Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Calciumbronnen in Indiaas eten

Gezondheidsvoordelen van Fenegriek

 1. Als je aan Indisch eten denkt, denk je misschien aan de vurige kruiden waar het om bekend staat in plaats van aan de verkoelende smaak van calciumrijke voedingsmiddelen zoals yoghurt en kaas. Deze ingrediënten komen echter veel voor in traditionele Indiase curry's, dips en drankjes zoals lassi.

Yoghurt gebruiken

 1. Yoghurt wordt in de Indiase keuken gebruikt om Korma, een milde, romige curry, te verdikken en als hoofdbestanddeel in raita, een dip op basis van yoghurt op smaak gebracht met komkommer en soms munt. Yoghurt wordt ook gebruikt als een primair ingrediënt in lassi, een hartige gemengde drank gemaakt met yoghurt, zout en fruit. Een portie volle melk yoghurt heeft 296 milligram calcium, 149 calorieën en bijna 8 gram totaal vet. Deze hoeveelheid calcium is ongeveer 28 procent van de dagelijkse waarde voor gezonde volwassenen van 19 tot 50 jaar.

Paneer: Fresh Indian Cheese

 1. Paneer maakt al sinds 6000 voor Christus deel uit van het koken op het Indiase subcontinent. Een verse, geknede kaas gemaakt van koemelk, paneer heeft een taaie maar stevige textuur. Het speelt een centrale rol in een aantal Indiase gerechten, zoals paneer met tomatensaus, saag paneer en kadhai paneer. Een portie van 3,5 ounce paneer heeft 208 milligram calcium per portie - iets meer dan 20 procent van de dagelijkse waarde - met bijna 21 gram vet per portie.

Extra bronnen van calcium

 1. Tofu, een sojaproduct, komt vaak voor als het primaire eiwit in de Indiase keuken en het biedt ook 125 milligram calcium, ongeveer 12,5 procent van de dagelijkse waarde, per portie van 3 ons. Extra bronnen van calcium gevonden in de Indiase keuken zijn kikkererwten, die 84 milligram per kop hebben, en spinazie, die 245 milligram per gekookte portie heeft.

Calciumvoordelen

 1. Calcium helpt bij het behoud van sterke botten en tanden en helpt bij de verwijding en vernauwing van bloedvaten, spiercontracties en zenuwtransmissies. Het hebben van voldoende calcium in uw dieet helpt om osteoporose te voorkomen. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium voor volwassenen is 1.000 tot 1.200 milligram per dag. Voor zwangere vrouwen is de ADH 1.300 milligram.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c