Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bruinbrooddieet

Stap 5

 1. Bruin volkorenbrood is een voedzaam nietje in elk dieet vanwege de gezondheidsvoordelen die het heeft. Volgens de American Council on Exercise bevatten volkorenbrood een verscheidenheid aan vitamines en mineralen die essentieel zijn voor een goede lichaamsfunctie en gezond gewichtsbehoud. Bruine broden moeten het etiket "volkoren" krijgen om ervoor te zorgen dat ze de meeste voedingswaarde hebben.

Nutriënten

 1. Bruine broden met het label "volkoren" bevatten een grote hoeveelheid voedingsstoffen. Een van de belangrijkste kenmerken van bruin brood is het vezelgehalte. Bruin brood bevat ook de meeste B-vitamines - waaronder riboflavine, thiamine en niacine - die het lichaam helpen energie uit voedsel te verkrijgen. Bruine volkorenbroden bevatten ook folaat, pantotheenzuur en vitamine E en K.

Voordelen

 1. Bruin brood toevoegen aan uw dieet heeft veel voordelen. De vezel in bruin brood houdt je stoelgang regelmatig en ontlasting zacht, volgens MayoClinic.com. Vezels helpen ook bij het verlagen van LDL of slechte cholesterol, helpen bij het handhaven van een gezond gewicht en helpen uw bloedsuikerspiegel stabiel te houden.

Variety

 1. Een ander voordeel van het maken van bruin brood tot een belangrijk onderdeel van uw dieet is het feit dat het op verschillende manieren kan worden bereid en gegeten. Je kunt het gebruiken voor het maken van broodjes tijdens de lunch of toast bij het ontbijt, of smeer magere kwark erop als een snack. Bruin brood kan ook de hele dag door worden gegeten, zonder enige voorbereiding.

Bedrag

 1. Volgens MayoClinic.com zou 45 tot 65 procent van je dagelijkse calorieën uit koolhydraten moeten komen. Op een dieet met 2000 calorieën zouden dan ongeveer 900 tot 1.300 calorieën uit koolhydraten moeten komen. Een sneetje bruin brood bevat ongeveer 15 tot 20 g koolhydraten, waardoor het een gezonde manier is om hoogwaardige voeding te krijgen en aan uw dagelijkse koolhydraatbehoeften te voldoen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407