Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Craisins voedingswaarde-informatie

Nadelen van het eten van gedroogde cranberries

 1. Craisins zijn gezoete gedroogde veenbessen die alleen lekker zijn, maar je kunt ook een verscheidenheid aan voedingsmiddelen en recepten opvrolijken met de kleine gedroogde vruchten. Hun suikergehalte is echter het belangrijkste nadeel. Bovendien leveren craisins geen grote doses vitamines en mineralen op. Ze zijn echter een redelijk goede bron van vezels, dus tel ze niet automatisch uit.

Calorieën en vetfeiten

 1. Een 1/4 kopje originele Craisins bevat 130 calorieën en geen vet. Dat is een vrij hoog aantal calorieën voor zo'n kleine hoeveelheid voedsel, en te veel calorieën kunnen gewichtsverlies belemmeren of leiden tot gewichtstoename. De gearomatiseerde Craisins - bosbessen, kersen en granaatappel - bevatten ook 130 calorieën en bevatten geen vet in elke portie van 1/4 kop. Wat betreft de met chocolade bedekte Craisins, ze bevatten 180 calorieën en 8 gram vet in dezelfde portie.

Enge suikerstatistieken

 1. Bij het opstellen van richtlijnen voor suikerinname beveelt de American Heart Association aan dat vrouwen hun suikerinname beperken tot niet meer dan 6 theelepels per dag, en dat mannen zich beperken tot 9 theelepels of minder. Regelmatig meer suiker hebben dan dit kan je kansen op ongezonde gewichtstoename, diabetes type 2 en hartproblemen vergroten. Een portie van 1/4 kop originele Craisins met bosbessen, kersen of granaatappel bevat 29 gram suiker, wat meer is dan 7 theelepels. Dezelfde hoeveelheid met chocolade bedekte Craisins heeft 25 gram suiker, wat iets meer is dan 6 theelepels.

Glasvezel is een goede zaak

 1. Een portie van 1/4 kopje originele Craisins met bosbessen, kersen of granaatappel bevat 3 gram vezels. Dat is 12 procent van de 25 gram vezels die vrouwen in hun dagelijkse voeding moeten opnemen, en 8 procent van de 38 gram vezels die mannen elke dag moeten nastreven. Vezels zijn een belangrijk onderdeel van uw dieet omdat het een gezonde spijsvertering bevordert en het kan helpen uw cholesterolgehalte te verlagen en uw risico op diabetes type 2 te verminderen, volgens de Harvard School of Public Health.

Eten of niet eten?

 1. Craisins zijn een goede keuze vanwege hun vezelgehalte, maar je moet ook overwegen of de kleine portie de calorieën en de suiker waard is die je consumeert. En Craisins leveren geen andere essentiële vitamines en mineralen. Overweeg de Craisins met minder suiker als u meer porties in uw wekelijkse dieet wilt opnemen. Een 1/4 kopje van de suikerarme versie bevat 100 calorieën en 14 gram suiker. Dit zijn nog steeds 3,5 theelepels suiker, dus als je Craisins hebt, moet je in andere delen van je dieet compenseren om binnen je dagelijkse suikerlimiet te blijven.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407