Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cashews-constipatie

Overwegingen

 1. Slimme voedselkeuzes maken is een must voor degenen die er goed uit willen zien en zich goed willen voelen. Helaas kunnen bepaalde voedingsmiddelen - zoals die met weinig vezels, zoals cashewnoten - leiden tot de ontwikkeling van constipatie en andere pijnlijke gastro-intestinale aandoeningen. Als u constipatie ontwikkelt na het eten van cashewnoten, wilt u misschien met uw arts praten om ervoor te zorgen dat u niet allergisch bent.

Basisprincipes van constipatie

 1. Constipatie - die ongeveer 80 procent van de Amerikaanse bevolking treft - wordt vaak beschreven als onregelmatige, kleine of pijnlijke stoelgang. Hoewel een aantal factoren kan leiden tot de ontwikkeling van constipatie, is het vaak te wijten aan een dieet met weinig vezels en vocht. De American Society of Colon and Rectal Surgeons beveelt dagelijks 25 tot 30 gram vezels en 60 tot 80 ons water aan om constipatie te voorkomen.

Glasvezel in cashewnoten

 1. Elke portie rauwe cashewnoten van 1 ons levert slechts ongeveer 1 gram voedingsvezels op - ongeveer 4 procent van de dagelijks aanbevolen inname voor deze voedingsstof. Ter vergelijking: dezelfde hoeveelheid pinda's heeft meer dan 2 gram vezels en een ons amandelen heeft meer dan 3 gram.

Cashewnoten als voedselallergie

 1. Noten - inclusief cashewnoten - kunnen een allergische reactie veroorzaken. Als u allergisch bent, is constipatie een mogelijk gastro-intestinaal teken van een reactie. Notenallergieën kunnen ernstig zijn en levensbedreigende symptomen veroorzaken. Als u constipatie ervaart na het eten van noten en u vermoedt een allergie, raadpleeg dan een arts.

Cashewnoten in uw dieet opnemen

 1. Hoewel ze niet vol zitten met vezels, kunnen cashewnoten toch deel uitmaken van een gezond dieet, zolang je niet allergisch bent. In feite lijken de gezonde enkel- en meervoudig onverzadigde vetten in noten - zoals cashewnoten - effectief te zijn als het gaat om het verbeteren van de gezondheid van het hart. Overweeg voor een vezelboost om ze te combineren met vezelrijk voedsel, zoals fruit en groenten, voor een voedzame snack.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407