Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Buckwheat Vs. Tarwevoeding

Tarwe en glutenvrij

 1. Gezonde granen kunnen de basis vormen van een uitgebalanceerd dieet en boekweit, of kasha, kan het proberen waard zijn als alternatief voor uw normale tarwe. Je kunt boekweit gebruiken voor een bijgerecht of stoofschotels, of boekweitmeel gebruiken in plaats van tarwebloem in pannenkoeken en andere gebakken producten. Boekweit is niet noodzakelijkerwijs gezonder dan gewone tarwe, en de beste aanpak is om een ​​verscheidenheid aan hele en verrijkte granen te eten als onderdeel van uw dieet.

Calorieën en Macronutriënten

 1. Elke kop boekweit levert 583 calorieën, en er zitten 628 calorieën in een kop harde, rode, wintertarwe, de meest voorkomende in de VS Boekweit heeft 23 gram eiwit en 6 gram vet en tarwe heeft 24 gram eiwit en 3 gram vet per kopje. Tarwe is bijna vrij van verzadigd vet en boekweit heeft slechts 1 gram, en beide granen zijn vrij van cholesterol. Beide granen bevatten veel koolhydraten, met 122 tot 136 gram per kopje.

Voedingsvezels

 1. Boekweit biedt 17 gram voedingsvezels per kopje en rode harde wintertarwe heeft 23 gram. Voedingsvezels kunnen uw risico op hartaandoeningen verlagen omdat het de hoeveelheid slecht LDL-cholesterol in uw bloed verlaagt en goede bronnen zijn groenten, fruit, bonen, noten en volle granen. Probeer minstens 14 gram voedingsvezels te krijgen voor elke 1000 calorieën die je eet, volgens de Dietary Guidelines van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services van 2010.

Vitaminen in tarwe

 1. Boekweit en volkoren rode tarwe bevatten beide veel B-vitamines, waaronder niacine, foliumzuur, thiamine en pantotheenzuur. Deze vitamines zijn essentieel voor het energiemetabolisme en de gezondheid van het hart. Versterkte geraffineerde granen, zoals verrijkte witte bloem gemaakt van tarwe, kunnen belangrijk zijn in uw dieet omdat ze extra thiamine, niacine, riboflavine en foliumzuur bevatten, volgens de Dietary Guidelines van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services.

Mineralen in tarwe

 1. Boekweit heeft 782 milligram kalium en tarwe heeft 697 milligram kalium per kop en beide korrels zijn van nature bijna natriumvrij. Gistbrood kan een veel voorkomende bron van tarwe in uw dieet zijn en ze bevatten veel natrium. Een natriumarm, kaliumarm dieet kan hoge bloeddruk veroorzaken en uw risico op hartaandoeningen en beroertes verhogen. Magnesium is een ander essentieel mineraal voor een gezonde bloeddruk, en een kop boekweit heeft 393 milligram, terwijl tarwe 242 milligram heeft. Boekweit heeft 3 milligram ijzer en tarwe heeft 6 milligram, vergeleken met een dagelijkse waarde van 18 milligram ijzer.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407