Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Caesarsalade met kip Voedingsfeiten

Verzadigd vet

 1. Caesarsalade met kip is een klassieke salade met Romeinse sla, Parmezaanse kaas, croutons en gekookte kip. Je kunt kant-en-klare dressing gebruiken of een traditionele dressing maken, met ingrediënten zoals citroensap, peper, olijfolie en knoflook. Serveer deze salade als het hoofdgerecht van een lichte maaltijd of als de eerste gang van een meer formeel diner.

Calorieën

 1. Sla bevat volgens FineCooking.com minder dan 10 calorieën per kopje, maar een portie van een portie gegrilde kip Caesar met dressing heeft 590 calorieën. U kunt het caloriegehalte verlagen door minder dressing te gebruiken of minder olie in de dressing te doen en de hoeveelheid kaas of croutons die u toevoegt te verminderen. Het gebruik van gebakken, gepaneerde kipreepjes in plaats van gegrilde kip en het smeren van je brood voordat je het roostert om croutons te maken, verhoogt het caloriegehalte van je salade. [! 4367 => 1130 = 3!

 1. Vetbronnen in een Caesarsalade met kip zijn onder meer Parmezaanse kaas en beboterde croutons. Ze bevatten verzadigde vetten, die het LDL-niveau kunnen verhogen tot ongezonde niveaus. Olijven, zelfgemaakte dressing op basis van olijfolie en in de winkel gekochte Caesar-dressing zijn rijk aan onverzadigde vetten die gezond zijn voor het hart. Ansjovis in uw salade bevat omega-3-vetten, die uw risico op hartaanvallen kunnen verlagen. Romaine sla en gegrilde kipfilet zijn bijna vetvrij, maar gebakken, gepaneerde kippenreepjes kunnen transvetten bevatten, die het "slechte" LDL-cholesterol verhogen en het "goede" HDL-cholesterolgehalte verlagen.

Sodium

 1. Caesarsalade met kip kan veel natrium bevatten, zoals ansjovis, Parmezaanse kaas, olijven en gekruide croutons. Natrium is een essentiële voedingsstof, maar teveel kan uw risico op hartaandoeningen, nieraandoeningen en beroertes verhogen, volgens de Dietary Guidelines for Americans, 2010. Een portie commerciële saladedressing van 2 eetlepels heeft 363 milligram natrium, vergeleken met aanbevelingen voor gezonde volwassenen om niet meer dan 2.300 milligram natrium per dag te krijgen.

Aanvullende voedingsstoffen

 1. Een portie Caesarsalade ter grootte van een diner levert 29 gram eiwit op, of 58 procent van de dagelijkse waarde. Kip is ook een bron van vitamine B-12 en niacine of vitamine B-3. De snijsla is een bron van voedingsvezels, vitamine A, foliumzuur en kalium. Kaas levert calcium, een essentieel mineraal voor de gezondheid van de botten. Een ander voordeel van Caesarsalade met kip is dat het gemakkelijk te bereiden of te vinden is in restaurants.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407