Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Calendula-olie: gebruik en voordelen

Overzicht

 1. Calendula-olie is een natuurlijke olie gewonnen uit goudsbloembloemen (Calendula officinalis). Het wordt vaak gebruikt als een aanvullende of alternatieve behandeling.

 2. Calendula-olie heeft schimmelwerende, ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen die nuttig kunnen zijn bij het genezen van wonden, het verzachten van eczeem en het verlichten van luieruitslag. Het wordt ook gebruikt als een antisepticum.

 3. Lees verder om meer te weten te komen over de mogelijke voordelen van calendula-olie voor uw huid en waar u calendula-producten kunt vinden.

Producten

 1. Calendula-olie wordt gemaakt door goudsbloembloemen in een dragerolie te brengen. Deze olie kan alleen worden gebruikt of om zalven, crèmes of zalven te maken. Calendula kan ook worden verwerkt tot een tinctuur, thee en capsules.

Olie voordelen voor de huid

 1. Calendula-olie kan een alternatief middel zijn om verschillende huidaandoeningen te behandelen en de kwaliteit en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Hier zijn zeven manieren waarop calendula-olie voor de huid kan worden gebruikt.

 2. Calendula-olie is mogelijk een optie voor bescherming tegen de zon. Een laboratoriumonderzoek uit 2012 wees uit dat calendula-olie SPF-eigenschappen als een crèmemengsel had. Er is echter meer bewijs nodig om calendula-crème als een mogelijke zonnebrandcrème te ondersteunen.

 3. Blijf ondertussen vasthouden aan een zonnebrandcrème waarvan bewezen is dat deze werkt om de kans op huidkanker voor u en uw gezin te verkleinen.

 4. Zoek zonnebrandmiddelen doordrenkt met calendula-extract online.

 5. Calendula-olie kan wondgenezing versnellen. Onderzoek uit 2013 suggereert dat het gebruik van aloë vera of calendulazalf samen met standaardverzorging de hersteltijd van episiotomie versnelde.

 6. In het onderzoek vertoonden vrouwen die gedurende vijf dagen om de acht uur aloë vera of calendula-zalf gebruikten, verbetering van symptomen zoals roodheid, zwelling en blauwe plekken. Het toevoegen van aloë of calendulazalf aan standaardverzorging bleek effectiever te zijn dan alleen standaardzorg te gebruiken.

 7. Vind aloë of calendula-crème online.

 8. Meer informatie over huismiddeltjes tegen brandwonden.

 9. Sommige mensen gebruiken calendula-olie om acne te behandelen. Een laboratoriumonderzoek wees uit dat calendula-extract nuttig kan zijn bij de behandeling en preventie van acne vulgaris, maar meer onderzoek, met name onderzoek bij mensen, is nodig om deze bevindingen te ondersteunen.

 10. Je kunt proberen je gezicht te wassen met een calendula-reinigingsmiddel. U kunt calendula-crème, olie of een vlekbehandeling op uw hele gezicht aanbrengen of het gebruiken om op acne gevoelige gebieden te richten. Misschien wilt u zelfs een keer per week een gezichtsmasker proberen.

 11. Hoewel er geen onderzoek is om het te ondersteunen, gebruiken sommige mensen calendula-olie om eczeem te behandelen. Uit één onderzoek bleek echter dat het de pijn van dermatitis kan helpen verlichten bij mensen die bestraling krijgen voor borstkanker.

 12. Hier zijn acht natuurlijke remedies om de symptomen van eczeem te verminderen.

 13. Calendula-olie kan luieruitslag helpen kalmeren. Een klein onderzoek in 2012 wees uit dat hoewel een aloë vera-crème effectief was bij de behandeling van luieruitslag, een calendula-zalf aanzienlijk voordeliger was. Dit onderzoek is echter voorlopig.

 14. Om luieruitslag te verlichten, kunt u proberen een paar keer per dag een kleine hoeveelheid calendula-olie aan te brengen of gemengd met aloë vera op het getroffen gebied.

 15. Lees voor meer opties onze samenvatting van de 11 beste luieruitslagcrèmes.

 16. Door de wondgenezingseigenschappen van calendula-olie is het misschien een goede keuze bij de behandeling van psoriasis, maar hier is nog geen onderzoek naar gedaan. Je kunt een paar keer per dag proberen calendulaolie of balsem op het getroffen gebied aan te brengen.

 17. Calendula-olie kan het algehele uiterlijk van uw huid verbeteren. Eén studie toonde aan dat een crème met calendula-extract hydratatie en stevigheid van de huid kan bevorderen, maar er is meer onderzoek nodig.

 18. Er wordt ook gespeculeerd dat calendula kan helpen bij de behandeling van contactdermatitis, waaronder reacties op gifsumak.

 19. U kunt proberen tweemaal per dag een calendula-olie of -crème op uw huid aan te brengen.

Zijn er risico's?

 1. Calendula is over het algemeen veilig in gebruik, maar er zijn enkele overwegingen om in gedachten te houden. Vermijd calendula als u allergisch bent voor planten in de Asteraceae / Compositae-familie. Gebruik calendula niet als u zwanger bent of borstvoeding geeft - er is onvoldoende bekend om zeker te zijn dat het veilig is.

 2. Vermijd het gebruik van calendula minimaal twee weken vóór een geplande operatie, omdat dit slaperigheid kan veroorzaken. Gebruik het niet oraal in combinatie met een verdovingsmiddel.

Behandelingen voor huidverzorging

 1. Er zijn verschillende andere natuurlijke huidverzorgingsproducten die u kunt gebruiken om het gevoel en het uiterlijk van uw huid te verbeteren. Je kunt vooraf gemaakte producten vinden die deze ingrediënten bevatten of onderzoeksrecepten om je eigen creaties te maken.

 2. Hier zijn enkele opties:

 3. Zoek naar producten die worden vermeld als niet-comedogeen. Dit betekent dat ze je poriën niet verstoppen.

Om mee te nemen

 1. Calendula-olie kan door velen worden gebruikt en werkt voor sommigen, maar er is niet veel onderzoek achter het gebruik ervan. Als je het wilt proberen, zorg er dan voor dat je een product koopt dat natuurlijke ingrediënten bevat en geen chemicaliën en conserveermiddelen bevat.

 2. Overleg altijd met uw arts voordat u deze olie gebruikt om een ​​aandoening te behandelen die medische aandacht vereist. Zorg ervoor dat u ook vóór gebruik een huidpleister test uitvoert. Let goed op hoe uw lichaam reageert op elke vorm van calendula-olie.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407