Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cashew Nutrition

Overwegingen

 1. Cashewnoten, die in tropische en subtropische gebieden groeien, hebben een rijke, boterachtige smaak. De cashewnoten groeien in kleine, pompoenvormige vruchten, cashew-appels genoemd. Cashewnoten zijn ook een goede bron voor verschillende voedingsstoffen, en u kunt ze opnemen als onderdeel van een gezond dieet.

De feiten

 1. Eén ons droog geroosterde cashewnoten - ongeveer één handvol of 16 tot 18 noten - bevat 160 calorieën en 13 g vet, volgens het US Department of Agriculture (USDA) Nutrient Database voor standaardreferentie. Het meeste vet in cashewnoten in onverzadigd vet: slechts drie van de 13 g vet is verzadigd vet. Een ons cashewnoten heeft 4 g eiwit en 1 g voedingsvezels. De portie cashewnoten van dezelfde grootte bevat ook ongeveer 45 mg fytosterolen.

Betekenis

 1. Het verhogen van de hoeveelheid onverzadigd vet in uw dieet en het verlagen van de hoeveelheid verzadigd vet kan uw totale cholesterol verbeteren, volgens het Langone Medical Center van de New York University. De fytosterolen in cashewnoten hebben ook cholesterolverlagende eigenschappen.

Voordelen

 1. Naast een positieve invloed op uw cholesterolgehalte, zijn er veel redenen waarom cashewnoten deel kunnen uitmaken van een gezond dieet. In een studie gepubliceerd in het "International Journal of Obesity" in 2001, ontdekten onderzoekers van de Harvard School of Public Health en Brigham en Women's Hospital dat lijners die noten zoals cashewnoten in hun dieet gebruikten, beter in staat waren om af te vallen dan mensen die vasthielden aan meer traditionele dieetplannen. Een andere studie, gepubliceerd in het "Journal of the American Medical Association" in 2002, toonde aan dat vrouwen die noten aten 30 procent minder kans hadden op diabetes dan vrouwen die geen noten aten.

Inzicht van experts

 1. Cashewnoten worden voorgesteld als onderdeel van de aanbevolen vier tot vijf porties "noten, zaden en peulvruchten" in het DASH-dieet (dieetbenaderingen om hypertensie te stoppen), een dieetplan dat is ontworpen om hoge bloeddruk.

Overwegingen

 1. Omdat cashewnoten veel vet en calorieën bevatten, kan het eten van te veel van hen een gezond dieet ontsporen. Beperk uw inname tot een handvol tegelijk. Sommige mensen zijn allergisch voor cashewnoten, dus als u huiduitslag, kortademigheid of andere symptomen opmerkt na het eten van cashewnoten, raadpleeg dan een arts.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407