Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cake tijdens de zwangerschap

Wat denk je?

 1. Verlangen tijdens de zwangerschap kan ertoe leiden dat je snoepjes zoals cake en snoep wilt. Hoewel een incidentele zoete traktatie geen probleem is, kan teveel van het goede slecht zijn. Uw dieet is vooral belangrijk als u zwanger bent en de meeste cakes bieden weinig voedingswaarde. Dit betekent niet dat je een stuk van de buikvormige cake moet overslaan die wordt geserveerd bij je babydouche, maar praat met je arts over het belang van het met mate eten van desserts.

Immuunsysteem

 1. Uw immuunsysteem is zwakker dan normaal wanneer u zwanger bent. Een zwakker immuunsysteem verhoogt uw kansen om ziek te worden als u bepaalde voedingsmiddelen eet, die mogelijk schadelijk zijn voor uw baby. Speciale gelegenheden zijn net zo riskant als andere dagen en mogen geen excuus zijn om ongekookte gebakken producten te eten. Cakebeslag met rauw ei kan schadelijke bacteriën zoals salmonella hebben; weersta de drang om cakebeslag of koekjesdeeg te proeven. Zelfs een zelfgemaakte cake die niet grondig werd gekookt, kan bacteriën zoals toxoplasma en listeria bevatten die je placenta kunnen passeren en ook je baby ziek kunnen maken.

Lege calorieën

 1. Snacks zoals cakes, chips en frisdranken dragen bij aan overmatige gewichtstoename tijdens de zwangerschap en geven u geen van de voedingsstoffen die uw ontwikkelende baby nodig heeft. Het verkrijgen van ongeveer 30 pond is normaal, inclusief 7,5 pond voor de baby, plus gewicht van de baarmoeder, extra borstweefsel, lichaamsvloeistoffen, bloedvolume, vruchtwater en placenta. Verwijder snoep niet volledig, eet het gewoon met mate en zorg ervoor dat je nog steeds voldoende voedzaam voedsel krijgt. Wees ook op uw hoede voor cakes gemaakt met sacharine - hoewel niet bewezen, is er enige bezorgdheid dat het de placenta kan passeren en de foetus negatief kan beïnvloeden, volgens Zwangerschap Wekelijks.

Alcohol

 1. Sommige taarten en chocolaatjes bevatten alcohol zoals rum, bourbon en amaretto die u misschien niet veilig kunt consumeren als u zwanger bent. De mythe dat koken alcohol verbrandt, is niet helemaal waar. Volgens een artikel van ChefMom.com hangt de hoeveelheid alcohol die verbrandt tijdens het bakken en koken af ​​van de temperatuur, het type alcohol en de ingrediënten. Hoewel alcohol smaak aan cakes kan toevoegen, kan alcohol de placenta passeren en complicaties veroorzaken. Mogelijke problemen zijn geboorteafwijkingen, voortijdige bevalling en mentale retardatie. Er is geen veilige hoeveelheid alcohol vastgesteld tijdens de zwangerschap.

Supplementen

 1. Uw cake of gebak kan schadelijke supplementen bevatten. Volgens een artikel dat in februari 2011 op de Psychology Today-website is gepubliceerd, bevat een product met de naam Lazy Cakes 4 milligram van het supplement melatonine naast valeriaanwortel. Melatonine en valeriaanwortel kunnen u helpen slapen, maar ze kunnen ook uw baby schaden. Je lichaam produceert van nature melatonine om je slaap-waakcycli te reguleren, dus supplementen kunnen mensen met slaapproblemen helpen. Valeriaan kan je ook helpen ontspannen. Zowel melatonine als valeriaan zijn echter mogelijk onveilig voor zwangere vrouwen, volgens MedlinePlus.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407