Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cheese Vs. Melk

Selderijzaad toevoegen aan uw dieet

 1. Melk en kaas zijn populaire zuivelproducten met voedingswaarde en veel gezondheidsvoordelen. De melk die in deze producten wordt gebruikt, kan afkomstig zijn van koeien, schapen of geiten. Het eindproduct varieert afhankelijk van het type melk en het productieproces en kan variëren van romige verse melk tot harde, pittige kaas.

Productie

 1. Melk ondergaat een pasteurisatieproces voordat het commercieel kan worden verkocht. Nadat de melk is gepompt, wordt deze gefilterd om puin te verwijderen en kan worden verrijkt met vitamine A en D. De melk wordt vervolgens gepasteuriseerd om schadelijke bacteriën te verwijderen. Nadat de melk is gepasteuriseerd, gaat het door een homogenisatieproces om de vetdruppeltjes te emulgeren zodat de room niet zal scheiden en naar de top zal stijgen.

 2. Kaas wordt geproduceerd uit melk. Culturen worden toegevoegd aan gepasteuriseerde melk om het kaasbereidingsproces te starten. Deze culturen bepalen de textuur en smaak van de kaas. Enzymen worden aan het mengsel toegevoegd om de melk wrongel te helpen vormen. Op dit punt varieert de productie afhankelijk van het type kaas dat wordt gemaakt. Zachte kazen worden gemaakt van wrongel, terwijl hardere kazen worden gemaakt door de wrongel te persen en uit te harden.

Nutrition

 1. De voeding in soorten melk en kaas is afhankelijk van de verwerking die ze ondergaan.

 2. Volgens de Dairy Council van Californië bevat een kopje volle melk 156 calorieën, 8 g eiwit, 13 g koolhydraten, 12 g suiker, 8 g vet en 301 mg calcium. Melksoorten zoals 1 procent en magere hebben een lager vet- en caloriegehalte.

 3. De voedingswaarde van kaas varieert afhankelijk van het type en het productieproces. Een 2 oz. portie cheddarkaas bevat 114 calorieën, 7 g eiwit, 0,4 g koolhydraten, 9,4 g vet en 204 mg calcium.

Voordelen voor de gezondheid

 1. Melk en kaas zijn beide uitstekende bronnen van calcium. Deze voedingsstof speelt een belangrijke rol in de structuur van botten en tanden. Het eten van een calciumrijk dieet kan het risico op osteoporose helpen verminderen. Calcium is ook bekend om uw bloeddruk te verlagen en uw risico op hypertensie te verminderen, evenals om uw hartspieren te beschermen, volgens OrganicFacts.net.

 2. Zowel melk als kaas bevatten ook veel eiwitten. Eiwit helpt bij het vestigen, versterken en herstellen van uw spieren, weefsels en ligamenten. Eiwit versterkt ook je nagels, huid en haar.

Overwegingen

 1. Hoewel melk en kaas veel potentiële gezondheidsvoordelen bieden, zijn er enkele voedingsoverwegingen met betrekking tot de consumptie van deze producten. Het totale vet- en verzadigde vetgehalte in melk en kaas kan erg hoog zijn, afhankelijk van de verwerking die het product heeft doorgemaakt. Kies vetarme of vetvrije melk- en kaassoorten als u een vetarm dieet volgt.

 2. Melk en kaas kunnen ook negatieve gevolgen voor de gezondheid hebben als u lactose-intolerant bent. In deze toestand kan uw lichaam de lactose of melksuiker in zuivelproducten niet goed verwerken. Als u lactose-intolerant bent, vermijd producten met lactose en kies lactosevrije melkvariëteiten.

 3. Hoewel melk en kaas veel potentiële gezondheidsvoordelen bieden, zijn er enkele voedingsoverwegingen met betrekking tot de consumptie van deze producten. Het totale vet- en verzadigde vetgehalte in melk en kaas kan erg hoog zijn, afhankelijk van de verwerking die het product heeft doorgemaakt. Kies vetarme of vetvrije melk- en kaassoorten als u een vetarm dieet volgt.

 4. Melk en kaas kunnen ook negatieve gevolgen voor de gezondheid hebben als u lactose-intolerant bent. In deze toestand kan uw lichaam de lactose of melksuiker in zuivelproducten niet goed verwerken. Als u lactose-intolerant bent, vermijd producten met lactose en kies lactosevrije melkvariëteiten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407