Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Coconut Palm Sugar vervangen door suiker tijdens het bakken

Stap 5

 1. Al eeuwen concentreren Aziatische landen het sap van palmbomen om een ​​zoetstof te maken voor culinaire en medicinale doeleinden. De suiker wordt getrokken uit twee soorten palm, de palmyra en de bekende kokospalm. Kokospalmsuiker heeft sinds het einde van de 20e eeuw veel belangstelling getrokken vanwege zijn lage glycemische index en hoge niveaus van micronutriënten. Het kan ook direct worden vervangen door rietsuiker tijdens het bakken.

Over Coconut Palm Sugar

 1. Kokospalmsuiker wordt geproduceerd door op de bloesem van de boom te tikken voor sap. Dit proces doodt de bloesems en voorkomt dat de boom kokosnoten groeit voor dat seizoen. Het sap wordt geconcentreerd tot een siroop. Vervolgens wordt de siroop verder ingedampt om suiker te vormen. Het is verkrijgbaar in drie marktvormen - een dikke pasta vergelijkbaar met afgeroomde honing; kleine cakes van harde samengeperste suiker; en gekorrelde, gebruiksklare suiker, vergelijkbaar met conventionele bruine suiker.

Voordelen van het gebruik van kokospalmsuiker

 1. Een van de belangrijkste factoren die de recente toename van de populariteit van palmsuiker beïnvloeden, is de lage glycemische index. Dit is een maat voor hoe een voedingsmiddel door het lichaam wordt opgenomen, en meer specifiek in welke mate het de bloedsuikerspiegel doet stijgen. Testen door het ministerie van Wetenschap en Technologie van de Filippijnse overheid hebben vastgesteld dat kokossuiker een glycemische index van 35 heeft, ver onder de lage benchmark van 55. Het is ook een belangrijke bron van verschillende mineralen, waaronder fosfor, calcium, magnesium en ijzer.

Gebruik bij het bakken

 1. Kokospalmsuiker is een veelzijdig alternatief voor conventionele rietsuiker voor de meeste bakdoeleinden. Het is minder zoet dan rietsuiker maar smaakvoller, met een melasse-achtige smaak vergelijkbaar met bruine suiker, en in veel gevallen kan de hoeveelheid suiker met maximaal 25 procent worden verminderd zonder het eindresultaat te veranderen. Gebruik de pastavorm van rietsuiker om besjes en deeg te zoeten dat niet hoeft te worden afgeroomd. De harde cakes kunnen worden geraspt voor gebruik of worden gestampt met een houten hamer om ze in poeder te breken. Eenmaal gereduceerd tot poeder, is de suiker uitwisselbaar met kristalsuikersuiker of rietsuiker.

Aanvullende overwegingen en tips

 1. Kokospalmsuiker heeft een meer afgeronde smaak dan rietsuiker, met duidelijke tonen van karamel en butterscotch. Het wordt echter op kleine schaal geproduceerd en kan behoorlijk variabel zijn. Blijf voor de consistentie waar mogelijk bij één merk. Als u de hoeveelheid suiker in uw gebakken producten wilt verminderen, snijd het recept dan telkens met 1 eetlepel palmsuiker terug totdat de smaak wordt beïnvloed. Compenseer een verminderde hoeveelheid suiker door het vet en de suiker langer te kloppen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407