Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cranberry-toxines spoelen

Aanvullende overwegingen

 1. Het lichaam verzamelt in de loop van de tijd gifstoffen uit het voedsel dat we eten, wat we drinken, de lucht die we inademen en chemicaliën en verontreinigende stoffen in de lucht. Detoxen en reinigende diëten worden vaak op de markt gebracht om het lichaam te helpen deze gifstoffen en afvalproducten te verwijderen. Extreem dieet kan echter leiden tot nadelige gezondheidsproblemen. Er zijn een aantal gezonde voedingsmiddelen, waaronder veenbessen, die aan uw dieet kunnen worden toegevoegd om te helpen bij het verwijderen van gifstoffen. Deze bessen helpen bij het elimineren en voorkomen van bacteriegroei in het lichaam en zouden onderdeel moeten zijn van een uitgebalanceerd dieet.

Essentiële vitamines en mineralen

 1. Veenbessen zijn een rijke bron van essentiële vitamines en mineralen die nodig zijn voor een goede gezondheid. Vitaminen en mineralen helpen bij het normaal functioneren van het lichaam, het energiemetabolisme en het voorkomen van gezondheidsrisico's zoals hartaandoeningen en beroertes. Veenbessen bevatten veel vitamine A, B1, B2, B3, B5, B6 en C evenals magnesium, calcium, fosfor, ijzer, foliumzuur, kalium, natrium en selenium. Veel van deze voedingsstoffen zijn nodig voor een gezonde leverfunctie om uw lichaam in balans te houden.

Geneest de lever

 1. Veenbessen helpen gifstoffen uit het lichaam te verwijderen door de lever te ontgiften. De lever, het grootste interne orgaan in uw lichaam, ondersteunt de spijsvertering en breekt voedsel af dat uw lichaam binnendringt. Volgens voedingsspecialist Ann Louise Gittleman, Ph.D., auteur van "The Fast Track Detox Diet", is een gezonde leverfunctie essentieel voor het doorspoelen van toxines uit het lichaam, omdat de lever onderscheid moet maken tussen voedingsstoffen die in het lichaam moeten worden opgenomen en gifstoffen die uit het bloed moeten worden verwijderd. De hoge antioxidantniveaus van veenbessen helpen de lever bij zijn ontgiftingsprocessen.

Cranberry Juice

 1. Cranberrysap helpt het lichaam schadelijke gifstoffen weg te spoelen. Het sap heeft antibacteriële eigenschappen die bacteriegroei in het lichaam remmen die bijdragen aan een slechte spijsvertering of urineweginfecties. Verhoogde bacteriën in het lichaam leiden tot ophoping van toxines en verhoogde gezondheidsrisico's. Cranberrysap werkt om het lymfestelsel te reinigen dat afvalproducten neutraliseert om gifstoffen uit de lichaamsweefsels te verwijderen. Let echter op commercieel bereide sappen die in de meeste supermarkten worden verkocht. Veel van deze sappen bevatten suikers of andere sappen zoals appel- of druivensappen. Zoek naar een merk met het label ongezoet en meng sappen met gefilterd water om de natuurlijke zoetheid of calorieën te verminderen.

Evenwichtig dieet

 1. Er is geen magisch voedsel dat het lichaam zal helpen ontgiften om gifstoffen te verwijderen. Het is eerder essentieel om een ​​uitgebalanceerd dieet te eten dat essentiële voedingsstoffen, vitamines en mineralen bevat. Naast het toevoegen van veenbessen aan je dieet, moet je een verscheidenheid aan groenten en fruit, complexe koolhydraten, magere eiwitten en gezonde vetten eten. Koop indien mogelijk biologische producten en vlees dat vrij is van hormonen, antibiotica of pesticiden om de toxiciteit in uw lichaam te verminderen. Voeg veenbessen toe aan je dagelijkse voedingsplan door cranberrysap te drinken bij het ontbijt of als snack of veenbessen toe te voegen aan een melk smoothie of een kom havermout voor een gezonde antioxidant boost.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407