Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cholesterol verlagen met kokoswater

Hogere eiwitten en gezonde vetten

 1. Kokosnoten kunnen worden geclassificeerd als een noot, zaad en een vrucht - maar verwar kokoswater niet met kokosmelk. Kokoswater is de dunne vloeistof in het midden van een jonge groene kokosnoot; kokosmelk wordt gemaakt door het vlees van de kokosnoot met water te stampen tot een dikke pulp, die vervolgens wordt gekookt. In tegenstelling tot kokosmelk bevat kokoswater van nature weinig suiker, natrium en vet en veel kalium, magnesium en calcium. Een studie gepubliceerd in het najaar van 2006 in het "Journal of Medicinal Food" geeft aan dat kokoswater het totale cholesterol en "slechte" LDL-cholesterol verlaagt, terwijl het "goede" HDL-cholesterol verhoogt.

Stap 1

 1. Begin uw dag met een smoothie met kokoswater en fruit. Gebruik tropisch fruit zoals banaan, ananas of mango als aanvulling op de milde, nootachtige smaak van kokosnoot. Voeg eiwit toe met amandelboter, lijnzaad of yoghurt.

Stap 2

 1. Drink kokoswater na het sporten. Bruce Fife, auteur van "Coconut Water for Health and Healing" stelt dat kokoswater "Nature's Gatorade" is en superieur is aan commerciële sportdranken vanwege het hoge elektrolytgehalte.

Stap 3

 1. Koken met kokoswater. Maak rijst met kokoswater in plaats van gewoon water, dat smaak en alle voordelen voor de gezondheid toevoegt. Je zou kokoswater kunnen gebruiken als basis voor soepen - vooral een soep met een Aziatische flair. Vervang melk of water in uw gebakken goederen door kokoswater - traktaties van banaannootmuffins tot omgekeerde ananascake zouden profiteren van de nootachtige smaak van kokoswater.

Stap 3

 1. Kokoswater kan duur zijn - u kunt geld besparen door massaal in te kopen.

Stap 3

 1. Gebruik geen kokoswater als u allergisch bent voor kokosnoten. Kokoswater kan helpen het cholesterolgehalte te verlagen, maar is geen vervanging voor een uitgebalanceerd dieet, regelmatige lichaamsbeweging of cholesterolverlagende medicijnen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407