Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Citroen, honing en alcohol: wat is het beste voor keelpijn?

Citroen, honing en alcohol: wat is het beste voor keelpijn?

 1. Enkele weken geleden kwamen we erachter dat zowel warme als koude dranken of ijsprikken de pijn van een zere keel kunnen verlichten die de meesten van ons zullen kennen tijdens de jaarlijkse verkoudheid en griep seizoen.

 2. Nu heeft het debat een andere wending genomen: waar passen alcohol, kruiden - zoals kaneel en gember - en citroen en honing in de mix?

 3. Om dit uit te vinden, heb ik eerst een wetenschappelijk onderzoek onder het kantoorpersoneel uitgevoerd om onze favoriete drankjes te benadrukken, gevolgd door een diepe duik in het wetenschappelijke bewijs dat aan onze overtuigingen ten grondslag ligt.

Citroen en honing - onze 'go-to'-remedie

 1. Onder de medewerkers van de MNT-redactie was een zelfgemaakt warm drankje met vers citroensap en honing de meest populaire keuze, maar liefst 62 procent noemde het een van hun go-to 'drankjes, terwijl hete citroen op zichzelf de tweede plaats behaalde met 31 procent.

 2. Ons geloof in citroen en honing komt voort uit kennis die van generatie op generatie is doorgegeven en rapporten in de media.

 3. "Heet water met citroen en honing - ik weet zeker dat ik het ergens heb gelezen," en "Dit is meestal gebaseerd op familie en vrienden die het aanbevelen, hoewel versterkt door studies en dingen op basis van over het verkrijgen van vitamine C uit citroen en de antibacteriële / antimicrobiële elementen van honing, "zijn slechts twee voorbeelden die mijn collega's hebben aangehaald.

 4. Citroen is populair in dranken vanwege het hoge vitamine C-gehalte. Interesse in het gebruik van vitamine C voor de behandeling van verkoudheid gaat helemaal terug tot de jaren 1940, maar komt voort uit de verschillende sindsdien uitgevoerde klinische onderzoeken variëren.

 5. Hoewel eerdere studies meldden dat het innemen van vitamine C de duur van een verkoudheid verminderde, is de huidige consensus dat het voor de algemene bevolking niet effectief is.

 6. Er zijn echter bepaalde groepen personen die baat kunnen hebben bij vitamine C wanneer een verkoudheid opdoemt. Dit zijn onder meer mensen die zware lichamelijke inspanning verrichten, mensen die worden blootgesteld aan koude omgevingen en mensen met vitamine C-waarden onder de aanbevolen waarden.

 7. Maar er is geen bewijs dat het keelpijn verzacht.

Honing, virussen en pijn

 1. Honing staat bekend om zijn antimicrobiële eigenschappen. Een studie wees uit dat Manuka-honing effectief is bij het verminderen van hoe snel het influenzavirus - de oorzaak van de griep - zich voortplant.

 2. Als het gaat om pijn, is honing meestal bestudeerd in de context van tonsillectomie en onderzoek heeft aangetoond dat honing effectief is. Bingo.

 3. Andere studies hebben gekeken naar de effectiviteit van honing om hoest te verminderen, geassocieerd met verkoudheid en griep. Hier hebben verschillende klinische onderzoeken een kleine verbetering aangetoond in nachtelijke hoest en slaapkwaliteit bij kinderen ouder dan 1 jaar.

 4. Dus, honing helpt waarschijnlijk bij de pijn en de citroen kan al dan niet helpen het herstel van onze symptomen te versnellen.

Alcoholische dranken 'gezamenlijke tweede' favoriet

 1. Terwijl citroen en honing de duidelijke winnaar was in onze race om een ​​zere keel te verslaan, namen alcoholische dranken de tweede plaats in, waarbij 31 procent van de MNT-redactie zei dat warme of koude alcoholische dranken hun pijn verlichten keel.

 2. De redenen hiervoor varieerden van "alcohol om mijn keel te 'desinfecteren" tot "alcohol is toch [!an] anestheticum."

 3. Hoewel er aanwijzingen zijn dat alcohol de virussen kan doden die verantwoordelijk zijn voor verkoudheid en griep, is dit echt alleen het geval voor alcoholische handgels en ontsmettingsmiddelen of voor zuigtabletten die alcohol bevatten.

 4. Alcohol heeft wel verdovende effecten, maar er is geen wetenschappelijk bewijs van de voordelen die we toeschrijven aan verschillende alcoholische brouwsels bij het kalmeren van onze keelpijn. Het is puur speculatie.

 5. Alcohol is echter een vaatverwijdend middel. Dus als u zich koud en pijnlijk voelt vanwege een virale verkoudheid of griepinfectie, kan een alcoholische drank een roze tint op uw wangen brengen en u tegelijkertijd warm en wazig laten voelen.

Kruiden brengen de achterkant naar boven

 1. De laatste categorie in de kantoorenquête was gekruide of glühwein.

 2. Gember werd door 23 procent van mijn collega's aangehaald als een effectieve methode om keelpijn te verzachten. Gember heeft inderdaad aangetoond dat het pijn vermindert.

 3. In één onderzoek gebruikten onderzoekers computermodellering om erachter te komen of gember griepinfectie kon voorkomen - met name de H1N1-stam die varkensgriep veroorzaakt. Het team ontdekte dat het actieve ingrediënt in gember voorkomt dat het virus menselijke cellen infecteert.

 4. De laatste keelspeen op onze lijst is kaneel, waaraan 8 procent van het kantoor de voorkeur gaf.

 5. "Dit is gebaseerd op het uitproberen en lezen over de eigenschappen van kaneel," was een van de redenen om voor dit populaire kruid te kiezen.

 6. Volgens een onderzoek remde een component in de etherische olie in kaneel de groei van het influenza A-virus in vitro en in vivo. Maar er zijn geen specifieke onderzoeken naar kaneel en keelpijn.

Het vonnis

 1. Het MNT-kantoor is natuurlijk te klein om ons een echt beeld te geven van de algemene bevolking. Maar we zijn niet ver weg van enkele bevindingen van een groot onderzoek gepubliceerd in 2016.

 2. Volgens het onderzoek gebruikt 99 procent van de mensen een vorm van huismiddeltje wanneer ze de beproevingen en beproevingen ervaren die gepaard gaan met verkoudheid.

 3. Vergelijkbaar met de resultaten van onze kantoorenquête was honing een duidelijke favoriet op de lijst, waar 42 procent van de deelnemers op zoek was naar verlichting.

 4. Hoewel het belangrijk is om te onthouden dat de wetenschappelijke basis voor alle huismiddeltjes die het MNT-kantoorpersoneel verkiest vrij slank is, is aangetoond dat warme dranken van welke aard dan ook het beste effect hebben op zere keel.

 5. Als prof. Ron Eccles - voorheen directeur van het Common Cold Centre in de School of Biosciences aan de University of Cardiff in het Verenigd Koninkrijk - legde me warme dranken uit - vooral warme, zoete drankjes - help een keelpijn te smeren en de pijn te verzachten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407