Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Capsaïcine brengt de hitte als krachtpatser tegen ziekten

Beste gezondheidsvoeding die u nooit mag eten

 1. Ben je dol op de pittige smaak die paprika's te bieden hebben? Dan heb je geluk, want capsaïcine kan je helpen kanker te voorkomen, diabetes te bestrijden en zelfs pijn te verlichten.

 2. Bekend als de kruidenfactor in paprika, geeft capsaïcine die heerlijke groenten hun warmte. Met uitzondering van de paprika is capsaïcine over het algemeen synoniem met paprika. Het is ook een van de kenmerken van cayennepeper die het zo voordelig maakt.

 3. Met een enorm en steeds groeiend aantal onderzoeken dat dit ondersteunt, kan er geen twijfel over bestaan ​​dat capsaïcine het potentieel heeft om een ​​revolutie teweeg te brengen in meer dan één traditionele behandelmethode in de medische gemeenschap. Lees verder om erachter te komen hoe deze verbinding werkt en de ongelooflijke eigenschappen die het heeft.

Wat is Capsaïcine?

 1. Als moleculaire verbinding in kruidige pepers heeft capsaïcine geen voedingswaarde, zoals calorieën of extra voedingsstoffen. Het wordt gevonden in elk deel van de peper behalve het zaad, hoewel de hoogste concentratie capsaïcine wordt gevonden in de binnenwand waar de zaden hechten.

 2. Hoewel velen de hitte van deze paprika's opwindend vinden omdat ze YouTube-video's maken van zichzelf die de heetste video's eten die ze te pakken kunnen krijgen, is capsaïcine waardevol voor meer dan alleen entertainment. Het is een bewezen hulpmiddel voor gewichtsverlies, de strijd tegen kanker en zelfs chronische pijn. Dit komt omdat capsaïcine bindt aan een vanilloïde receptor bekend als TRPV1, die wordt gesignaleerd door warmte en ook signalen ontvangt wanneer cellen in het lichaam fysiek worden verbrand of gewond.

 3. Zodra het capsaïcine-molecuul is gebonden aan de TRPV1-receptor, wordt aan de hersenen gesignaleerd dat er een hete of brandende gebeurtenis heeft plaatsgevonden en op zijn beurt een milde ontstekingsreactie veroorzaakt die bedoeld is om de aangetaste cellen te repareren. Het is door deze reactie dat veel van de voordelen van capsaïcine waarschijnlijk optreden.

Top 6 gezondheidsvoordelen van Capsaicin

 1. Vooral in crèmevorm wordt het al vele jaren gebruikt voor de behandeling van pijn gerelateerd aan osteoartritis, reumatoïde artritis en fibromyalgie, evenals bepaalde soorten gewrichtspijn.

 2. Recenter hebben onderzoekers een methode onderzocht voor het injecteren van sterk gezuiverde capsaïcine in kraakbeen en pezen die zijn aangesloten op een beschadigde rotatormanchet. Hoewel dit het genezingsproces niet versnelde zoals aanvankelijk verwacht, veranderde het de pijnreacties aanzienlijk, waardoor het een goede kandidaat was voor pijnbehandeling voor deze aandoening. (9)

 3. Naast de behandeling van pijn, is capsaïcine al lang bekend om zijn vermogen om verschillende huidaandoeningen te behandelen, waaronder de droge, jeukende huid van psoriasis. Stof P lijkt een effectieve behandeling voor deze aandoening, omdat onderzoek heeft aangetoond dat voortdurende toepassing van capsaïcine-crème een dramatisch verminderde hoeveelheid psoriasis-uitslag op de huid vertoont. Patiënten meldden echter dat de eerste toepassingen van capsaïcine-crème gepaard gingen met wat kleine brandwonden, jeuk en stekend gevoel, die verdwenen na de eerste verschillende toepassingen. (10)

 4. Zoals veel functies van gezonde voeding, is capsaïcine erg handig bij het voorkomen en behandelen van diabetes. Consistent voedsel dat rijk is aan deze voedingsstof heeft bewezen de bloedsuiker- en insulinereacties te verbeteren bij zowel mannen als vrouwen, en ook bij vrouwen met zwangerschapsdiabetes. (11)

 5. Een pijnlijke aandoening geassocieerd met diabetes, diabetische neuropathie, kan ook worden behandeld met capsaïcine om pijnreacties te verminderen. (12)

 6. Als u probeert af te vallen, moet u waarschijnlijk overwegen capsaicinerijk voedsel te eten, zoals chilipepers. Onderzoek heeft aangetoond dat het eten van deze gekruide voedingsmiddelen het lichaamsgewicht kan verlagen, het metabolisme kan versnellen, vet kan verbranden en de eetlust bij dieren kan onderdrukken. (13)

 7. Dit kan ook een voordeel zijn voor diegenen onder u die lichaamsbeweging combineren met een voedingsbenadering van gewichtsverlies, omdat capsaïcine-consumptie ook de atletische prestaties en het algehele fysieke uithoudingsvermogen verbetert. (14)

 8. Van de vele voordelen die capsaïcine te bieden heeft, zijn er maar weinig beoordeeld als het krachtige effect ervan tegen kanker.

 9. Verschillende onderzoeken tonen bijvoorbeeld aan dat capsaïcine prostaatkanker effectief kan bestrijden, waaronder een studie uit 2006 aan de UCLA School of Medicine, waarin staat dat het een "diepgaand antiproliferatief effect" heeft op dit type kanker. Onderzoekers ontdekten dat het mondeling innemen van capsaïcine de verspreiding van prostaatkankercellen significant stopte en apoptose (celdood) veroorzaakte in meer dan één type prostaatkankercellen. (1)

 10. In een gerbil-onderzoek ontdekten wetenschappers ook dat capsaïcine effectief is tegen H. pylori-geïnduceerde gastritis, een infectie van de maagwand veroorzaakt door een bacterie die de binnenste slijmlaag binnendringt. Deze aandoening is met name van belang in ontwikkelingslanden waar de levensomstandigheden ook krap zijn, waar de H. pylori-bacterie het meest voorkomt. Capsaïcine, samen met piperine, handelde in deze studie door ontsteking veroorzaakt door het virus te verminderen en daarom werd bepaald dat het een nuttige manier was om de volgende stap in deze bacteriële infectie mogelijk te voorkomen: maagkanker. (2)

 11. Een ander type kanker capsaïcine kan nuttig zijn bij de bestrijding van borstkanker, de tweede meest dodelijke kanker bij vrouwen. Sinds enige tijd is het duidelijk dat capsaïcine het vermogen heeft om apoptose in specifieke borstkankercellen te induceren, maar eind 2015 werd in Zuid-Korea een andere doorbraakstudie gepubliceerd die ontdekte dat capsaïcine ook een ander type cel kan helpen doden: stamcellen van borstkanker .

 12. Deze ontdekking is vooral belangrijk omdat de stamcellen die achterblijven nadat de andere kankercellen zijn gestorven, verantwoordelijk zijn voor recidieven van de ziekte. (3)

 13. Capsaïcine is uitgebreid onderzocht in samenhang met de invloed ervan op primaire effusie-lymfoom (PEL). Deze vorm van non-Hodgkin-lymfoom is een zeldzame vorm van hiv. (4)

 14. Er is ook wat onderzoek dat suggereert dat capsaïcine de grootte en frequentie van bepaalde longtumoren kan helpen verminderen. (5)

 15. Over het algemeen is onderzoek rijk aan de waarheid dat behandeling met capsaïcine, samen met andere nuttige dieethulpmiddelen, een verbazingwekkende potentiële behandeling is voor allerlei soorten kanker. Het is gebleken dat het positieve effecten heeft op krimpende tumoren, het voorkomen van metastase (nieuwe tumoren gevonden weg van de oorspronkelijke kankerplaats), apoptose veroorzaken in verschillende kankermodellen en zelfs mogelijk voorkomen dat kanker in de eerste plaats optreedt. (6)

 16. Interessant is dat capsaïcine ook een kanker-gerelateerd voordeel heeft buiten kankercellen. Het is ook verkrijgbaar in crèmevorm die wordt gebruikt voor verschillende aandoeningen, waaronder zweertjes in de mond die veel voorkomende bijwerkingen zijn van chemotherapie en bestralingstherapie.

 17. Capsaïcine gebruiken is een veel voorkomende pijnverlichtingstechniek, die ik hieronder in meer detail bespreek. Een specifieke pijnstiller die gewoonlijk de crèmevorm van deze natuurlijke pijnstiller bevat, is de behandeling van clusterhoofdpijn. Anders dan migraine of spanningshoofdpijn, worden deze terugkerende, specifieke hoofdpijn door de meesten beschreven als de ergste pijn die ze ooit hebben ervaren, met sommige vrouwen zelfs vergelijken met de pijn van de bevalling.

 18. Hoewel ze zeldzaam zijn, zijn clusterhoofdpijn slopend en kunnen ze zes tot 12 weken duren. Er zijn veel levensstijl- en dieetopties die nuttig zijn bij de behandeling ervan, waaronder het aanbrengen van capsaïcine-crème aan de binnenkant van een neusgat aan de zijkant van uw hoofd die aan hoofdpijn lijdt. Door herhaaldelijk de crème toe te passen, vonden proefpersonen dat de frequentie van hun hoofdpijn afnam tot 60 dagen na het beëindigen van deze behandelingsoptie in een studie uitgevoerd door het Institute of Internal Medicine and Clinical Pharmacology aan de Universiteit van Florence, Italië. (7)

 19. Capsaïcine is een algemeen bekend middel tegen pijn. De redenen hiervoor zijn grotendeels onbekend, hoewel wetenschappers meer ontdekken over de mechanismen die het gebruikt om verlichting te bieden. Het lijkt erop dat capsaïcine grotendeels pijnstillende verlichting biedt door de TRPV1-receptor te activeren, waardoor de hersenen vervolgens een neurotransmitter afgeven die "stof P" wordt genoemd. (8)

Hoe Capsaicin te gebruiken

 1. De eenvoudigste manier om capsaïcine in uw systeem te introduceren is door voedsel te eten dat het bevat, namelijk alle paprikasoorten behalve de paprika, die geen capsaïcine bevat vanwege een recessief gen dat het bevat. Als je niet gewend bent om gekruid voedsel te eten, is het belangrijk om het rustig aan te doen en te beginnen met zeer milde variëteiten voordat je je opwerkt naar die Carolina Reaper. [! 34317 => 1140 = 4!

 2. U kunt ook capsaïcine in supplementvorm kopen, vaak aangeduid als "cayennepoederpillen" of in de vorm van een crème. In de laatste vorm kun je met name genieten van de externe voordelen, zoals de behandeling van psoriasis, evenals enkele pijnvoordelen, zoals de behandeling van clusterhoofdpijn en het verlichten van gewrichts- en spierpijn.

Geschiedenis van Capsaïcine en interessante feiten

 1. Chilipepers bestaan ​​al geruime tijd, maar de actieve "pittige" component van capsaïcine werd pas in 1846 geïsoleerd, toen een man genaamd JC Thresh het identificeerde en de naam gaf " capsaïcine." Een onzuivere vorm van de verbinding was in 1819 uit paprika geëxtraheerd door Christian Friedrich Bucholz, die het de nu verouderde "capsicim" gaf, naar de Capsicum-vorm waaruit het was genomen.

 2. Een eeuw na zijn eerste ontdekking werd zijn chemische structuur in 1919 geregistreerd door E.K. Nelson en gemaakt in synthetische vorm in 1930 door E. Spath en F.S. Schat.

 3. Voordat het in een crèmevorm werd omgezet, wreven indianen hun tandvlees met pepers om tandpijn te verlichten, een praktijk die door de Europeanen werd toegepast.

 4. Een interessant kenmerk van de pittige paprika met capsaïcine lijkt te zijn dat deze voedingsstof voortkwam uit een evolutionaire behoefte aan peperplanten om zichzelf te beschermen. Ze ontwikkelden een heel creatieve methode - capsaïcine is een afschrikmiddel voor zoogdieren die de zaden in de peperplant zouden vernietigen, maar vogels zijn er immuun voor. Omdat ze geen last hebben van de hitte van de plant, slikken vogels de zaden van verschillende peperplanten in hun geheel door en helpen ze hun groei te bestendigen. (15)

 5. De aanwezigheid van capsaïcine in pittige pepers bepaalt hun "warmte" volgens de Scoville-schaal, een meting in Scoville heat units (SHU) om verschillende pepers te identificeren. Bananenpepers scoren bijvoorbeeld tussen de 100-1.000 op de schaal, de habanero-peper scoort 100.000-350.000 en de top 10 heetste paprika's ter wereld variëren van midden 250.000 tot een explosieve 2.2 miljoen.

 6. Nr. 1 op de lijst is de Carolina Reaper, een cultivar van Capsicum chinense geteeld in Fort Mill, SC Het officiële record, volgens Guinness World Records, heeft een rating van 1.569 miljoen SHU , hoewel het onofficieel is opgenomen op 2,2 miljoen SHU.

 7. Vanwege het pijnverwekkende effect moet capsaïcine met voorzichtigheid worden gegeten en ingenomen. Over het algemeen is de hoeveelheid die wordt gevonden in gewoon voedsel veilig om te consumeren, maar het wordt soms geassocieerd met maagpijn, misselijkheid, diarree en andere spijsverteringsproblemen. In supplementvorm wordt in totaal niet meer dan drie gram per dag aanbevolen.

 8. Het is mogelijk dat capsaïcine bij sommige personen zure reflux veroorzaakt, dus als u deze indigestie regelmatig ervaart na het eten van gekruid voedsel, is het misschien de moeite waard om te vermijden. (16)

 9. Paprika's maken ook deel uit van de familie van nachtschadegroenten, een schijnbaar willekeurige verzameling van verschillende voedingsmiddelen die meestal gezond zijn, maar bij bepaalde mensen allergische reacties kunnen veroorzaken. Capsaïcine fungeert als een alkaloïde, dus als u symptomen ervaart zoals gewrichtspijn, rood worden van de huid, spijsverteringsproblemen of een merkbare ontstekingsreactie, is het mogelijk dat u allergisch bent voor deze klasse voedingsmiddelen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407