Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Chocolade- en oestrogeenniveaus

Donkere chocolade

 1. Chocolade eten zorgt ervoor dat de meeste mensen zich geweldig voelen, merkt "Psychology Today" op. Dit komt omdat chocolade anandamide bevat, een neurotransmitter die je humeur verheft. Wat interessant is, is dat vrouwen de sterkste wens voelen om chocolade te eten vóór en tijdens hun menstruatiecyclus. Chocolade lijkt een antidepressivum bij vrouwen te hebben vlak voor hun maandelijkse menstruatie. Chocolade bevat stoffen die vergelijkbaar zijn met oestrogeen. Dit suggereert dat het consumeren van chocolade je oestrogeenspiegels helpt verhogen.

Oestrogeen en menopauze

 1. Oestrogeen is een hormoon dat nodig is voor de normale seksuele ontwikkeling van vrouwen, meldt MayoClinic.com. Oestrogeen helpt ook de menstruatiecyclus te reguleren, vanaf het begin van de puberteit tot de menopauze. Je lichaam produceert minder oestrogeen wanneer je de menopauze ingaat. Het gebruik van oestrogeensupplementen helpt de symptomen van de menopauze te verlichten, zoals opvliegers, ongewoon zweten en duizeligheid. Oestrogeen vermindert het risico op osteoporose bij vrouwen in de menopauze en het wordt ook gebruikt om de effecten van vertraagde vrouwelijke puberteit te verlichten. Oestrogeen helpt ook bij het verlichten van vaginale ontstekingen en eierstokproblemen. Oestrogeen is ook gebruikt om prostaatkanker bij mannen te behandelen.

Chocolade en fytochemicaliën

 1. Chocolade bevat fytochemicaliën zoals flavonoïden, meldt het University of Maryland Medical Center. Fytochemicaliën zijn chemische stoffen geproduceerd door planten die gunstig zijn voor de menselijke gezondheid. Isoflavonen worden ook fyto-oestrogenen genoemd omdat ze dezelfde effecten hebben als oestrogeen. Dus het consumeren van grote hoeveelheden voedsel met fyto-oestrogenen, zoals soja, zal de symptomen van oestrogeendeficiëntie verlichten. Omdat chocolade fyto-oestrogenen heeft, zal het consumeren van chocolade helpen de effecten van uitgeputte oestrogeenspiegels bij vrouwen te verbeteren, merkt "Psychology Today" op. Er moet echter worden opgemerkt dat de voordelen van fytochemicaliënsupplementen nog niet zijn gevalideerd.

Vervangingstherapie voor chocolade en hormonen

 1. Vrouwen die standaard hormoonvervangingstherapie krijgen, ontwikkelen vaak een verlangen om chocolade te eten, meldt "Psychology Today". Het verlangen naar chocolade is het sterkst wanneer de progesteronspiegels laag zijn. Menstruerende vrouwen hunkeren ook naar chocolade tijdens de fase van de menstruatiecyclus wanneer de niveaus van progesteron laag zijn. Het nemen van chocolade lijkt de symptomen van laag progesteron te verlichten, naast het nabootsen van de effecten van oestrogeen.

Chocolade-gezondheidsrisico's

 1. Ondanks de gunstige effecten op de gezondheid, verhoogt chocolade ook het risico op het ontwikkelen van gezondheidsproblemen, zoals nierstenen, meldt MayoClinic.com. Bovendien bevat chocolade oxalaat, een stof die de opname van calcium belemmert. Dit suggereert dat chocoladeconsumptie mogelijk een lage botdichtheid veroorzaakt. Chocolade bevat ook het aminozuur tyramine, merkt op "Psychology Today." Tyramine induceert de afgifte van adrenaline, maar het zorgt er ook voor dat uw bloeddruk en hartslag stijgen. Tyramine kan misselijkheid en hoofdpijn veroorzaken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407