Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Citroen voor acne: kunnen citroenen en citroensap acne behandelen?

Overzicht

 1. Citrusvruchtenextracten worden vaak opgenomen in huidverzorgingsproducten vanwege hun antioxidantgehalte. Over het algemeen wordt gedacht dat antioxidanten - zoals vitamine C in citrusvruchten - helpen bij het bestrijden van vrije radicalen in de huid en ook bij het stimuleren van collageengehaltes.

 2. Als u acne behandelt, vraagt ​​u zich misschien af ​​of gewoon citroensap effectiever kan zijn dan een over-the-counter (OTC) combinatieproduct.

 3. Acne is de meest voorkomende huidaandoening in de Verenigde Staten. Hoewel het voor het eerst kan verschijnen tijdens de puberteit, treft acne veel mensen tot ver in de volwassenheid.

 4. De sappen van verse citroenen zijn een van de vele huismiddeltjes die op online forums worden aangeprezen. Dit komt door hun hoge gehalte aan antioxidanten, evenals natuurlijke niveaus van citroenzuur, een vorm van vitamine C.

 5. Het aanbrengen van citroen of citroensap op uw gezicht kan echter bijwerkingen hebben die uw huid verder beschadigen. Overweeg de alternatieve behandelingen in dit artikel, zoals aloë vera, rozenbottelolie en zink. Lees verder voor meer informatie.

Citroensap voor acne

 1. Voor acne wordt naar men zegt citroensap te bieden:

 2. Deze voordelen worden toegeschreven aan de antioxiderende en antibacteriële effecten van actuele vitamine C. Vitamine C is echter niet zo uitgebreid onderzocht voor de behandeling van acne als andere vitamines, zoals zink en vitamine A (retinoïden).

 3. Veel van de geclaimde voordelen van citroensap voor acnebehandeling worden anekdotisch gevonden in online forums en in blogs.

Bijwerkingen van het aanbrengen van citroen op de huid

 1. Als je ooit een hap uit een citroen hebt genomen, weet je hoe sterk deze citrusfruit smaakt. De effecten op de huid kunnen ook krachtig zijn, wat kan leiden tot mogelijke bijwerkingen. Waaronder:

 2. Uw risico op deze bijwerkingen kan groter zijn als u elke dag citroensap op uw huid gebruikt.

 3. Deze methode voor acne-behandeling is misschien ook niet de beste optie voor donkere huidtinten omdat citrusvruchten kunnen leiden tot hyperpigmentatie. Citroensap kan ook uw risico op zonnebrand en zonnevlekken verhogen, ongeacht uw huidskleur.

Citroen voor littekens van acne

 1. Acnelittekens ontstaan ​​door vlekken en kunnen enkele maanden tot zelfs jaren meegaan als u ze niet behandelt.

 2. Je loopt ook een groter risico om acnelittekens te krijgen als je aan je huid plukt of je puistjes laat ploffen. Mensen met een donkerdere huidtint hebben ook de neiging om een ​​hoger risico te lopen op hyperpigmentatie door acnelittekens, volgens een beoordeling uit 2010 gepubliceerd door het Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology.

 3. Bewijsondersteunende citroenen als een effectieve behandeling van acne littekens is minimaal. Zoals met de vermeende voordelen van acnebehandeling van citroensap, zijn er veel anekdotische discussies op internet over de positieve effecten van citroenen voor acnelittekens.

 4. Toch is er geen wetenschappelijk bewijs dat dit het geval is.

 5. Als u overweegt om citroenen thuis te gebruiken om acne-littekens te behandelen, vraag het dan eerst aan uw dermatoloog. Ze kunnen u enkele tips geven en ook individuele risicofactoren bespreken, zoals een geschiedenis van hyperpigmentatie.

 6. Uw dermatoloog kan ook in de praktijk chemische peelings of dermabrasiebehandelingen voorstellen, die veel bestudeerde opties voor littekens zijn.

Citroensap aanbrengen

 1. Citroensap kan het beste worden gebruikt als een samentrekkende of een vlekbehandeling.

 2. Om als adstringerend middel te gebruiken, combineer vers citroensap met gelijke delen water. Je kunt deze methode twee tot drie keer per dag gebruiken voordat je je vochtinbrengende crème aanbrengt. Deze methode kan ook worden gebruikt voor de behandeling van acnelittekens, hoewel u hier mogelijk geen significante resultaten ziet.

 3. Als u citroensap gebruikt als spotbehandeling om puistjes kwijt te raken, breng het dan voorzichtig op uw puistjes aan met een wattenstaafje. Laat het een paar seconden intrekken en spoel je gezicht met lauw water. Herhaal indien nodig een paar keer per dag op korte termijn totdat uw vlekken verdwijnen.

 4. Het is het beste om vers geperst citroensap te gebruiken in plaats van versies in de winkel die suikers en conserveermiddelen hebben toegevoegd. Knijp eenvoudig meerdere citroenen in een glazen container. Bewaar tot enkele dagen in de koelkast.

Alternatieve behandelingen

 1. Als u op zoek bent naar andere huismiddeltjes voor acne of acnelittekens, praat dan met uw dermatoloog over de volgende opties:

Takeaway

 1. Hoewel citroensap ontstekingsremmende en antibacteriële eigenschappen kan hebben die acne kunnen bestrijden, is er onvoldoende bekend over de mogelijke gevaren voor de huid.

 2. Ook is er, net als veel andere huismiddeltjes voor acne en acnelittekens, geen breed scala aan wetenschappelijk bewijs om citroenen te ondersteunen als een haalbare behandelingsoptie.

 3. Citroensap kan echter nog steeds veelbelovend zijn wanneer het wordt gebruikt voor de incidentele uitbraak. Zoals altijd is het het beste om uw dermatoloog te raadplegen voor hardnekkige puistjes en voor behandelingsopties om acnelittekens te genezen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407