Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Calamari Voedingswaarde Informatie

Calcium en ijzer

 1. Een nietje op veel voorgerechtmenu's, calamares, dat wordt gemaakt door in plakjes gesneden of hele inktvis die is gepaneerd, past in een uitgebalanceerd en gezond dieet. Het biedt wat voedingswaarde, waardoor uw inname van mineralen en vitamines wordt verhoogd, evenals macronutriënten die nodig zijn voor energie. Calamari bevat echter ook relatief grote hoeveelheden natrium en cholesterol, dus u moet uw portiegrootte controleren en alleen als incidentele traktatie consumeren.

Calorieën en Macronutriënten

 1. Calamari bevat een matig aantal calorieën - elke portie van 6 ounce bevat 298 calorieën, wat 15 procent is van de dagelijkse inname van een dieet met 2000 calorieën. Deze calorieën komen uit een mix van 30,5 gram eiwit, 12,7 gram vet en 13,2 gram koolhydraten. Je lichaam gebruikt koolhydraten en vet voor energie door ze om te zetten in bruikbare brandstof om je cellulaire metabolisme te ondersteunen. Het eiwit in calamares voedt verschillende weefsels, waaronder je haar, huid en spieren.

Selenium en koper

 1. Voeg calamares toe aan uw dieet als bron van koper en selenium, twee essentiële mineralen. Selenium en koper werken beide als antioxidanten, wat betekent dat ze giftige vrije radicalen bestrijden voordat ze uw weefsels kunnen beschadigen, en ze spelen een sleutelrol in de werking van het immuunsysteem. Koper helpt je lichaam ook om ijzer te gebruiken, en selenium komt je schildklier ten goede. Een portie calamares levert 3,6 milligram koper en 88 microgram selenium, meer dan de volledige dagelijkse inname van beide mineralen.

Niacine en vitamine B-12

 1. Eet calamares als een bron van niacine, ook vitamine B-3 genoemd, evenals vitamine B-12. Niacine en vitamine B12 helpen beide om uw DNA gezond te houden door DNA-breuk te voorkomen, een proces dat u anders het risico zou lopen op instabiliteit van het genoom. Niacine bevordert ook een gezond celmetabolisme, terwijl B12 de zenuwfunctie ondersteunt en helpt bij de groei van rode bloedcellen. Een portie calamares bevat 4,4 milligram niacine, respectievelijk 31 en 28 procent van de dagelijks aanbevolen inname van niacine voor vrouwen en mannen. Die portie bevat ook 2,09 microgram vitamine B12 of 87 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Natrium en cholesterol

 1. Hoewel calamares zijn voordelen heeft, is het ook erg rijk aan natrium, vooral als je het combineert met marinarasaus. Een portie gefrituurde calamares op zichzelf heeft 520 milligram natrium, dat is 35 procent van de dagelijkse limiet van 1500 milligram die wordt aanbevolen door de American Heart Association. Een portie calamares met een kwart kopje marinarasaus bevat 797 milligram natrium, wat 53 procent van uw dagelijkse limiet is. Natriumrijke voedingsmiddelen, waaronder calamares, kunnen het beste met mate worden geconsumeerd, omdat het regelmatig krijgen van teveel natrium je bloeddruk verhoogt, je risico op hart- en vaatziekten verhoogt en je nieren beschadigt. Calamari bevat ook veel cholesterol - het bevat 442 milligram per portie, wat de limiet van 300 milligram overschrijdt die door de AHA is vastgesteld. Als u calamares tot een vast onderdeel van uw dieet maakt, kan dit een negatief effect hebben op uw cholesterolgehalte in het bloed, deels vanwege het cholesterolgehalte.

 2. Hoewel calamares zijn voordelen heeft, is het ook erg rijk aan natrium, vooral als je het combineert met marinarasaus. Een portie gefrituurde calamares op zichzelf heeft 520 milligram natrium, dat is 35 procent van de dagelijkse limiet van 1500 milligram die wordt aanbevolen door de American Heart Association. Een portie calamares met een kwart kopje marinarasaus bevat 797 milligram natrium, wat 53 procent van uw dagelijkse limiet is. Natriumrijke voedingsmiddelen, waaronder calamares, kunnen het beste met mate worden geconsumeerd, omdat het regelmatig krijgen van teveel natrium uw bloeddruk verhoogt, uw risico op hart- en vaatziekten verhoogt en uw nieren beschadigt. Calamari bevat ook veel cholesterol - het bevat 442 milligram per portie, wat de limiet van 300 milligram overschrijdt die door de AHA is vastgesteld. Als u calamares tot een vast onderdeel van uw dieet maakt, kan dit een negatief effect hebben op uw cholesterolgehalte in het bloed, deels vanwege het cholesterolgehalte.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407