Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Budwig-dieetplan: is het effectief tegen kanker?

Overzicht

 1. Het Budwig-dieet, soms het Budwig-protocol genoemd, is een eetplan dat is ontwikkeld om kanker te behandelen.

 2. De nietjes van het dieet zijn lijnzaadolie en kwark, evenals vruchtensap. Het dieet is vernoemd naar de maker, Dr. Johanna Budwig, die theoretiseerde dat een dieet rijk aan meervoudig onverzadigde vetzuren gezonde cellen zou stimuleren om te voorkomen dat kanker zich verspreidt. [! 105352 => 1140 = 1!

 3. Er is echter geen op onderzoek gebaseerd bewijs dat het Budwig-dieet als geheel effectief is tegen kanker.

Dieet voor kanker: werkt het?

 1. De medische gemeenschap beschouwt het Budwig-dieet als wetenschappelijk onbewezen om kanker te behandelen. Sommige specifieke componenten van het Budwig-dieet kunnen echter meer veelbelovend zijn.

 2. Bijvoorbeeld, Cancer Research UK geeft aan dat er onderzoek wordt gedaan naar het gebruik van lijnzaad als ingrediënt tegen kanker. Het is mogelijk dat er eigenschappen in lijnzaadolie zelf zijn die kunnen voorkomen dat kanker zich verspreidt of voorkomt dat het terugkomt.

 3. Hoewel er geen uitgebreide onderzoeken zijn gedaan naar de effectiviteit van lijnzaad bij de behandeling van mensen met kanker, gaf een onderzoek naar kippen met eierstokkanker aan dat, hoewel er geen verandering was in de incidentie van de ziekte , een dieet van lijnzaadolie verbeterde hun kankerresultaten.

Om te vermijden op het Budwig-dieet

 1. Het Budwig-dieet is gericht op het elimineren van voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat uw lichaam niet optimaal functioneert. Daarom wordt u afgeraden om elke vorm van verwerkt voedsel te eten. Wanneer u het Budwig-dieet volgt, moet u vermijden:

Om te eten met het Budwig-dieet

 1. Wanneer u het Budwig-dieet volgt, staat het kenmerkende "Budwig-mengsel" centraal in uw voedselinname. Dit is een mengsel van kwark en lijnzaadolie, die elke dag meerdere keren moet worden ingenomen.

 2. Soms wordt het mengsel gewijzigd om yoghurt te gebruiken in plaats van kwark, maar het ingrediënt van lijnzaadolie kan niet worden gewijzigd.

 3. Je moet ook grote hoeveelheden eten:

Bijwerkingen van het Budwig-dieet

 1. Het strikt volgen van het Budwig-dieet kan leiden tot een vitamine B-voedingsgebrek, omdat het dieet restrictief is in vlees. B-vitamines zijn belangrijk voor de gezondheid van de hersenen, hormoonregulatie en energie.

 2. Hoewel het eten van veel vers fruit en groenten en het verminderen van bewerkte voedingsmiddelen goed is, gaat er wat voeding verloren met extreem restrictieve eetplannen. Het gebruik van een vitamine B-supplement kan hierbij helpen.

 3. Veel lijnzaad, lijnzaadolie of ander voedsel dat lijnzaad bevat kan constipatie, een opgeblazen gevoel en gas veroorzaken. Diarree en inflammatoire darmaandoeningen (IBS) kunnen worden veroorzaakt door lijnzaad, volgens de Mayo Clinic.

 4. Mensen die borstvoeding geven of zwanger zijn, mensen met diabetes of hypoglykemie en vrouwen met hormoongevoelige aandoeningen moeten grote hoeveelheden vlasproducten in hun dieet vermijden.

 5. Een andere gedachte om te overwegen is de beperkende aard van dit dieet kan leiden tot caloriebeperking en vervolgens gewichtsverlies. Gewichtsverlies kan gevaarlijk zijn voor een persoon met een diagnose van kanker.

 6. Let er ook op dat u veel water drinkt als u een hoge dosis lijnzaad drinkt om een ​​darmblokkade (obstructie) te voorkomen. Lijnzaad kan ook een wisselwerking hebben met sommige geneesmiddelen, dus raadpleeg een arts voordat u de hoeveelheid drastisch verhoogt of voordat u uw normale dieet beperkt.

 7. Er zijn ook risico's voor andere aspecten van het dieet. De aanbevolen blootstelling aan de zon in het Budwig-dieet kan uw risico op het ontwikkelen van huidkanker en zonnebrand vergroten.

 8. Koffieklysma's, die soms ook deel uitmaken van het dieet, kunnen leiden tot onbalans en infecties van elektrolyten, uw onderste spijsverteringskanaal ontsteken en de manier waarop uw darmen functioneren permanent veranderen.

Takeaway

 1. De meeste artsen zijn het erover eens dat geen enkel dieet kanker kan genezen. Dat gezegd hebbende, staan ​​meer artsen dan ooit open voor het aanvullen van traditionele kankerbehandelingen met alternatieve geneeswijzen.

 2. Over het algemeen kunnen de meeste mensen profiteren van het eten van minder bewerkt of geraffineerd voedsel en het verminderen van hun suikerinname. Er kunnen echter producten en supplementen zijn of een plan met meer voedingsstoffen dat beter voor u is dan het volgen van het Budwig-dieet.

 3. Als u geïnteresseerd bent in het Budwig-dieet, neem dan contact op met uw arts en werk samen met een diëtist om ervoor te zorgen dat u aan uw voedingsbehoeften voldoet.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407