Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cream of Wheat Diabetes Prevention

Alternatieve low-carb ontbijtmaaltijden

 1. Als diabetes in uw familie voorkomt of uw arts waarschuwingssignalen ontdekt dat u de aandoening kunt ontwikkelen, is uw dieet belangrijker dan ooit. Room van tarwe, een warme granen gemaakt van farina, ook bekend als gemalen tarwe, is waarschijnlijk een betere ontbijtkeuze dan chocolade donuts of suikerachtig gebak. Anderzijds kunnen volkoren warme of koude ontbijtgranen een betere keuze zijn voor mensen die serieus zijn over diabetespreventie. Uw arts kan de beste aanbevelingen doen over voedingsmiddelen die u helpen diabetes en andere gezondheidsproblemen te voorkomen.

Fiber

 1. Room van tarwegranen is gemaakt van geraffineerde tarwe, in plaats van granen die nog steeds de vezelrijke zemelen en kiemen bevatten. Volle granen zijn volgens de American Diabetes Association een cruciaal hulpmiddel bij het voorkomen van diabetes type 2 en hartziekten. Volle granen bieden de hoogste hoeveelheid voedingsvezels, die helpt de bloedsuikerspiegel onder controle te houden. Een portie Cream of Wheat-granen levert slechts vijf procent van de voedingsvezels die worden aanbevolen voor de dag, vergeleken met een gemiddelde van 25 procent dat wordt geleverd door sommige volkoren warme granen.

Glycemische belasting

 1. Een dieet dat de bloedsuikerspiegel verwoest, leidt volgens de Mayo Clinic-website tot een verhoogd risico op insulineresistentie. Insulineresistentie kan sommige mensen een groter risico geven op het ontwikkelen van diabetes type 2. In de graancategorie voedingsmiddelen behoren room van tarwegranen tot de hoogste in termen van glycemische belasting. Volgens de website van Harvard Medical School speelt de glycemische belastingsscore van een voedingsmiddel een belangrijke rol bij het beheersen van insuline en bloedsuikerspiegel. Hoe lager de glycemische belastingsscore, hoe minder invloed het voedsel op die niveaus zal hebben. Een portie zemelenvlokken heeft bijvoorbeeld een score van 4, terwijl sinaasappelsoda 23 is. Reguliere Room van Tarwe heeft een score van 17, terwijl instant een score heeft van 22.

Maaltijd Makeover

 1. De makers van Cream of Wheat maken een volkorenversie met meer voedingsvezels. Maar als je niet kunt leven zonder je ochtendkom met traditionele Cream of Wheat, maak dan een paar aanpassingen om het ontbijt meer een hulpmiddel te maken bij het voorkomen van diabetes. Kies de normale versie van de warme ontbijtgranen in plaats van direct om de glycemische belasting van de maaltijd te verlagen. Vul je ontbijtgranen bovendien met ingrediënten die door de ADA worden aanbevolen voor diabetespreventie. Goede keuzes zijn walnoten of lijnzaad voor omega-3-vetten en vers fruit voor extra vezels. Als u uw room van tarwe bereidt met melk in plaats van water, kies dan magere melk in plaats van geheel om het totale verzadigde vetgehalte van de maaltijd te verlagen.

Voordelen

 1. Hoewel tarwe van tarwe minder voedingsvezels bevat dan andere warme en koude ontbijtgranen, biedt het wel enkele voordelen. Het heeft slechts 3 gram natrium per portie. Volgens de ADA zijn natriumarme diëten volgens de ADA cruciaal voor diabetes en het voorkomen van hartziekten. Bovendien bevat Cream of Wheat voedingsstoffen die de algehele goede gezondheid bevorderen. Een kom met warme granen is een goede bron van ijzer, calcium, B-vitamines en sporenelementen zoals selenium.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407