Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Citroenwater voor zure reflux: wat u moet weten

Citroenwater en zure reflux

 1. Zure reflux treedt op wanneer zuur uit uw maag in uw slokdarm stroomt. Dit kan ontsteking en irritatie in de slokdarmwand veroorzaken. Wanneer dit gebeurt, kunt u een branderig gevoel in uw borst of keel voelen. Dit staat bekend als brandend maagzuur.

 2. Iedereen die brandend maagzuur heeft ervaren, weet dat bepaalde soorten voedsel uw symptomen kunnen verergeren. Dat pittige Mexicaanse diner dat je gisteravond had? U kunt het later betalen. Was een rauwe knoflookhandschoen gemengd met die pastasaus? Tijd om de Tums te pakken.

 3. Als het gaat om citroen om symptomen te verminderen, zijn er enkele gemengde signalen. Sommige experts zeggen dat citroen en andere citrusvruchten de ernst van de symptomen van zure reflux vergroten. Anderen noemen de voordelen van 'huismiddeltjes' met citroenwater. Ze beweren dat het de symptomen van brandend maagzuur kan verminderen. Dus wie heeft hier het juiste antwoord? Zoals later blijkt, is er een beetje waarheid aan beide kanten.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van citroenwater?

 1. Er zijn aanzienlijke gezondheidsvoordelen die kunnen worden behaald door citroen in te nemen. Een onderzoek wees bijvoorbeeld uit dat citroencomponenten muizen hielpen vetcellen te verliezen en weg te houden. Overgewicht en gewichtstoename kunnen beide bijdragen aan de symptomen van zure reflux. Als citroen mensen kan helpen gewicht te verliezen, kan dit leiden tot een vermindering van de symptomen van zure terugvloeiing.

 2. Uit een onderzoek uit 2014 bleek dat citroen is gekoppeld aan het verlagen van de bloeddruk, vooral bij mensen met een hoog risico op hoge bloeddruk en cholesterol. Citroenen zijn rijk aan vitamine C, ook bekend als ascorbinezuur. Het is een krachtige antioxidant en helpt je lichaam te beschermen tegen celschade die kan worden veroorzaakt door zure reflux.

Wat het onderzoek zegt

 1. Er zijn aanwijzingen dat diëten die rijk zijn aan ascorbinezuur, zoals citroensap, de maag daadwerkelijk helpen beschermen tegen bepaalde vormen van kanker en andere schade. Deze bevindingen waren vooral van toepassing op mensen met maagzweren.

 2. Als uw zure terugvloeiing wordt veroorzaakt door maagzuur, kan het drinken van citroenwater gunstig voor u zijn vanwege de mogelijke alkaliserende effecten

Hoe citroenwater te gebruiken voor zure reflux

 1. Hoewel citroensap erg zuur is, kunnen kleine hoeveelheden gemengd met water een alkaliserend effect hebben wanneer het wordt verteerd. Dit kan helpen het zuur in uw maag te neutraliseren.

 2. Als u besluit om dit huismiddeltje te proberen, moet u een eetlepel vers citroensap mengen met acht ons water. Drink het dan ongeveer 20 minuten vóór een maaltijd om symptomen te voorkomen die door voedsel kunnen worden veroorzaakt.

 3. Zorg ervoor dat u dit mengsel indien mogelijk met een rietje drinkt. Dit kan voorkomen dat het zuur in het sap uw tanden raakt en het tandglazuur aantast. En je mag nooit puur citroensap drinken vanwege de zuurgraad. Het moet worden verdund met water om effectief te zijn.

Andere behandelingen voor zure reflux

 1. Als uw zure reflux mild of matig is, kunt u deze mogelijk onder controle krijgen met vrij verkrijgbare medicijnen of medicijnen op recept.

 2. Antacida, zoals Tums, kunnen onregelmatige maagzuur behandelen. Sterkere medicijnen zoals H2-blokkers en protonpompremmers zijn beter voor terugkerende zure reflux. Ze kunnen gedurende een langere periode verlichting bieden en zijn verkrijgbaar in verschillende sterktes.

 3. Er zijn risico's aan het nemen van elk type medicatie, dus raadpleeg uw arts voordat u begint met een regelmatig regime. In ernstige gevallen van zure reflux kan uw arts een operatie aanbevelen om de slokdarmsfincter te versterken.

Wat u nu kunt doen

 1. Hoewel beperkt onderzoek beschikbaar is, is het mogelijk dat citroenwater uw symptomen kan verlichten. Als je dit huismiddeltje wilt proberen, vergeet dan niet:

 2. U kunt overwegen om in eerste instantie een verminderde hoeveelheid te drinken om te bepalen wat voor effect het kan hebben. Als u geen toename van symptomen ervaart, wilt u misschien het volledige bedrag proberen.

 3. Als uw symptomen aanhouden, moet u contact opnemen met uw arts. Ze kunnen helpen het beste behandelplan voor u te bedenken.

 4. Blijf lezen: Home remedies voor zure reflux / GERD >>

 5. Hoewel beperkt onderzoek beschikbaar is, is het mogelijk dat citroenwater uw symptomen kan verlichten. Als je dit huismiddeltje wilt proberen, vergeet dan niet:

 6. U kunt overwegen om in eerste instantie een verminderde hoeveelheid te drinken om te bepalen wat voor effect het kan hebben. Als u geen toename van symptomen ervaart, wilt u misschien het volledige bedrag proberen.

 7. Als uw symptomen aanhouden, moet u contact opnemen met uw arts. Ze kunnen helpen het beste behandelplan voor u te bedenken.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407