Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Bulgur Vs. Farro

Aanbevelingen

 1. Als je avontuurlijk bent en op zoek bent naar alternatieven voor rijst, is bulgur of farro misschien iets voor jou. Bulgur en Farro zijn beide eetbare granen die verschillende belangrijke vitamines en mineralen leveren die je nodig hebt voor een goede gezondheid. Hoewel beide granen een geweldige bron van vezels, eiwitten en andere voedingsstoffen zijn, is de hoeveelheid die elk type levert anders.

Calorieën, vet en de basis

 1. Een kopje gekookte bulgur bevat 151 calorieën, terwijl een kopje farro aanzienlijk meer bevat met 340 calorieën. Dit is een belangrijke overweging bij het kiezen van granen om in uw dieet op te nemen, vooral als u probeert af te vallen of uw huidige gewicht te behouden. Een kop gekookte farro bevat ook ongeveer 2 gram vet, vergeleken met minder dan 0,5 gram vet in een kop gekookte bulgur. Farro is ook een ster op het gebied van eiwitten met ongeveer 14 gram per kopje, dat is 30 procent van de 46 gram vrouwen elke dag nodig heeft en een kwart van de 56 gram mannen dagelijks nodig heeft. Een kop gekookte bulgur bevat 5,6 gram eiwit.

Fantastische hoeveelheden vezel

 1. Vezel is een essentiële voedingsstof die ervoor zorgt dat uw spijsvertering goed blijft werken en uw risico op hartproblemen, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en diabetes type 2 kan verminderen. Een kopje gekookte bulgur bevat 8,2 gram vezels. Dat is een derde van de 25 gram vezels die vrouwen in hun dagelijkse voeding moeten opnemen en 22 procent van de 38 gram mannen die elke dag nodig hebben. Een kopje gekookte farro bevat 10 gram vezels.

Rijkdom aan vitaminen en mineralen

 1. Farro wint als het gaat om ijzergehalte. Een kopje farro bevat 24 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid ijzer. Een kopje bulgur bevat 1,75 milligram ijzer. Een kopje gekookte bulgur bevat 1 milligram zink, dat is 13 procent van de 8 milligram die vrouwen elke dag nodig hebben en 9 procent van de 11 milligram die mannen dagelijks moeten hebben. Farro bevat ook zink en zowel bulgur als farro leveren niacine en folaat.

Uw keuze maken

 1. Als u op zoek bent naar een manier om uw inname van essentiële voedingsstoffen te verhogen, is farro een betere keuze dan bulgur. Dat betekent echter niet dat bulgur niet voedzaam is, omdat het ook een goede graankeuze is. Kook beide granen en kijk welke smaak je verkiest, en neem dan een kopje van de winnaar als een smakelijk bijgerecht voor gegrilde steak of geroosterde kip. Verbeter de smaak van beide granen door kruiden en specerijen of uien en knoflook toe te voegen zodra de korrel is gekookt. Giet een rijkere smaak in het graan door het te koken in natriumarme kip of groentebouillon in plaats van water.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407