Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Citroenwater Cayennepeper Detox

Warmte aan uw eten toevoegen

 1. Sommige mensen zullen bijna alles proberen om af te vallen, inclusief het drinken van citroensap en cayennepeper. Citroensap en cayennepepers zijn belangrijke componenten van de Master Cleanse, ook bekend als het limonadedieet. Laxeermiddelen worden 's ochtends en' s avonds aanbevolen om stoelgang te stimuleren. Aangeprezen als een ontgifting, dit is echt een korte termijn vast die op korte termijn voordelen kan opleveren.

Achtergrond

 1. Het detoxdieet met citroenwater en cayennepeper werd in 1940 ontwikkeld door Stanley Burroughs, een arts uit de alternatieve gezondheidszorg. In 1976 promootte het boek van Burroughs, "The Master Cleanser," het dieet voor gewichtsverlies en als een remedie voor een reeks gezondheidsstoornissen. In 2004 introduceerde auteur Peter Glickman het dieet opnieuw in zijn boek 'Afvallen, meer energie hebben in 10 dagen gelukkiger zijn'. Talrijke beroemdheden, waaronder Beyonce en Jared Leto, hebben het dieet omarmd.

Hoe het werkt

 1. Het detoxdieet met citroenwater en cayennepeper werkt voornamelijk door de calorie-inname drastisch te verlagen. Gedurende 10 dagen drink je zes tot 12 glazen water, citroensap, ahornsiroop en tonijn met cayennepeper. Geen vast voedsel is toegestaan. Afhankelijk van het aantal glazen tonicum dat je consumeert, krijg je 650 tot 1.300 calorieën per dag. In dat tempo vindt gewichtsverlies zeer snel plaats. 3 pond verliezen. of meer per week is mogelijk. Veel van dat gewicht is echter watergewicht.

Detox

 1. De meeste mensen zijn op zoek naar een snelle manier om af te vallen. De detox lijkt een secundair doel te zijn onder degenen die dit snel ondernemen. Geregistreerd diëtiste Katherine Zeratsky van de Mayo Clinic zegt dat er weinig bewijs is om de werkzaamheid van reinigingen of de behoefte aan interne reiniging via detoxen te ondersteunen. Het is de taak van de lever en de nieren om het lichaam van gifstoffen te ontdoen, en ze doen het prima. Hoewel sommige detox-dieetvolgers aangeven zich energieker en meer gefocust te voelen tijdens een reiniging, zegt Zeratsky dat dieters misschien gewoon een positief gevoel hebben over het doen van iets waarvan zij denken dat het goed is voor hun gewicht en algehele gezondheid.

Effectiviteit en gevaren

 1. Voor diegenen die een paar kilo willen verliezen voor een strandvakantie of een reünie op de middelbare school, kan het dieet met citroenwater en cayennepeper effectief zijn. Dit is echter geen oplossing op lange termijn, omdat gewichtsverlies snel zal worden herwonnen zodra u uw normale eetgewoonten hervat. Langdurig vasten kan bovendien leiden tot spierafbraak, tekort aan voedingsstoffen en ernstige gezondheidsproblemen. De enige oplossing voor gewichtsverlies op de lange termijn is een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Als u al een aandoening heeft, raadpleeg dan uw arts voordat u het citroenwater- en cayennepeper-dieet gaat proberen, omdat dit uw gezondheid in gevaar kan brengen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407