Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cremini-paddestoelen profiteren het hart, darmkankerbestrijding

Laatste gedachten

 1. Paddestoelen worden al eeuwen geconsumeerd als onderdeel van diëten die worden gepromoot in folklore en oosterse geneeswijzen, waaronder de traditionele Chinese geneeskunde. De oude Egyptenaren beschouwden paddestoelen, zoals cremini-paddestoelen, als een voedsel dat onsterfelijkheid bevorderde en het waard was opgenomen te worden in diëten gevoed aan koninklijke leiders. Tot op de dag van vandaag worden champignons geassocieerd met veel anti-veroudert effecten, vooral vanwege hun vermogen om kanker te bestrijden. Studies hebben aangetoond dat gewone eetbare paddestoelen - inclusief champignons (Agaricus bisporus), oesterzwammen (Pleurotus ostreatus), shiitake-paddestoelen (Lentinus edodes) en maitake (Grifola frondosa) -paddestoelen - allemaal eigenschappen tegen kanker hebben die vergelijkbaar zijn met die van medicinale / aanvullende paddestoelen. (1)

 2. Cremini-paddenstoelen hebben meer gemeen met andere bekende paddenstoelen, zoals witte knop of portobellos, dan u misschien denkt. Al deze paddenstoelvariëteiten behoren eigenlijk tot dezelfde soort schimmel, genaamd Agaricus bisporus. Wat deze paddenstoelen smaakt en er een beetje anders uitziet dan elkaar, is meestal hun stadium van volwassenheid, wat hun grootte, kleur en vaak zelfs hun prijs beïnvloedt. In veel landen van vandaag zijn witte champignons het best verkochte type en vaak ook het gemakkelijkst te vinden. Alle soorten eetbare paddestoelen worden elk jaar door honderden miljoenen ponden geconsumeerd. Alleen al in de Verenigde Staten worden meer dan 940 miljoen pond champignons gekocht in supermarkten, boerenmarkten en natuurvoedingswinkels. (2)

 3. Zijn al deze paddenstoelen even goed voor u? In veel opzichten, ja, zijn ze dat. Bij het koken met creminis of andere verwante paddestoelen, profiteert u van het verkrijgen van veel B-vitamines, fosfor, selenium, koper en zelfs wat vezels en eiwitten. Champignons bevatten zeer weinig vet en calorieën, naast suiker en koolhydraten. Toch zijn allerlei soorten champignons een groot voordeel als het gaat om het voorkomen van schade door vrije radicalen, problemen met botverlies en mogelijk gewichtstoename of verschillende soorten kanker. Paddestoelen worden zelfs geassocieerd met zoveel gezondheidsbevorderende effecten dat ze zelfs hun eigen onderzoeksdagboek hebben verdiend: het International Journal of Medicinal Mushrooms.

Wat zijn Cremini-champignons?

 1. Cremini-champignons zijn kleine tot middelgrote bruine champignons met een aardse, milde smaak. Hoewel het verschil in smaak tussen champignons en creminis klein is, vinden sommige mensen de smaak van creminis rijker en aantrekkelijker. Waar kun je cremini-paddenstoelen vinden? Naarmate meer onderzoek de vele beschermende effecten blootlegt van het opnemen van paddenstoelen in iemands dieet, vooral met betrekking tot het voorkomen van chronische ziekten, zijn ze steeds gemakkelijker te vinden in de meeste supermarkten. Houd er rekening mee dat omdat cremini-paddenstoelen dezelfde soort zijn als knop- en portobello-paddenstoelen, ze soms kunnen worden aangeduid als "baby bella", mini-bella of portobellini-paddenstoelen.

 2. De laatste jaren is er een groeiende aandacht voor het opnemen van paddenstoelen als onderdeel van een dieet om kanker te voorkomen. Paddestoelenconsumptie is geassocieerd met vernietiging of vertraagde groei van kankercellen, samen met afname van tumorgrootte. Bepaalde onderzoeken hebben aangetoond dat wanneer kankercellen worden blootgesteld aan extracten afkomstig van paddestoelen, ze een verminderd vermogen hebben om bloedvaten te vormen die nodig zijn om kankertumoren te voeden, evenals een verminderde productie van enzymen die nodig zijn om kankercellen te reproduceren.

 3. Terwijl de meeste mensen exotische, "medicinale" paddenstoelen beschouwen als de soorten die ziekten kunnen voorkomen, hebben knop- / creminipaddestoelen veel vergelijkbare voordelen. Cremini-paddenstoelen zijn een geweldige bron van veel vitamines en sporenelementen, naast antioxidanten die cellen helpen beschermen, en kalium, een elektrolyt waar veel mensen geen genoeg van krijgen.

5 voordelen van Cremini Mushrooms

 1. Champignons zijn uniek voor een "groente" (eigenlijk een schimmel) in termen van hun hoge concentratie B-vitamines. B-vitamines die worden aangetroffen in cremini-champignons zijn niacine (vitamine B3), pantotheenzuur (vitamine B5) en riboflavine (vitamine B2). Pantotheenzuur (vitamine B5) speelt een rol in veel metabole processen, waaronder het omzetten van vetten en koolhydraten die we verkrijgen van het voedsel dat we eten in energie. Vitamine B5 is, samen met andere B-vitamines en voedingsstoffen, nodig om de hersenen van brandstof te voorzien, bij te dragen aan de cognitieve gezondheid en vermoeidheid te voorkomen.

 2. Vanwege hun rijke toevoer van antioxidanten hebben cremini-champignons, naast voedingsstoffen zoals selenium en koper, bescherming tegen darmpermeabiliteit (aka lek darmsyndroom) en vermindering van ontstekingen en oxidatieve stress aangetoond. (8) Consumptie van extracten van cremini-paddenstoelen heeft positieve effecten aangetoond op aandoeningen van het maagdarmkanaal, zoals inflammatoire darmaandoeningen, fibrose, colitis ulcerosa en darmkanker.

 3. Selenium is een essentieel sporenelement in paddestoelen dat helpt de effecten van cellulaire oxidatieve stress te verminderen vanwege de manier waarop het selenoenzymen, selenoaminozuren en selenoproteïnen levert. Deze beschermen de darmbarrière en lijken een centrale rol te spelen bij het voorkomen van oxidatieve verwonding die het hele lichaam kan aantasten.

 4. Een portie cremini-champignons (ongeveer een kopje) levert slechts ongeveer 10 procent van uw dagelijkse kalium, het derde meest voorkomende mineraal in het menselijk lichaam. Kalium is nodig voor tal van cellulaire activiteiten en helpt bij het in balans brengen van andere mineralen, waaronder natrium, maar laag kalium is een veel voorkomend probleem. Creminis consumeren is een manier om een ​​laag kaliumgehalte te voorkomen.

 5. Een kaliumrijk dieet is in verband gebracht met voordelen zoals gezondere bloeddruk, beter herstel van lichaamsbeweging, bescherming tegen zwakke botten en verminderde vermoeidheid, spierkrampen of spasmen, hoofdpijn en hersennevel.

 6. Wat zijn de voordelen van het eten van cremini-champignons? Volgens een rapport uit 2012, gepubliceerd in het tijdschrift 3Biotech, over het vermogen van paddenstoelen om ziekten te bestrijden, verklaarden onderzoekers: "De voornaamste medicinale toepassingen van paddenstoelen die tot nu toe zijn ontdekt, zijn even anti-oxidant, anti-diabetisch, hypocholesterolemisch, anti-tumor, anti-kanker , immunomodulerende, anti-allergische, nefroprotectieve en anti-microbiële middelen. " (3)

 7. Hieronder staan ​​enkele van de meest dwingende redenen om cremini / champignons in uw dieet op te nemen, op basis van recente onderzoeksresultaten met betrekking tot unieke verbindingen en voedingsstoffen in champignons en hun specifieke effecten.

 8. Misschien is de meest overtuigende reden om meer paddestoelen te eten te wijten aan hun potentieel tegen kanker. Champignons zijn een kosteneffectieve, veilige manier om uw kankerrisico te helpen verlagen, omdat is gebleken dat ze verminderde tumorcelproliferatie en verminderd tumorgewicht bevorderen, terwijl ze vrijwel geen bijwerkingen veroorzaken.

 9. Een van de belangrijkste actieve componenten in cremini-paddenstoelen is geconjugeerd linolzuur (CLA), waarvan is aangetoond dat het beschermende effecten heeft tegen de groei van kankercellen. (4)

 10. Een studie uit 2001, gepubliceerd in het Journal of Nutrition, die werd uitgevoerd bij muizen, toonde aan dat wanneer de muizen paddenstoelenextract consumeerden, ze een significante vermindering van de groei van borstkankercellen ervoeren. De studie vond bewijs dat het extract van Agaricus bisporus de activiteit van aromatase onderdrukt, wat resulteert in een vermindering van de oestrogeenproductie. Oestrogeen dominantie is geïdentificeerd als een belangrijke bijdrage aan postmenopauzale borstkanker bij vrouwen - van verbindingen, zoals flavonen en isoflavonen, gevonden in cremini-paddenstoelen is echter aangetoond dat ze helpen bij het remmen van enkele negatieve effecten van oestrogeen. (5)

 11. Andere onderzoeken hebben vergelijkbare positieve effecten van paddenstoelen gevonden bij de behandeling van prostaatkanker en leukemisch monocytenlymfoom. (6)

 12. Volgens onderzoeken spelen de antikankerverbindingen die worden gevonden in verschillende soorten paddenstoelen, waaronder Agaricus, een cruciale rol bij het verminderen van het kankerrisico door het verminderen van reactieve zuurstofsoorten, het reguleren van de celdeling (mitotische kinase), het reguleren angiogenese (ontwikkeling van bloedvaten) en leidend tot apoptose (vernietiging / dood van schadelijke cellen). Er zijn ook aanwijzingen dat het consumeren van paddestoelen een aanvulling kan zijn op kankerbehandelingen, waaronder chemotherapie en bestralingstherapie, naast het verminderen van veel voorkomende bijwerkingen van deze behandelingen, zoals misselijkheid, beenmergsuppressie, bloedarmoede en onderdrukte immuunfunctie.

 13. Ergothioneine (EGT) is een heilzaam aminozuur dat vooral in paddenstoelen voorkomt, waardoor het een van de weinige voedselbronnen is die voor ons beschikbaar zijn. Een studie uit 2012 in gepubliceerde Molecular Basis of Disease stelt: "Studies hebben antioxiderende en cytoprotectieve eigenschappen van EGT tegen een breed scala aan cellulaire stressoren aangetoond." (7)

 14. Ergothioneine is gekoppeld aan cardiovasculaire voordelen, waaronder verminderde ontsteking, bescherming tegen beschadigde bloedvaten en gezondere cholesterolwaarden, naast bescherming tegen rode bloedcelaandoeningen, diabetes of leverschade. (8) Het kan ook helpen zwelling (ontsteking) in de longen en schade aan de nieren en hersenen te verminderen.

 15. Door de geschiedenis heen is een verscheidenheid aan paddenstoelen gebruikt als tonica en kruidenremedies voor de behandeling van vermoeidheid, lage immuunfunctie en zwakte, waaronder shiitakes, cordyceps, reishi-paddenstoelen en, ja, zelfs creminis. Vanwege hun ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen zijn ze nuttig voor het verhogen van de immuniteit tegen veel voorkomende ziekten zoals verkoudheid of griep, naast infecties. Sommige onderzoeken hebben aangetoond dat paddenstoelen werken door de productie van cytokines te verhogen, delen van het immuunsysteem die een rol spelen bij de verdediging van het lichaam tegen ziekteverwekkers en veel ziekten.

 16. Hogere consumptie van B-vitamines is in verband gebracht met vermindering van leeftijdgerelateerd geheugenverlies, migraine, chronisch hersensyndroom, depressie, bewegingsziekte en slapeloosheid. Andere voordelen van niacine zijn onder meer het in evenwicht brengen van cholesterol en bloeddruk, terwijl riboflavine helpt bloedarmoede te voorkomen, hoofdpijn of migraine te behandelen, PMS-symptomen te verminderen en oogaandoeningen, waaronder glaucoom, te voorkomen.

Cremini Mushroom Nutrition Feiten

 1. Cremini-paddenstoelen zijn een soort schimmels met de soortnaam Agaricus bisporus. De paddenstoelen zijn inheems in graslandgebieden in heel Europa en Noord-Amerika en maken deel uit van de schimmelfamilie genaamd basidiomycete.

 2. Enkele van de grootste voordelen van cremini-paddenstoelen zijn te wijten aan een weinig bekend aminozuur genaamd ergothioneine, dat ook op dezelfde manier werkt als antioxidanten. Een ander verrassend kenmerk van champignons is dat ze een reeks aminozuren bieden (vaak de "bouwstenen van eiwitten" genoemd), vooral het soort dat glutamaat wordt genoemd. Cremini-paddenstoelen bevatten ook de fytochemische stof geconjugeerd linolzuur, wat volgens onderzoek anti-kanker eigenschappen heeft, naast bescherming tegen atherosclerose (of "verharding van de slagaders"), hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes en andere aandoeningen. (9)

 3. Slechts een zeer klein aantal voedingsmiddelen levert eigenlijk de broodnodige vitamine D. Hoewel champignons meestal slechts zeer lage hoeveelheden vitamine D bevatten, zijn ze uniek in hun vermogen om veel te produceren en te leveren meer bij blootstelling aan zonlicht. Veel volwassenen (en ook kinderen) hebben een tekort aan vitamine D omdat ze het grootste deel van hun tijd binnen doorbrengen, wat het vermogen van het lichaam belemmert om voldoende zelf te maken. Hoewel ze op dit moment moeilijk te vinden zijn, moeten hopelijk paddenstoelen met een hoger vitamine D-gehalte in de nabije toekomst gemakkelijker te verkrijgen zijn. Wanneer "zonnepaddestoelen" enkele uren aan UV-licht worden blootgesteld, kunnen ze 100% van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine D leveren, wat voordelen biedt voor de gezondheid van de botten, immuniteit, geestelijke gezondheid en meer. (10)

Cremini-champignons versus andere champignons

 1. Cremini-paddenstoelen zijn een soort schimmels met de soortnaam Agaricus bisporus. De paddenstoelen zijn inheems in graslandgebieden in heel Europa en Noord-Amerika en maken deel uit van de schimmelfamilie genaamd basidiomycete.

 2. Enkele van de grootste voordelen van cremini-paddenstoelen zijn te wijten aan een weinig bekend aminozuur genaamd ergothioneine, dat ook op dezelfde manier werkt als antioxidanten. Een ander verrassend kenmerk van champignons is dat ze een reeks aminozuren bieden (vaak de "bouwstenen van eiwitten" genoemd), vooral het soort dat glutamaat wordt genoemd. Cremini-paddenstoelen bevatten ook de fytochemische stof geconjugeerd linolzuur, wat volgens onderzoek anti-kanker eigenschappen heeft, naast bescherming tegen atherosclerose (of "verharding van de slagaders"), hoge bloeddruk, hoog cholesterol, diabetes en andere aandoeningen. (9)

 3. Slechts een zeer klein aantal voedingsmiddelen levert eigenlijk de broodnodige vitamine D. Hoewel champignons meestal slechts zeer lage hoeveelheden vitamine D bevatten, zijn ze uniek in hun vermogen om veel te produceren en te leveren meer bij blootstelling aan zonlicht. Veel volwassenen (en ook kinderen) hebben een tekort aan vitamine D omdat ze het grootste deel van hun tijd binnen doorbrengen, wat het vermogen van het lichaam belemmert om voldoende zelf te maken. Hoewel ze op dit moment moeilijk te vinden zijn, moeten hopelijk paddenstoelen met een hoger vitamine D-gehalte in de nabije toekomst gemakkelijker te verkrijgen zijn. Wanneer "zonnepaddestoelen" enkele uren aan UV-licht worden blootgesteld, kunnen ze 100% van de aanbevolen dagelijkse inname van vitamine D leveren, wat voordelen biedt voor de gezondheid van de botten, immuniteit, geestelijke gezondheid en meer. (10)

Cremini-champignons gebruiken en koken

 1. In situaties waar je geen creminis kunt vinden, probeer in plaats daarvan witte champignons of gehakte portobellos te vervangen. Omdat portobellos een beetje groter en steviger zijn, gebruiken de meeste mensen ze liever bij het maken van gegrilde champignon-vegetarische hamburgers of gevulde champignons. Cremini-champignons geven je nog steeds de hartige smaak die je zoekt, maar zijn een betere keuze wanneer je ze in sauzen, in salades, of in omeletten, roerbakgerechten of stoofschotels gebruikt. Cremini-champignons (en verwante variëteiten) gaan goed samen met andere ingrediënten zoals ui, knoflook, feta of geitenkaas, basilicum, peterselie, rode pepervlokken, knoflook, tomaten, sojasaus, boter, bouillon, rijst, gerst, bulgur en andere volle granen.

Receptideeën voor Cremini-champignons

 1. Hier zijn verschillende receptideeën met cremini-champignons:

 2. Cremini-paddenstoelen veroorzaken waarschijnlijk geen allergie, maar als u allergisch bent voor een ander type paddenstoel, kunt u het beste creminis vermijden en voorzichtig zijn. Champignons bevatten purines die in sommige gevallen verband houden met gezondheidsproblemen vanwege de manier waarop ze urinezuur vormen, die zich kunnen ophopen en kunnen leiden tot aandoeningen zoals jicht of nierstenen. Praat met een arts over de vraag of paddestoelen uw symptomen kunnen verergeren als u met een van deze aandoeningen worstelt.

 3. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407