Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Calorieën in een volkoren bagel met roomkaas

Diverse keuzes, verschillende calorieën

 1. Een volkoren bagel met roomkaas maakt een vullend en bevredigend ontbijt, maar het werkt ook voor een snelle lunch. Naast de complexe koolhydraten en eiwitten levert deze combinatie B-vitamines en calcium. Om vet laag te houden, kies je voor vetarme of vetvrije roomkaas, maar bij elke roomkaaskeuze kunnen de totale calorieën in bijna ieders dieet passen.

Het volkoren bagel

 1. Een middelgrote volkoren bagel met een diameter van ongeveer 3 inch bevat 245 calorieën. De calorieën komen uit 10 gram eiwit, 1,5 gram vet en 47,9 gram totale koolhydraten, waarbij de koolhydraten bijna 78 procent van de totale calorieën uitmaken. Voordat je roomkaas of andere toppings toevoegt, zijn de calorieën in een volkoren bagel al te hoog voor een gezond tussendoortje, maar ze passen er gemakkelijk in als onderdeel van een maaltijd. De eiwit en complexe koolhydraten van de bagel, die je metabolisme stimuleren en duurzame energie geven, maken het een perfecte keuze voor het ontbijt.

Normale roomkaas

 1. Als je 1 eetlepel gewone roomkaas op je volkoren bagel smeert, voeg je 50 calorieën toe. Je hebt nu in totaal 295 calorieën. Als je maaltijd voornamelijk uit bagel en roomkaas bestaat, kun je uitgeven met een tweede eetlepel gewone roomkaas en de calorieën op 345 brengen. Aangezien Columbia University aanbeveelt een ontbijt te consumeren dat 350 tot 500 calorieën bevat, ben je nog steeds gezond binnen een goed caloriebereik en ruimte hebben om vers fruit, groenten, magere melk of sap toe te voegen om de maaltijd compleet te maken. Er is echter een probleem: slechts 1 eetlepel gewone roomkaas bevat 5 gram vet.

Vetarme en vetvrije roomkaas

 1. U kunt de romige textuur en smaak van roomkaas verkrijgen, maar het vet verminderen of elimineren door vetarme en vetvrije variëteiten te kiezen. Een eetlepel magere roomkaas heeft 30 calorieën, terwijl het vetvrije type tot 19 calorieën daalt. Het totale vet daalt tot 2,3 gram in 1 eetlepel magere roomkaas, terwijl vetvrije variëteiten nauwelijks een spoor van vet hebben. Met 1 eetlepel magere roomkaas op een bagel zijn je totale calorieën 275. Je krijgt 264 calorieën uit een volkoren bagel met 1 eetlepel vetvrije roomkaas.

Calorieën uit eiwitten

 1. Het maakt niet uit welk type roomkaas u gebruikt, het bevat niet veel koolhydraten, maar het draagt ​​wel meer eiwit bij. Het Institute of Medicine beveelt aan dat 10 tot 35 procent van je dagelijkse calorieën uit eiwitten moet komen, dus als je bijhoudt, is het goed om te weten hoeveel calorieën je uit eiwitten haalt. De volkoren bagel draagt ​​10 gram of eiwit bij en roomkaas voegt 1 tot 3 gram toe, afhankelijk van het type roomkaas. Dat brengt je eiwit totaal op 11 tot 13 gram, of 44 tot 52 calorieën.

Voordelen van volkoren graan

 1. Door een volkoren bagel te kiezen, profiteert u van verschillende voordelen voor de gezondheid van de natuurlijke vezel van het volkoren. Voedingsvezels beschermen uw cardiovasculaire gezondheid door cholesterol te verlagen. Het helpt ook om uw bloedsuiker in evenwicht te houden. Volgens de Harvard School of Public Health kun je volgens de Harvard School of Public Health je risico op het ontwikkelen van diabetes type 2 zelfs met 30 procent verlagen door dagelijks 2 tot 3 porties volle granen te eten. Een middelgrote bagel van volkoren bevat 4 gram vezels. Dit bedrag vertegenwoordigt 16 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vrouwen van 25 gram en 10,5 procent van de dagelijkse vezelbehoefte van mannen van 38 gram.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407