Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Butter Vs. Voeding inkorten

Snoep en desserts

 1. Door vet in uw gebakken producten te gebruiken, blijven ze vochtig en zacht. Het soort vet dat u gebruikt, heeft echter ook invloed op de voedingswaarde van het eindproduct. Hoewel boter en bakvet vergelijkbare voedingsprofielen hebben, kun je beter boter gebruiken, omdat het meer vitamines bevat en geen transvetten bevat.

Basisinformatie over boter en bakvet

 1. Een eetlepel gezouten boter bevat 100 calorieën en dezelfde hoeveelheid bakvet levert 115 calorieën, die allemaal uit vet komen. Hoewel bakvet cholesterolvrij is, bevat boter 30 milligram cholesterol per eetlepel. Geen van beide is een belangrijke bron van vitamines of mineralen, hoewel elke portie boter 7 procent van de dagelijkse waarde voor vitamine A bevat en sporenhoeveelheden vitamine E en K en bakvet 7 procent van de DV voor vitamine K en een kleine hoeveelheid vitamine bevat E.

Totaal vetgehalte

 1. Verkorting is een beetje hoger in totaal vet, waarbij elke eetlepel 13 gram, of 20 procent van de DV levert voor degenen die een dieet van 2000 calorieën volgen, vergeleken met 11,4 gram in boter. Het consumeren van te veel vet verhoogt uw risico op obesitas en obesitas-gerelateerde gezondheidsproblemen zoals hartaandoeningen en diabetes type 2, dus probeer uw totale vetconsumptie op niet meer dan 35 procent van uw totale calorieën te houden.

Verzadigde vetsituatie

 1. Hoewel bakvet meer vet bevat, bevat boter meer verzadigd vet omdat het van dieren komt en bakvet meestal van plantaardige oliën wordt gemaakt. Elke eetlepel boter levert 7,2 gram, of 36 procent van de DV voor verzadigd vet, vergeleken met 3,3 gram bij het inkorten. Verzadigd vet is een van de zogenaamde "slechte vetten" omdat het ervoor kan zorgen dat uw cholesterolgehalte stijgt, waardoor uw risico op hartziekten toeneemt. Beperk de inname van verzadigd vet tot niet meer dan 10 procent van uw dagelijkse calorieën.

Transvetoverwegingen

 1. Boter is geen belangrijke bron van transvetten, maar bakvet bevat vaak deze vetten, die als het slechtste soort vet worden beschouwd, omdat ze niet alleen uw LDL-waarden of slechte cholesterol verhogen, maar ze verlagen ook uw HDL of goede cholesterol. Omdat de plantaardige oliën die worden gebruikt voor het inkorten meestal vloeibaar zijn bij kamertemperatuur, hydrogeneren fabrikanten de olie om het te laten stollen, waarbij transvetten worden geproduceerd. Niet meer dan 1 procent van je calorieën zou elke dag uit transvetten moeten komen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407