Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Couscous-voedingsfeiten met volkoren

Vitamine- en minerale inhoud

 1. Couscous, kleine korrels griesmeel zijn traditioneel in de Noord-Afrikaanse keuken. Het is ook beschikbaar gemaakt van volkorenmeel, dat de vezel iets verhoogt en voeding op andere manieren verhoogt. Volkorencouscous kan dienen als vervanging voor pasta of rijst als bijgerecht of in recepten, waarbij het de smaken aanneemt van waar je het ook mee kookt.

Calorieën

 1. Een portie volkoren couscous met 1 kop bevat 180 calorieën. Dit aantal is goed voor 9 procent van uw dagelijkse calorieën wanneer u een dieet van 2000 calorieën volgt. Couscous gemaakt van gewone bloem bevat 176 calorieën per kopje. Omdat couscous niet veel smaak heeft, wordt het meestal gecombineerd met groenten, kruiden en specerijen, die allemaal calorieën toevoegen. Pas uw totale verbruikte calorieën naar wens aan.

Voedingsstoffen

 1. Koolhydraten zijn goed voor de meeste calorieën in volkoren couscous - 38 gram per portie van 1 kop. Het Institute of Medicine beveelt aan om 130 gram koolhydraten per dag te consumeren voor optimale energieniveaus. Deze portie volkoren couscous geeft je ook 6 gram eiwit.

 2. Bovendien geeft 1 kop volkorencouscous u 8 procent van uw dagelijkse aanbevolen inname van ijzer, een mineraal dat uw lichaam nodig heeft om bloedcellen te produceren. Een tekort aan ijzer resulteert in bloedarmoede, een aandoening die zich presenteert met vermoeidheid en kortademigheid.

Fiber

 1. Een kopje volkorencouscous bevat 3 gram vezels, een voordeel van het volkorenmeel waarvan deze couscous is gemaakt. Dezelfde portie couscous van witte bloem heeft 2,2 gram. De Harvard School of Public Health beveelt aan dat je elke dag 20 tot 30 gram vezels binnenkrijgt en je dieet concentreert op vezelrijk voedsel, zoals fruit en groenten en volle granen, zoals volkoren couscous.

Fat

 1. Volkoren couscous bevat meer vet dan couscous met witte bloem, maar het bevat nog steeds weinig vet. Een portie van 1 kop van de hele tarwevariëteit bevat 1 gram. Beperk voedingsvet tot 20 tot 35 procent van uw dagelijkse calorieën, of 44 tot 78 gram, om uw risico op obesitas en obesitas-gerelateerde gezondheidsproblemen te verminderen.

Bereiding

 1. Volkoren couscous duurt ongeveer 15 minuten om te maken. Meet de couscous in een hittebestendige kom, voeg kokend water toe in verhouding van 3 delen water tot 2 delen couscous en bedek de kom met plasticfolie. De volkoren couscous heeft slechts 10 minuten nodig om het kokende water te absorberen. Pluizen met een vork voor het opdienen, met of zonder toevoeging van groenten, kruiden of specerijen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407