Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Chocolade bakken versus. Chocoladerepen

Overwegingen

 1. Afgezien van dat het vaak goedkoper is dan ambachtelijke of hoogwaardige chocoladerepen, wordt het bakken van chocolade in een ander deel van de supermarkt gevonden en onderscheidt het zich als een traktatie die bedoeld is om smaak toe te voegen in plaats van eet uit de hand. Dat is niet altijd waar, omdat het bakken van chocolade op zichzelf behoorlijk lekker kan zijn, maar het heeft een paar opmerkelijke verschillen met reepchocolade.

Voor het bakken

 1. Chocolade bakken wordt als zodanig op de markt gebracht omdat het bijna altijd ongezoet is. Volgens Ghirardelli is een bakreep meestal 100 procent cacao, wat betekent dat het geen toegevoegde suiker en een van nature bittere smaak heeft. Als zodanig is het niet altijd ideaal om uit de hand te eten, maar in recepten die suiker hebben toegevoegd, geeft het een rijke, chocoladesmaak. Chocolade kan ook worden vertrouwd om uniform te smelten, omdat het weinig andere ingrediënten dan cacao bevat. Hoewel je zeker met chocoladerepen kunt bakken, voegen ze extra zoetheid toe aan een recept.

Voor eten

 1. Er is enige smaakvariatie tussen de soorten chocolade die wordt gebakken, vooral omdat niet elk type ongezoet is. Halfzoete bakchocolade smaakt bijvoorbeeld heel erg naar chocoladeschilfers, en als je het leuk vindt om die gewone te eten, zul je waarschijnlijk ook genieten van de chocolade in bakvorm. Omdat reepchocolade meestal een verscheidenheid aan ingrediënten bevat die het smakelijker maken - zoals suiker, vanille en melkbestanddelen - is het het beste om puur te eten.

Voedingswaarden

 1. Volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw bevat 100 g bakchocolade ongeveer 500 calorieën, 13 g eiwit, 52 g vet (waarvan 32 g verzadigd), 30 g koolhydraten, 16.5 g vezels, geen cholesterol en slechts 1 g suiker. Daarentegen bevat 100 g melkchocolade reep ongeveer 550 calorieën, 7,5 g eiwit, 32,5 g vet (waarvan 22,5 g verzadigd), 55 g koolhydraten, 2,5 g vezels en maar liefst 52 g suiker.

Overwegingen

 1. Zowel het bakken van chocolade als chocoladerepen hebben hetzelfde kerningrediënt - cacao - en overeenkomsten in smaak, dus als u overweegt welke te gebruiken, laat uw keuze de keuze bepalen. Een pan met brownies heeft een flinke hoeveelheid toegevoegde suiker en kan profiteren van de pure chocoladesmaak die ongezoete bakchocolade zou toevoegen, maar een betere optie voor een snack na het eten kan een gezoete reep met gedroogd fruit of een aroma-extract zijn.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407