Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Constipatie Granola

Gebruikt

 1. Constipatie is een veel voorkomende spijsverteringsaandoening die ontstaat wanneer een persoon onregelmatige of moeilijke stoelgang heeft. De stoelgang varieert van persoon tot persoon; constipatie wordt echter over het algemeen geclassificeerd als minder dan drie stoelgangen per week met uitwerpselen bestaande uit kleine, harde ontlasting. Verschillende factoren kunnen constipatie veroorzaken, waaronder medicijnen, voeding, lichamelijke activiteit en darmstoornissen. Naast het raadplegen van een arts, kunnen veranderingen in voedingsgewoonten en levensstijl deze aandoening verlichten om normale stoelgang mogelijk te maken.

Fiber

 1. Constipatie kan het gevolg zijn van onvoldoende hoeveelheden vezels in het dieet. Vezel is het deel van plantaardig voedsel dat niet door het lichaam wordt verteerd of opgenomen. Het gaat eerder door het lichaam om te worden geëlimineerd. Vezels helpen het spijsverteringsstelsel te reguleren door voedsel door het spijsverteringskanaal te verplaatsen. Het voegt ook bulk toe aan ontlasting voor gemakkelijkere eliminatie door het rectum. Voeding met weinig vezels, ook wel ruwvoer genoemd, kan ervoor zorgen dat afvalproducten en ontlasting te langzaam door de dikke darm bewegen, wat leidt tot constipatie.

Bronnen van vezels

 1. Vezel zit in complexe koolhydraten, inclusief volkoren voedingsmiddelen, evenals fruit en groenten. Koolhydraatarme dieters die koolhydraten zoals brood en granen uit hun dieet beperken, kunnen last hebben van spijsverteringsstoornissen zoals constipatie. Brood en granen, inclusief granola, gemaakt van volle granen zijn een bron van essentiële voedingsstoffen en vezels die nodig zijn voor normale lichaamsfuncties. Zoals te zien op ABC News Good Morning America, maakt Dr. Marie Savard een vezelrijke granola die is gemaakt van rauwe haver, gemalen lijnzaad, tarwezemelen en zaden onder andere voedingsmiddelen om constipatie te helpen voorkomen en behandelen.

Aanbevolen bedragen

 1. De American Heart Association beveelt aan om dagelijks ongeveer 25 gram vezels te consumeren. Het eten van voedingsmiddelen die veel vezels bevatten, heeft vaak de voorkeur boven het nemen van supplementen, omdat voedsel een verscheidenheid aan andere voedingsstoffen, vitaminen en mineralen biedt. Voeg naast groenten en fruit granola toe aan uw dieet om de aanbevolen hoeveelheden te bereiken. De portiegroottes van granola variëren en veel in de winkel gekochte soorten bevatten veel vet of toegevoegde suikers. Overweeg om thuis uw eigen te maken en op te eten met uw ontbijtgranen, als een snack over yoghurt en bessen of gebakken in volkoren muffinmixen.

Moderatie

 1. Het is belangrijk om uw inname van vezelachtig voedsel zoals granola langzaam te verhogen. Vezelachtig voedsel kan in feite constipatie of andere spijsverteringsklachten veroorzaken, zoals een opgeblazen gevoel of winderigheid als het te snel in het dieet wordt geïntroduceerd. Geef je lichaam de tijd om te wennen aan vezelrijk voedsel, zoals rauwe haver en zemelen die bulk aan afvalstoffen toevoegen en je sneller opvullen. Blijf in eerste instantie bij kleine porties granola en vermijd het eten van grote hoeveelheden ervan in één keer. Drink veel vloeistoffen om ontlasting te verzachten en te helpen bij de doorgang van ontlasting.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407