Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Collard Groenen: kanker bestrijden, Detox-ondersteuning bieden Meer

Geschiedenis

 1. Boerenkool (of collards) zijn verschillende losbladige planten die tot de Brassica oleracea-soort behoren. Deze heilzame groente is verwant aan kool, snijbiet, broccoli, bloemkool, boerenkool en spruitjes, want ze behoren allemaal tot de Acephala-groep.

 2. De collard groene plant wordt gekweekt voor zijn grote, donker gekleurde en eetbare bladeren; het groeit in Brazilië, Portugal, de zuidelijke Verenigde Staten, veel delen van Afrika, Montenegro, Bosnië en Herzegovina, Zuid-Kroatië, Noord-Spanje en Noord-India. Net als boerenkool heeft het een rechtopstaande stengel, vaak tot twee voet lang. De bladeren zijn dik en hebben een licht bittere smaak. Kruisbloemige groenten, zoals boerenkool, zijn uniek omdat ze rijk zijn aan zwavelhoudende verbindingen genaamd glucosinolaten, die ontgifting ondersteunen, en indol-3-carbinol dat het risico op borst aanzienlijk vermindert , dikke darm en longkanker. Boerenkool is een geweldige bron van vitamine K en vitamine A; ze zijn ook rijk is oplosbare vezels en hebben sterke antioxiderende eigenschappen. Door boerenkool aan uw dieet toe te voegen, vermindert u ziekteverwekkende ontstekingen, geneest u de spijsvertering, ontgift u uw lichaam en verhoogt u de cardiovasculaire gezondheid.

Collard Greens voedingsfeiten

 1. Boerenkool behoort tot de beste vitamine C-voedingsmiddelen en is een goede bron van vitamine K en oplosbare vezels. Ze bevatten ook meerdere voedingsstoffen met krachtige anti-kanker eigenschappen, zoals diindolylmethaan en sulforafaan.

 2. Een kopje gekookte boerenkool heeft ongeveer:

Voordelen van Collard Greens

 1. Een kopje gekookte boerenkool heeft meer dan 100 procent van de aanbevolen dagelijkse waarde van vitamine K, een essentiële in vet oplosbare vitamine. Vitamine K staat erom bekend dat het verantwoordelijk is voor botopbouw en bloedstolling; in feite bouwt vitamine K botten beter dan calcium! Menselijke interventiestudies tonen aan dat vitamine K niet alleen de botmineraaldichtheid bij osteoporotische mensen verhoogt, maar ook het aantal fracturen vermindert.

 2. Vitamine K is ook een van de meest cruciale vitamines om hartziekten te voorkomen. Studies tonen aan dat personen die hun inname van vitamine K via de voeding verhogen, een lager risico op cardiovasculaire mortaliteit hebben. Een vitamine K-tekort kan leiden tot gezondheidsproblemen, waaronder PDS, hartaandoeningen, verzwakte botten, tandbederf en kanker.

 3. Vitamine A is een in vet oplosbare vitamine die ook een krachtige antioxidant is. Met een kopje boerenkool die 300 procent van je aanbevolen dagelijkse waarde vervult, ervaar je zeker de verbazingwekkende vitamine A-voordelen met deze voedzame groente.

 4. Vitamine A speelt een cruciale rol bij het behoud van een gezond gezichtsvermogen, neurologische functie en een gezonde huid. Het is essentieel voor de gezondheid van de huid en een tekort kan leiden tot een slechte teint. Studies tonen aan dat het consumeren van vitamine A-rijk voedsel acne kan bestrijden en de algehele gezondheid van de huid kan verbeteren. Zoals alle voedingsmiddelen met veel antioxidanten, vermindert het ontstekingen door schade door vrije radicalen te bestrijden, wat van vitaal belang is voor een goede gezondheid en een lang leven.

 5. Bladgroenten zoals boerenkool, boerenkool, spinazie en snijbiet zitten boordevol voedingsstoffen en ijzer. Deze vetverbrandende voedingsmiddelen helpen de spieren goed te laten functioneren en calorieën te verbranden lang na een training.

 6. Omdat boerenkool vol zit met vitamine K, houdt het eten van de bladeren onze botten sterk en helpt het osteoporose af te weren en op natuurlijke wijze te behandelen, waardoor het lichaam normaal goed tot op hoge leeftijd blijft bewegen. Boerenkool is een voedingsrijke groente, en de voordelen die je lichaam krijgt voor de hoeveelheid calorieën in deze groenten betekent dat je meer waar voor je voedingswaarde krijgt. Je kunt deze gezonde groenten zonder schuldgevoel gebruiken; plus, je kunt beginnen met het verdringen van andere, minder voedzame voedingsmiddelen die je gezondheid en welzijn niet bevorderen.

 7. Boerenkool ontgift het lichaam, bevat veel antioxidanten en vermindert ontstekingen - waardoor deze krachtige groente een natuurlijke kankerbestrijder en preventer is.

 8. Volgens het National Cancer Institute is het geheim achter het kankerdodende vermogen van boerenkool en andere kruisbloemige groenten dat ze rijk zijn aan glucosinolaten - een grote groep zwavelhoudende verbindingen. Van deze chemicaliën is bekend dat ze tijdens het kauw- en verteringsproces worden afgebroken tot biologisch actieve verbindingen die de groei van kankercellen voorkomen; de verbindingen worden indolen, thiocyanaten en isothiocyanaten genoemd, en studies suggereren dat ze ratten en muizen beschermen tegen kanker van de blaas, borst, dikke darm, lever, long en maag.

 9. Van deze krachtige glucosinolaten is ook bekend dat ze ontstekingen verminderen, kankercellen herprogrammeren om af te sterven, tumorvorming en metastase te voorkomen, carcinogenen te deactiveren en antibacteriële en antivirale eigenschappen bevatten.

 10. Net als de gezondheidsvoordelen van boerenkool, hun kruisbloemige neef, is een van de grootste gezondheidsvoordelen van boerenkool het natuurlijke ontgiftingsmiddel. Ze helpen niet alleen gifstoffen te verwijderen, maar ze verwijderen ze ook uit het lichaam. Een component in boerenkool genaamd isothiocyanaten (ITC's) is gemaakt van glucosinolaten. Ze zouden helpen het lichaam op cellulair niveau te ontgiften.

 11. Glucosinolaten helpen ontgiftingsenzymen te activeren en hun activiteit te reguleren; ze activeren ook de lever om ontgiftende enzymen te produceren die aanvallen van vrije radicalen op je DNA blokkeren. Door regelmatig boerenkool te eten, helpt u het lichaam om gifstoffen of gifstoffen in het lichaam te verwijderen die afkomstig zijn van bewerkte voedingsmiddelen, verontreinigende stoffen, pesticiden en geneesmiddelen.

 12. Omdat boerenkoolgroenten ontstekingen verminderen, hebben ze invloed op onze cardiovasculaire gezondheid. Vitamine K, die overvloedig aanwezig is in boerenkool, is een kritieke voedingsstof voor het verminderen van ontstekingen en het beschermen van cellen langs bloedvaten, inclusief zowel aderen als slagaders.

 13. Van vitamine K is aangetoond dat het helpt bij het voorkomen van verkalking van slagaders, een van de belangrijkste oorzaken van hartaanvallen. Het werkt door calcium uit de slagaders te voeren en het niet toe te staan ​​zich te vormen tot harde, gevaarlijke plaque-afzettingen. Het is een natuurlijke remedie voor hoge bloeddruk en vermindert het risico op gezondheidsproblemen zoals een beroerte, hartaanval en diabetes.

 14. Cholesterol is een natuurlijk voorkomende stof die door de lever wordt gemaakt en door het lichaam wordt vereist voor de juiste werking van cellen, zenuwen en hormonen. Het reist in de vetzuren van de bloedbaan en kan zich ophopen in de wanden van de slagaders, waardoor de bloedstroom naar vitale delen van het lichaam afneemt.

 15. Boerenkool vermindert natuurlijk het cholesterolgehalte omdat de bladeren veel vezels bevatten. Oplosbare vezels binden cholesterol in het spijsverteringsstelsel, waardoor het door het lichaam wordt uitgescheiden. Een studie gepubliceerd in het American Journal of Preventive Medicine concludeerde dat een vezelsupplement significante en aanhoudende verminderingen van LDL (slechte cholesterol) bood zonder HDL (goede cholesterol) te verminderen of triglyceriden te verhogen gedurende een behandelingsperiode van 51 weken.

 16. Omdat boerenkool een van de beste vezelrijke voedingsmiddelen is, stimuleert het eten van deze heilzame groente het spijsverteringsstelsel. Collard greens consumptie kan worden toegevoegd als een irritable bowel syndrome (IBS) dieetvoeding, bijvoorbeeld omdat ze IBS bestrijden. Het aantal mensen dat nu worstelt met een vorm van IBS is een schokkend 60 miljoen mensen - dat is 20 procent van de Amerikanen!

 17. IBS veroorzaakt over het algemeen ernstige symptomen, zoals diarree of ulceratie van het spijsverteringskanaal. Een belangrijke oorzaak van PDS is een vezelarm dieet en voedingstekorten. Vanwege het hoge vezelgehalte in boerenkool, behandelen ze dit syndroom dat vaak verband houdt met een aantal andere gezondheidsproblemen, waaronder colitis ulcerosa, de ziekte van Crohn en het lekkende darmsyndroom.

 18. De glucoraphanine aanwezig in boerenkool helpt ook de gezondheid van onze maagwand te beschermen door bacteriële overgroei en het vastkleven van bacteriën aan onze maagwand te voorkomen.

Collard Groenen Geschiedenis Interessante feiten

 1. Boerenkool dateert uit de prehistorie en is een van de oudste leden van de koolfamilie. De oude Grieken cultiveerden verschillende vormen van boerenkool en boerenkool. In Amerika deelden Afrikaanse slaven en indianen ideeën over het bereiden van boerenkool; in feite kwam de zuidelijke stijl van het koken van deze groenten met de komst van Afrikaanse slaven naar de zuidelijke koloniën.

 2. Boerenkool is niet afkomstig uit Afrika, maar de gewoonte om greens te eten die tot een lage jus zijn gekookt en de sappen van de greens te drinken, die bekend staat als 'pot likker, "is van Afrikaanse afkomst.

 3. Tegenwoordig zijn boerenkool een stabiele in de Amerikaanse zuidelijke keuken en wordt het het hele jaar door gegeten. In sommige culturen worden collards op nieuwjaarsdag gegeten, samen met erwten met zwarte ogen of velderwten en maïsbrood; het wordt gediend om rijkdom in het komende jaar te verzekeren, aangezien de bladeren op vouwgeld lijken. Boerenkool wordt vaak bereid met andere bladgroenten zoals boerenkool, raapstelen, spinazie en mosterd. Ze worden meestal geserveerd met gerookt of gezouten vlees, in blokjes gesneden uien, azijn, zout en peper.

Collard Greens zoeken en gebruiken

 1. U kunt boerenkool vinden bij zowat elke levensmiddelenwinkel. Let bij het kopen op de nieuwste optie. Ze moeten een levendige donkergroene kleur hebben en de bladeren moeten helder en vol zijn. Probeer de organische optie te vinden om de volledige gezondheidsvoordelen te garanderen.

 2. Als u uw greens thuis hebt, wast u ze eerst goed - u wilt alle grond of puin verwijderen dat op de bladeren is achtergebleven. Als ze eenmaal schoon zijn, zijn ze klaar om te koken.

 3. Boerenkool kan drie tot vijf dagen in de koelkast worden bewaard. Wikkel ze in een vochtige papieren handdoek en bewaar ze in een open ritssluiting. Je kunt de bladeren ook bevriezen voor smoothies - ze kunnen maanden duren als ze bevroren zijn. Als je denkt dat de stengels van de bladeren te hard zijn, ga je gang en verwijder ze, maar onthoud dat ze eetbaar zijn.

 4. Er zijn veel leuke en eenvoudige manieren om boerenkool te gebruiken. Je kunt ze de hele dag aan maaltijden toevoegen - zoals ze hakken en aan een frittata toevoegen, of de zetmeelrijke koolhydratenomslag omruilen en in plaats daarvan collard groene bladeren gebruiken. U kunt boerenkoolgroenten bakken en als bijgerecht bij een vleesgerecht doen, of ze toevoegen aan smoothies, soepen, dips en sauzen.

Recepten met boerenkool

 1. De eenvoudigste manier om een ​​heleboel groene groenten in uw dagelijkse voeding te krijgen - een smoothie! Probeer mijn Green Smoothie Recept met boerenkool en een heleboel andere voedzame groenten die het immuunsysteem stimuleren en je lichaam soepel laten lopen.

 2. Het koken van boerenkool is vergelijkbaar met het bereiden van snijbietgroenten. Het zijn allebei levendige bladgroenten die verbazingwekkende gezondheidsvoordelen hebben. Snijbietvoeding bevat het hoge gehalte aan antioxidanten en een indrukwekkende hoeveelheid kalium, magnesium, calcium, koper en nog meer vitamines en mineralen. Met hoge niveaus van vitamine K, vitamine A, vitamine C en veel sporenmineralen, is er bijna geen gezondheidstoestand die snijbiet niet kan helpen. Probeer mijn snijbietrecept; je kunt boerenkool toevoegen aan de mix of de snijbiet volledig vervangen.

 3. Een echt geweldig en gezond idee is collard groene bladeren te gebruiken als wraps. Je kunt kip, kalkoen, rundvlees, groenten en kaas toevoegen om groene bladeren af ​​te zetten en die witte koolhydraten te vermijden die weinig voedingswaarde hebben. Probeer collard groene bladeren te gebruiken voor mijn Cashew Chicken Lettuce Wraps Recept. Het voegt een hap toe aan de verpakking en een heleboel gezondheidsvoordelen.

 4. Deze romige broccolisoep is absoluut heerlijk en vol gezonde vetten uit kokosnoten. De boerenkool en andere kruisbloemige groenten in dit recept verminderen ontstekingen, bestrijden vrije radicalen schade aan uw cellen en helpen uw spijsvertering.

Bezorgdheid met boerenkool

 1. Wanneer u boerenkool koopt, is het belangrijk dat u de organische optie kiest, omdat conventioneel geteelde groenten besmet kunnen zijn met concentraties organofosfaatinsecticiden, die als zeer giftig voor het zenuwstelsel worden beschouwd.

 2. Boerenkool bevat van nature stoffen die oxalaten worden genoemd, die normaal gesproken geen gezondheidsrisico zijn wanneer ze in normale, matige hoeveelheden worden gegeten, maar in zeldzame gevallen kan het eten van hoge oxalaten bepaalde gezondheidsproblemen veroorzaken. Oxalaten staan ​​er vooral om bekend dat ze de opname van bepaalde mineralen, zoals calcium, mogelijk verstoren; Deskundigen zijn het er echter nog steeds over eens dat oxalaten geen bedreiging vormen voor de overgrote meerderheid van de mensen en dat hun aanwezigheid in groenten zoals boerenkool niet opweegt tegen de vele gezondheidsvoordelen van deze groente.

 3. Als u in het verleden last heeft gehad van galblaasproblemen, vermijd dan veel bladgroenten, zoals boerenkool, vanwege de oxalaatspiegels.

 4. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407