Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Calorieën in chocoladefudge

Nutrient-Dense: Veel waar voor uw geld

 1. Chocolade fudge is bij lange na niet schuldvrij. Het zit vol met vet en calorieën en heeft niet zoveel te bieden als vitamines en mineralen. Omdat een klein deel van de calorieën afkomstig is van een bijzonder schadelijk soort vet, moet je een gematigd stuk van 1 ons snijden en weglopen van de rest van de batch.

Pure chocolade

 1. Door weg te knabbelen aan een klein vierkantje pure chocolade-fudge, krijg je bijna 120 calorieën uit een ons. Bijna een vierde van die calorieën, 27 calorieën, is afkomstig van vet. Minder dan 3 calorieën, of 2 procent van de calorieën, zijn afkomstig van eiwitten. De grote calorie kicker in chocolade fudge is afkomstig van koolhydraten, voornamelijk in de vorm van suiker. Maar liefst 75 procent van de calorieën, of 88 calorieën, zijn afkomstig van koolhydraten.

Gemaakt met noten

 1. Je weet al dat je meer calorieën krijgt door te kiezen voor een stuk met noten gevulde chocoladetaart. De calorieën stijgen echter slechts met ongeveer 10 calorieën, waardoor je 130 calorieën krijgt van een vierkant van 1 ounce. Wat verandert in dit soort fudge is waar de calorieën vandaan komen. De toevoeging van noten verhoogt de calorieën van vet tot meer dan 48 calorieën, wat neerkomt op 37 procent calorieën uit vet. Calorieën uit eiwitten gaan ook een beetje omhoog. Je krijgt 5 calorieën uit eiwitten in dit soort fudge, of minder dan 4 procent calorieën uit eiwitten. Ongeveer tweederde van de calorieën - 78 calorieën - is afkomstig van koolhydraten.

Marshmallow-chocolade

 1. Als u iemand bent die geniet van marshmallow-swirled chocoladetaart, krijgt u ongeveer 130 calorieën uit een portie van 1 ons. Bijna 45 calorieën in een vierkant kleverige marshmallow-chocolade fudge zijn van vet, wat neerkomt op 35 procent calorieën van vet. Slechts 2 procent van de calorieën, of 2 calorieën, is afkomstig van eiwitten. De laatste 81 calorieën, of 63 procent van de calorieën, zijn afkomstig van die koolhydraten.

Calorieën van verzadigd vet

 1. Chocoladefudge is rijk aan verzadigd vet, een soort vet dat vaak voorkomt in dierlijke producten, zoals melk en boter. Omdat een overvloed aan verzadigd vet in uw dieet uw risico op hartproblemen kan vergroten, zorg ervoor dat niet meer dan 10 procent van uw calorieën uit dit slechte vet komt, wijzen de Dietary Guidelines for Americans 2010. Vetten geven je 9 calorieën uit 1 gram, dus als je een dieet van 1800 calorieën volgt, moet je je beperken tot niet meer dan 20 gram verzadigd vet. Gewone chocolade en noten-chocolade fudge bevatten elk bijna 2 gram verzadigd vet per ons. Dat is 10 procent van de hoeveelheid verzadigd vet voor de hele dag, gebaseerd op 1.800 calorieën. Fudge met marshmallow-chocolade is nog erger, met een ons die 3 gram verzadigd vet levert - 15 procent van de hoeveelheid voor 1.800 calorieën.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407