Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cashewnoten voor jicht

Thiamine, riboflavine en niacine

 1. Cashewnoten zijn een rijke bron van eiwitten, enkelvoudig onverzadigde vetten en voedingsstoffen zoals koper, ijzer, magnesium en zink. Omdat ze ook weinig purines bevatten - verbindingen die je lichaam afbreekt in urinezuur - kan een persoon met jicht ze opnemen in haar dieet. Overmaat urinezuur in de bloedbaan hoopt zich op in gewrichten, waardoor de pijn en zwelling van jicht worden veroorzaakt. Door minder purinerijk voedsel zoals rundvlees, orgaanvlees, schelpdieren zoals mosselen en bepaalde groenten te eten ten gunste van keuzes met weinig purine, waaronder cashewnoten, kunt u mogelijk uw jichtsymptomen beheersen. [! 76702 => 1130 = 2!

 1. Items met een hoge concentratie purines worden gedefinieerd als items met 150 tot 825 milligram purine-verbindingen per 100 gram voedsel, zegt de Dial-A-Dietitian Nutrition Information Society van British Columbia . Mensen met jicht wordt geadviseerd om deze voedingsmiddelen uit hun dieet te verwijderen. Een gematigd-purine voedsel is een voedsel dat 50 tot 150 milligram purine per 100 gram bevat en kan dagelijks in beperkte hoeveelheden worden gegeten. Cashewnoten bevatten weinig purines, met minder dan 50 milligram van de verbindingen per 100 gram.

Aanbevolen inname

 1. Volgens het University of Pittsburgh Medical Center moet een jichtdieet elke dag ongeveer 6 gram eiwitrijk voedsel bevatten, zoals cashewnoten. Het Amerikaanse ministerie van Landbouw zegt dat een half ½ gram noten overeenkomt met een portie van 1 ons. Kies drooggebrande boven oliegebrande cashewnoten om je vet- en calorie-inname laag te houden. Kies bovendien voor ongezouten noten. Een ounce gezouten, droog geroosterde cashewnoten bevat 181 milligram natrium, of 12 procent van de dagelijkse limiet van 1500 milligram voor mensen met een natriumarm dieet.

Eiwitvervanger

 1. Personen met jicht moeten hun algehele eiwitinname beperken, met name dierlijke eiwitten zoals vlees, gevogelte en vis. In plaats daarvan moet het grootste deel van het eiwit op een jichtdieet afkomstig zijn van plantaardige eiwitten, inclusief noten zoals cashewnoten. Naast een lage concentratie purines, zijn cashewnoten cholesterolvrij, bevatten minder verzadigd vet per portie dan vlees en zijn ze rijk aan hart-gezonde mono- en meervoudig onverzadigde vetten. Minder vlees eten en meer plantaardige eiwitbronnen zoals noten is gekoppeld aan een verminderd risico op kanker en hartziekten.

Inzicht van experts

 1. Hoewel cashewnoten een belangrijke rol kunnen spelen in een jichtdieet, moet je ze met mate eten om overtollige calorieën te voorkomen die kunnen leiden tot gewichtstoename. Het eten van 3 ons cashewnoten zou je 489 calorieën opleveren, of bijna 25 procent van de dagelijkse caloriebehoefte van een volwassene die een dieet van 2000 calorieën volgt. Om de voordelen zonder al te veel calorieën te maximaliseren, beperkt u uw inname van cashewnoten tot 1 ons per dag, of ongeveer 15 hele cashewnoten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407