceerde recept is geweldig voor lunch of diner - probeer het in combinatie met een salade. De combinatie van veenbessen, honing, bonen en Zwitserse kaas biedt een complexe smaak, maar is eenvoudig genoeg om in minder dan 20 minuten te trekken.

 7. Dus hoe verschilt het bakken van het braden? Bakken kookt uw voedsel door het te omringen met hete lucht van de oven. Voor het bakken is meestal een bakvorm of een bakplaat nodig, tenzij je het voedsel direct op het ovenrooster legt, een mogelijkheid met items zoals pizza - zolang je het niet erg vindt om een ​​eigenzinnige gesmolten kaas op te ruimen. Baktemperaturen variëren in het algemeen van ongeveer 170 tot 550 graden Fahrenheit, afhankelijk van uw oveninstellingen en vereist meestal een langere kooktijd dan braden. Gebruik een voedselthermometer om te bepalen wanneer voedsel volledig is gekookt tijdens het bakken.

 8. Dit recept is een gezonde draai aan een oude klassieker. Het toevoegen van bruine rijst maakt dit gerecht een beetje meer vullend en bevredigend.

 9. Falafel kikkererwtenburgers

 10. Geregistreerde diëtist Jackie Newgent sluipt extra groenten, bonen en volkoren in dit smakelijke plantaardige hamburgerrecept. Kikkererwten, volkoren meel, rode kool en tahin geven deze burger een voedings- en smaakboost.

De voors en tegens van Broil vs. Bake

 1. Roosteren en bakken zijn gezonde kookmethoden omdat u geen olie, boter of andere calorierijke kookhulpmiddelen hoeft te gebruiken. Het verwarmen van voedsel, hetzij door bakken, braden of andere methoden, kan het voedingsprofiel van verschillende voedingsmiddelen veranderen. In sommige gevallen kan het het voedingsprofiel verbeteren.

 2. Bijvoorbeeld, het koken van tomaten verhoogt het vitamine C-gehalte en het koken van groenten kan de hoeveelheid antioxidanten verhogen. In andere gevallen kan het toevoegen van warmte de voedingswaarde van bepaalde voedingsmiddelen verminderen - verschillende methoden voor het koken van broccoli verminderde voedingsstoffen met verschillende snelheden en hetzelfde geldt voor zink in een verscheidenheid aan groenten. Over het algemeen weegt het eten van deze gezonde voeding zwaarder dan elke afname van voedingsstoffen.

 3. Bovendien kan het bakken van vlees te lang ook taai en taai maken omdat het het water verkort, hard maakt en uit de eiwitten van het vlees perst. De meeste vleeswaren moeten een interne temperatuur van ongeveer 145 tot 165 graden Fahrenheit bereiken om veilig te kunnen eten, maar als je ze langer laat staan, kunnen ze de smaak en textuur veranderen.

Het beste voedsel om te braden en te bakken

 1. Roosteren en bakken met droge hitte, wat betekent dat ze het beste werken met voedsel dat vochtig is. Omdat braden de buitenkant van het voedsel schroeit in plaats van langzaam door te koken tot het midden, werkt het het beste met voedsel dat niet extreem dik is.

 2. Braden werkt het beste met dunnere stukken vlees, kippenvleugels, dijen en poten, kipfilet zonder botten die niet zo dik zijn als de bot-in variëteit, varkenshaas en vis. Bepaalde groenten en fruit kunnen ook heerlijk smaken wanneer ze worden geroosterd, zoals cherrytomaatjes, paprika en uien.

 3. Bakken werkt voor brood, cakes, koekjes en andere brood- en dessertproducten. Je kunt ook veel van hetzelfde voedsel bakken dat je kunt braden, hoewel je de kooktijd moet verlengen.

Andere veel voorkomende soorten droogkookmethoden

 1. Koken met droge warmte betekent het gebruik van directe of indirecte warmte van een bron die zich boven of onder het voedsel bevindt. Hier zijn een paar andere vormen van droogkookmethoden:

 2. Het voedsel wordt onafgedekt gekookt met droge hitte in de oven. Het eten is omgeven door hete lucht, meestal tussen temperaturen van 325deg tot 425degF.

 3. Met deze methode kan voedsel snel koken en is een kleine hoeveelheid vet vereist. Het wordt meestal gedaan in een koekenpan of wok en vereist constant roeren zodat het voedsel gelijkmatig bruin wordt en niet brandt.

 4. Schroeien is het populairst bij vlees en vis. Deze methode wordt op een hoog vuur gedaan en creëert een prachtig gekookt uiterlijk terwijl smaak en smaak worden vastgehouden.

 5. Grillen gebeurt snel en op hoge temperaturen. Het wordt gekookt op een metalen rooster en boven een open vlam. Het voedsel kan verkoold worden wat smaak toevoegt. Hoewel niet overtuigend bij mensen, hebben sommige dierstudies aangetoond dat bepaalde verbindingen die kanker kunnen veroorzaken worden geproduceerd bij het koken van vlees op hoge temperaturen. Voor degenen die zich zorgen maken, is het raadzaam verkoolde stukjes vlees te verwijderen en het vlees constant om te draaien.

Methoden voor vochtige hitte

 1. De vochtige kooktechnieken omringen het voedsel met vloeistof of stoom. Koken met vochtige hitte vereist lagere temperaturen, variërend tussen 140 en 212 graden Fahrenheit.

 2. Blancheren is vergelijkbaar met koken, omdat voedsel wordt ondergedompeld in kokend water, maar slechts 30 seconden tot 2 minuten wordt gekookt. Dit werkt goed met groenten en fruit als je hun levendige kleur wilt behouden.

 3. Deze methode valt tussen blancheren en koken. Het kookt het voedsel langer in kokend water dan blancheren, maar niet volledig koken zoals je zou doen met koken.

 4. Stomen houdt in dat voedsel wordt gekookt op de natte hete lucht van kokend water, maar niet in het water zoals bij koken.

 5. Voedsel wordt vacuüm verpakt verpakt en gekookt in een heet waterbad op 190 graden Fahrenheit.

 6. Dit is een andere kookmethode op laag vuur. Voedingsmiddelen worden ondergedompeld in vloeistof, net onder koken.

 7. Deze methode omvat het koken van voedsel volledig ondergedompeld in water dat borrelt maar niet volledig kookt.

 8. Deze methode omvat een combinatie van droog en vochtig koken met warmte. Het wordt gedaan door eerst bruin te maken en vervolgens te sudderen (zie hierboven) in een kleine hoeveelheid vloeistof in een afgedekte pot.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407