Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Canned Peas Vs. Bevroren erwten

Koken Moong Dhal

 1. Groene erwten zijn een goedkoop en voedzaam voedsel en een vetarme toevoeging aan elke maaltijd. Gekookte erwten bevatten aanzienlijke hoeveelheden vitamine K, mangaan, vitamine B-1 en vitamine C. Bovendien zijn erwten een geweldige bron van voedingsvezels. Bevroren of in blik, erwten zijn verpakt in een handige vorm voor snel koken. Ingeblikte erwten worden in vloeistof bewaard, terwijl ingevroren erwten eenvoudig in zakken worden gedaan. Raadpleeg uw arts voordat u belangrijke voedingswijzigingen doorvoert.

Calorieën en vet

 1. Zowel ingeblikte als bevroren erwten zijn een caloriearm, vetarm voedsel. Een portie van 100 gram ingeblikte erwten, met uitgelekte vloeistoffen maar verder onvoorbereid, bevat 69 calorieën. De portie ongekookte bevroren erwten van dezelfde grootte bevat 77 calorieën. Het vetgehalte van erwten in blik is 0,6 gram per portie van 100 gram; bevroren erwten bevatten 0,4 gram vet per portie van 100 gram. Beide soorten erwten zijn vrijwel vetvrij voedsel.

Koolhydraten en vezels

 1. Een portie bevroren erwten van 100 gram bevat ongeveer 13,6 gram koolhydraten, waarvan 5 gram suiker. Deze portie ingeblikte erwten bevat 11,4 gram koolhydraten en 3 gram suikers. Ingeblikte erwten bevatten 4 gram voedingsvezels in een portie van 100 gram, terwijl dezelfde portie bevroren erwten 4,5 gram bevat.

Mineralen

 1. Het belangrijkste verschil in mineraalgehalte tussen de twee soorten erwten is het natriumgehalte. Ingeblikte erwten bevatten ongeveer 291 milligram natrium in een uitgelekte portie van 100 gram, terwijl ingevroren erwten slechts 108 milligram bevatten. Ingeblikte erwten worden meestal bewaard in gezouten water, wat hun hogere natriumgehalte verklaart. Het kaliumgehalte van erwten in blik is iets hoger dan dat van bevroren erwten.

Vitaminen

 1. Het vitaminegehalte van bevroren erwten is in het algemeen hoger dan dat van ingeblikte erwten. Bevroren erwten bevatten ongeveer twee keer de vitamine C van ingeblikte erwten en bijna twee keer de folaat. Het vitamine A-gehalte van bevroren erwten is bijna drie keer dat van ingeblikte erwten, en er is bijna vier keer zoveel bètacaroteen in bevroren erwten als in de ingeblikte. Erwten in blik bevatten echter iets meer vitamine K per gewicht dan ingevroren erwten.Donate - BNB: bnb16ghhqcjctncdczjpawnl36jduaddx5l4eysm5c