Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bruine rijst versus Quinoa

Seitan versus producten op basis van soja

 1. Zowel bruine rijst als quinoa zijn voedzaam, natuurlijk voedsel dat eenvoudig te bereiden is en tal van potentiële gezondheidsvoordelen biedt. Hoewel bruine rijst de alomtegenwoordige keuze is, bieden de meeste grote natuur- en natuurwinkels quinoa in zowel verpakte als bulkvariëteiten. Als je probeert een keuze te maken tussen de twee, is het handig om te kijken hoe ze zich qua voedingswaarde en qua smaak en textuur opstapelen.

Voedingswaarden

 1. Volgens de USDA bevat 1 kop gekookte bruine rijst ongeveer 215 calorieën, 5 gram eiwit, 1,75 gram vet, 45 gram koolhydraten, 3,5 gram vezels en 1 gram natuurlijke suiker. Een kopje gekookte quinoa heeft 220 calorieën, 8 gram eiwit, 3,5 gram vet, 39,5 gram koolhydraten en 5 gram vezels. Hoewel quinoa iets hoger is in vet, schept het bruine rijst in beide hoeveelheden eiwit en voedingsvezels per portie. Als een zaad in plaats van een volkoren merkt "The New York Times" op dat quinoa alle essentiële aminozuren bevat, terwijl de volkoren bruine rijst op zichzelf geen compleet eiwit vormt.

Taste

 1. Gekookte bruine rijst is net een beetje donkerder dan witte rijst, en het heeft een nuttiger, taaiere textuur en meer een "bite". De zemelen en kiemen zijn niet uit de rijst verwijderd, dus het kan langer duren om te eten en te verteren. Quinoa is ook enigszins taai, maar het heeft een zachtere textuur en meer een neutrale smaak.

Gebruikt

 1. Quino voorbereidingstijd komt quinoa naar voren als een duidelijke winnaar. Bruine rijst moet meestal ongeveer 45 minuten op laag vuur koken voordat het klaar is om te eten, maar quinoa hoeft alleen maar 15 tot 20 minuten te worden gespoeld en gekookt voordat het zacht wordt. Bruine rijst en quinoa kunnen in bijna elk recept door elkaar worden gebruikt, omdat ze vergelijkbare texturen en smaken hebben. Beide werken goed in stoofschotel, pilaf, als gewoon bijgerecht of zelfs als basis voor een ontbijtpap met melk en vers fruit. [! 35750 => 1130 = 5!

Overwegingen

 1. Bruine rijst en quinoa zijn qua voedingswaarde niet armoedig en daarom is het gezond om beide in uw dieet op te nemen. Als uw eiwitbehoeften echter hoog zijn of u bent een vegetariër of veganist en kunt u geen eiwitten uit vleesproducten halen, dan kan het u meer baten om quinoa te eten, omdat het op zichzelf al een complete proteïne levert zonder een flinke hoeveelheid vet , calorieën, natrium of cholesterol.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407