Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Calorieën in Prosecco-wijn

Cons

 1. Prosecco is een bruisende, mousserende wijn die is vernoemd naar de Italiaanse witte wijndruiven die in zijn productie zijn gebruikt. Net als Champagne, maar lichter en zoeter, heeft Prosecco een fruitige smaak en aroma dat goed past bij zoute hapjes of snacks, lichte pastagerechten, zeevruchten of gevogelte. Drink Prosecco met mate, omdat overtollige calorieën uit alcohol kunnen bijdragen aan gewichtstoename. De Centers for Disease Control and Prevention adviseert vrouwen om zich te beperken tot één glas wijn van 5 ounce per dag, zoals Prosecco en mannen om niet meer dan twee glazen van 5 ounce te hebben.

Calorieën per portie

 1. Een typische portie van 5 ounce Prosecco bevat ongeveer 108 calorieën, hoewel het exacte caloriegehalte enigszins meer of minder kan zijn, afhankelijk van het specifieke jaartal. Voor een gezonde volwassene die een dieet van 2000 calorieën volgt, zou het consumeren van één glas Prosecco 5,4 procent van de dagelijkse caloriebehoeften opleveren. Twee glazen drinken zou meer dan 10 procent van de aanbevolen calorieën per dag zijn. De calorieën in een mousserende wijn zoals Prosecco komen uit alcohol en koolhydraten, in de vorm van toegevoegde suikers.

Calorieën uit alcohol

 1. Italiaanse Prosecco heeft minder alcohol per portie in vergelijking met de meeste andere wijnen, waarbij het gemiddelde minder dan 12,5 procent alcohol per volume bevat. Elke gram alcohol draagt ​​7 calorieën bij. Om de hoeveelheid alcoholcalorieën in een glas Prosecco te bepalen, vermenigvuldigt u het alcoholpercentage met 7 en vermenigvuldigt u het resultaat met de portiegrootte in grammen. Een portie van 5 ounce van Prosecco bevat meestal ongeveer 88 calorieën uit alcohol.

Calorieën uit koolhydraten

 1. Het gemiddelde glas Prosecco bevat ongeveer 5 gram koolhydraten. Omdat elke gram koolhydraten 4 calorieën bijdraagt, ontvangt een portie Prosecco van 5 ounce met in totaal 108 calorieën ongeveer 20 van die calorieën uit koolhydraten, of 18,5 procent van het totale calorische gehalte van de drank. Net als bij het alcoholgehalte kan de hoeveelheid toegevoegde suiker variëren, afhankelijk van de wijnmaker en het specifieke type Prosecco.

Vergelijking met andere drankjes

 1. Prosecco bevat minder calorieën per portie dan de meeste andere soorten alcohol. Een portie champagne van 5 ons kan tussen de 124 en 175 calorieën bevatten, terwijl Cabernet Sauvignon 175 calorieën bevat in elke 6 ons. Normaal bier heeft ongeveer 195 calorieën per pint, en een gemengd drankje zoals een Long Island ijsthee kan ongeveer 300 calorieën bevatten. De beste manier om alcohol te consumeren zonder aan te komen, is door caloriearme dranken zoals Prosecco te kiezen en ze met mate te drinken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407