Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Cricketbloem heeft 3x meer eiwit dan biefstuk + het smaakt zelfs goed

Hoe tarwekiemen aan uw dieet toe te voegen

 1. Wist u dat cricketmeel - ook bekend als cricket-eiwitpoeder - bijna de drievoudige hoeveelheid eiwit in entrecote heeft en het eiwit van kip verdubbelt? Dat klopt, cricketmeel! (1)

 2. U kunt in de verleiding komen om dit uitstekende eiwitvoedsel meteen te verwerpen, maar cricketmeel heeft eigenlijk een milde en nootachtige smaak die veel mensen lijken te genieten. Er zijn eigenlijk duizenden insecten die wereldwijd worden gegeten, maar krekels blijven aan kracht winnen omdat ze gemakkelijk te kweken zijn en een groot aantal voedingsvoordelen hebben. Maken krekels een pad naar acceptatie van insectenetende dieren in de westerse wereld? Het lijkt er zeker op dat we daarheen gaan.

 3. Cricketmeel wordt gemaakt door het drogen of geroosterde krekels die worden gekweekt op binnenlandse cricketboerderijen. Ze worden vervolgens gemalen tot een fijne bloem die kan worden gebruikt in eiwitrepen, smoothies en gebakken goederen. Volgens Consumer Reports waren cricket-eiwitproducten een grote hit op de National Products Expo in Baltimore. Fabrikanten gebruiken de eiwit- en nutriëntenpunch van het product als marketingstrategie - het promoten van cricketmeel als een gezonder en duurzamer eiwitmiddel dan rundvlees.

 4. Consumentenrapporten hebben zes verschillende cricket meel eiwitrepen van twee fabrikanten getest op hun smaak. De voedselexperts waren het erover eens dat je niet zou weten dat je krekels aan het eten was. Veel cricket-eiwitrepen bevatten andere natuurlijke smaken, zoals amandelen, pinda's, bosbessen, dadels, vanille, cacao, donkere chocolade, kokosnoot en gember. Dit zijn gezonde ingrediënten in vergelijking met veel populaire eiwitrepen die veel toegevoegde suikers, oliën en zelfs isolaten van soja-eiwitten bevatten.

 5. In de afgelopen 3-4 jaar hebben meer dan 25 startups met eetbare insecten hun introducties in de Verenigde Staten en Canada gelanceerd. Een nieuw bedrijf, All Things Bugs genaamd, verkocht volgens Fortune in 2014 10.000 pond cricket poeder. Naar schatting zal de industrie van eetbare insecten de komende vijf jaar meer dan 360 miljoen dollar waard zijn - dus het lijkt erop dat cricket-eiwitpoeder hier moet blijven.

 6. Wist u dat cricketmeel - ook bekend als cricket-eiwitpoeder - bijna de drievoudige hoeveelheid eiwit in entrecote heeft en het eiwit van kip verdubbelt? Dat klopt, cricketmeel! (1)

 7. U kunt in de verleiding komen om dit uitstekende eiwitvoedsel meteen te verwerpen, maar cricketmeel heeft eigenlijk een milde en nootachtige smaak die veel mensen lijken te genieten. Er zijn eigenlijk duizenden insecten die wereldwijd worden gegeten, maar krekels blijven aan kracht winnen omdat ze gemakkelijk te kweken zijn en een groot aantal voedingsvoordelen hebben. Maken krekels een pad naar acceptatie van insectenetende dieren in de westerse wereld? Het lijkt er zeker op dat we daarheen gaan.

 8. Cricketmeel wordt gemaakt door het drogen of geroosterde krekels die worden gekweekt op binnenlandse cricketboerderijen. Ze worden vervolgens gemalen tot een fijne bloem die kan worden gebruikt in eiwitrepen, smoothies en gebakken goederen. Volgens Consumer Reports waren cricket-eiwitproducten een grote hit op de National Products Expo in Baltimore. Fabrikanten gebruiken de eiwit- en nutriëntenpunch van het product als marketingstrategie - het promoten van cricketmeel als een gezonder en duurzamer eiwitmiddel dan rundvlees.

 9. Consumentenrapporten hebben zes verschillende cricket meel eiwitrepen van twee fabrikanten getest op hun smaak. De voedselexperts waren het erover eens dat je niet zou weten dat je krekels aan het eten was. Veel cricket-eiwitrepen bevatten andere natuurlijke smaken, zoals amandelen, pinda's, bosbessen, dadels, vanille, cacao, donkere chocolade, kokosnoot en gember. Dit zijn gezonde ingrediënten in vergelijking met veel populaire eiwitrepen die veel toegevoegde suikers, oliën en zelfs isolaten van soja-eiwitten bevatten.

 10. In de afgelopen 3-4 jaar hebben meer dan 25 startups met eetbare insecten hun introducties in de Verenigde Staten en Canada gelanceerd. Een nieuw bedrijf, All Things Bugs genaamd, verkocht volgens Fortune in 2014 10.000 pond cricket poeder. Naar schatting zal de industrie van eetbare insecten de komende vijf jaar meer dan 360 miljoen dollar waard zijn - dus het lijkt erop dat cricket-eiwitpoeder hier moet blijven.

Voedingsfeiten cricketpoeder

 1. Een portie cricket poeder is twee eetlepels (12 gram) en bevat ongeveer:

 2. Cricketmeel wordt gewaardeerd omdat het glutenvrij is en veel eiwitten bevat. De voordelen van het eten van meer eiwitrijk voedsel zijn verbeterde spiermassa, gewichtsbeheersing, gestabiliseerde bloedsuikerspiegel, verbeterd humeur, gezonde hersenen en hartfunctie en langzamere veroudering.

 3. Cricket-eiwitpoeder is ook een goede bron van ijzer en calcium. IJzerrijk voedsel levert energie, stimuleert de spierfunctie en bevordert de hersenfunctie. Het consumeren van voldoende ijzer is ook erg belangrijk voor vrouwen die zwanger zijn. Calciumrijk voedsel helpt de bloeddruk te verlagen, de gezondheid van de botten te bevorderen, gewichtsbeheersing te ondersteunen en kan zelfs het risico op darm- en endeldarmkanker verminderen. (2)

 4. Een portie cricket poeder is twee eetlepels (12 gram) en bevat ongeveer:

 5. Cricketmeel wordt gewaardeerd omdat het glutenvrij is en veel eiwitten bevat. De voordelen van het eten van meer eiwitrijk voedsel zijn verbeterde spiermassa, gewichtsbeheersing, gestabiliseerde bloedsuikerspiegel, verbeterd humeur, gezonde hersenen en hartfunctie en langzamere veroudering.

 6. Cricket-eiwitpoeder is ook een goede bron van ijzer en calcium. IJzerrijk voedsel levert energie, stimuleert de spierfunctie en bevordert de hersenfunctie. Het consumeren van voldoende ijzer is ook erg belangrijk voor vrouwen die zwanger zijn. Calciumrijk voedsel helpt de bloeddruk te verlagen, de gezondheid van de botten te bevorderen, gewichtsbeheersing te ondersteunen en kan zelfs het risico op darm- en endeldarmkanker verminderen. (2)

De geschiedenis van entomofagie

 1. Het woord entomophagy in het Grieks is opgesplitst in entomos, wat insect betekent, en fageïne, wat betekent om te eten. Insecten hebben over de hele planeet tienduizenden of jaren als voedselbron gediend. In het Midden-Oosten, al in de 8e eeuw voor Christus, droegen bedienden sprinkhanen op stokken naar koninklijke banketten. In Griekenland werd het eten van cicaden als een delicatesse beschouwd.

 2. In de 21ste eeuw aten twee miljard mensen al regelmatig een grote verscheidenheid aan insecten en in 2013 herinnerde de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) de burgers eraan dat er meer dan 1.900 eetbaar zijn insectensoorten op aarde die boordevol eiwitten, vezels, gezonde vetten en essentiële vitamines en mineralen zijn.

 3. Volgens de FAO is de acceptatie van afwijzing van entomofagie een kwestie van cultuur. Inheemse Amerikanen waren erg gewend aan het eten van sprinkhanen, sprinkhanen en krekels. Tegenwoordig worden insecten in veel delen van de wereld beschouwd als delicatessen, vooral in de tropen waar het hele jaar door een verscheidenheid aan eetbare insectensoorten kan worden gevonden. (3)

 4. Omdat de domesticatie van dieren en planten duizenden jaren geleden plaatsvond, werd het eten van insecten minder populair in de VS, en nu wordt het oogsten van insecten geassocieerd met het primitieve tijdperk van honger-verzamelaars.

 5. Een onderzoek uit 2014, gepubliceerd in Ecology of Food and Nutrition, toonde aan dat het verstrekken van informatie en entomofagie en het bieden van de mogelijkheid om insectenvoer te proberen de houding van mensen ten opzichte van het eten van insecten positief beïnvloedt. (4)

 6. Het woord entomophagy in het Grieks is opgesplitst in entomos, wat insect betekent, en fageïne, wat betekent om te eten. Insecten hebben over de hele planeet tienduizenden of jaren als voedselbron gediend. In het Midden-Oosten, al in de 8e eeuw voor Christus, droegen bedienden sprinkhanen op stokken naar koninklijke banketten. In Griekenland werd het eten van cicaden als een delicatesse beschouwd.

 7. In de 21ste eeuw aten twee miljard mensen al regelmatig een grote verscheidenheid aan insecten en in 2013 herinnerde de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) de burgers eraan dat er meer dan 1.900 eetbaar zijn insectensoorten op aarde die boordevol eiwitten, vezels, gezonde vetten en essentiële vitamines en mineralen zijn.

 8. Volgens de FAO is de acceptatie van afwijzing van entomofagie een kwestie van cultuur. Inheemse Amerikanen waren erg gewend aan het eten van sprinkhanen, sprinkhanen en krekels. Tegenwoordig worden insecten in veel delen van de wereld beschouwd als delicatessen, vooral in de tropen waar het hele jaar door een verscheidenheid aan eetbare insectensoorten kan worden gevonden. (3)

 9. Omdat de domesticatie van dieren en planten duizenden jaren geleden plaatsvond, werd het eten van insecten minder populair in de VS, en nu wordt het oogsten van insecten geassocieerd met het primitieve tijdperk van honger-verzamelaars.

 10. Een onderzoek uit 2014, gepubliceerd in Ecology of Food and Nutrition, toonde aan dat het verstrekken van informatie en entomofagie en het bieden van de mogelijkheid om insectenvoer te proberen de houding van mensen ten opzichte van het eten van insecten positief beïnvloedt. (4)

Top 5 voordelen van cricketmeel

 1. Eiwitrijk voedsel, zoals cricketmeel, is essentieel voor het opbouwen van spieren, het verbranden van vet en het ondersteunen van de stofwisseling. Adequate eiwitconsumptie is vereist om het behoud van vetvrije massa te ondersteunen. Atleten hebben een hogere eiwitinname nodig om verhoogde activiteit te ondersteunen en kracht op te bouwen.

 2. Hoewel atleten en bodybuilders voldoende koolhydraatconsumptie nodig hebben om hun prestaties te verbeteren, verbeteren verzadiging en vetverlies over het algemeen met lagere koolhydraatvoedingen, met name met hogere eiwit- tot koolhydraatverhoudingen. Omdat cricketmeel veel eiwitten en weinig koolhydraten bevat, is het een geweldig hulpmiddel voor bodybuilders of atleten die hun kracht en prestaties willen verbeteren. (5)

 3. Als u snel lichaamsvet wilt verbranden, moet u een aanzienlijke hoeveelheid eiwit consumeren. U wilt extra koolhydraten in uw dieet vervangen door meer eiwitten. Voor elke pond lichaamsgewicht, schieten voor het eten van 0,75 gram eiwit. Als u bijvoorbeeld 160 pond weegt, vermenigvuldigt u 160 met 0,75 - dat betekent dat u ongeveer 100 gram eiwit per dag moet consumeren om vet te verbranden.

 4. Cricketmeel is een geweldige manier om dit te doen zonder extra koolhydraten te consumeren omdat het boordevol eiwitten zit en slechts 0,8 gram koolhydraten per portie bevat.

 5. Een ander voordeel van cricket-eiwitpoeder is dat het glutenvrij meel is. De meeste mensen gebruiken tegenwoordig witte bloem of tarwebloem, maar geen van beide is goed voor je gezondheid. De meeste witte en tarwemeel zijn gebleekt, bevatten gluten en zijn hard voor het spijsverteringsstelsel.

 6. Voor sommige mensen is het belangrijk om glutenvrij te gaan, omdat gluten erg moeilijk te verteren zijn. Eén op de 133 mensen heeft coeliakie, wat betekent dat ze helemaal geen gluten kunnen verteren, en 1 op de 7 zijn ernstig gluten-intolerant, dus het eten van glutenproducten kan tot een ernstige reactie leiden. (6)

 7. Over het algemeen merken mensen die glutenvrij gaan op dat afvallen gemakkelijker is, het verbetert hun spijsvertering, het helpt de schildklierfunctie op een hoger niveau en het verhoogt het energieniveau. (7)

 8. Slechts één portie cricketmeel bevat ongeveer 17 procent van uw dagelijkse waarde aan vitamine B12. Van vitamine B12 wordt gedacht dat het een van de belangrijkste tekortkomingen van voedingsstoffen in de wereld is, met een onderzoek uit 2004 dat aantoont dat het een groot gezondheidsprobleem is in veel delen van de wereld, vooral mensen van Europese en Afrikaanse afkomst. (8)

 9. Elke dag voldoende vitamine B12 binnenkrijgen helpt het belangrijkste energieniveau, voorkomt geheugenverlies, helpt het zenuwstelsel goed te functioneren, speelt een rol bij het handhaven van de gezondheid van het hart en bevordert een gezonde huid en haar. Deze vitamine B12-voordelen zijn gemakkelijk te verkrijgen met de consumptie van cricketmeel en cricket-eiwitproducten. (9)

 10. Cricketmeel is een compleet eiwit en bevat dus essentiële aminozuren met vertakte ketens die het lichaam nodig heeft voor spierontwikkeling. Eiwitten worden beschouwd als lange ketens van aminozuren, wat de belangrijke moleculen zijn die we uit onze voeding halen.

 11. Zonder voldoende diverse eiwitbronnen in uw dieet, loopt u het risico om een ​​tekort aan bepaalde aminozuren te krijgen, wat kan leiden tot problemen met het opbouwen van spiermassa, lage concentratie en geheugen, onstabiele bloedsuikerspiegel en problemen met het handhaven of gewicht verliezen. (10)

 12. Eiwitrijk voedsel, zoals cricketmeel, is essentieel voor het opbouwen van spieren, het verbranden van vet en het ondersteunen van de stofwisseling. Adequate eiwitconsumptie is vereist om het behoud van vetvrije massa te ondersteunen. Atleten hebben een hogere eiwitinname nodig om verhoogde activiteit te ondersteunen en kracht op te bouwen.

 13. Hoewel atleten en bodybuilders voldoende koolhydraatconsumptie nodig hebben om hun prestaties te verbeteren, verbeteren verzadiging en vetverlies over het algemeen met lagere koolhydraatvoedingen, met name met hogere eiwit- tot koolhydraatverhoudingen. Omdat cricketmeel veel eiwitten en weinig koolhydraten bevat, is het een geweldig hulpmiddel voor bodybuilders of atleten die hun kracht en prestaties willen verbeteren. (5)

 14. Als u snel lichaamsvet wilt verbranden, moet u een aanzienlijke hoeveelheid eiwit consumeren. U wilt extra koolhydraten in uw dieet vervangen door meer eiwitten. Voor elke pond lichaamsgewicht, schieten voor het eten van 0,75 gram eiwit. Als u bijvoorbeeld 160 pond weegt, vermenigvuldigt u 160 met 0,75 - dat betekent dat u ongeveer 100 gram eiwit per dag moet consumeren om vet te verbranden.

 15. Cricketmeel is een geweldige manier om dit te doen zonder extra koolhydraten te consumeren omdat het boordevol eiwitten zit en slechts 0,8 gram koolhydraten per portie bevat.

 16. Een ander voordeel van cricket-eiwitpoeder is dat het glutenvrij meel is. De meeste mensen gebruiken tegenwoordig witte bloem of tarwebloem, maar geen van beide is goed voor je gezondheid. De meeste witte en tarwemeel zijn gebleekt, bevatten gluten en zijn hard voor het spijsverteringsstelsel.

 17. Voor sommige mensen is het belangrijk om glutenvrij te gaan, omdat gluten erg moeilijk te verteren zijn. Eén op de 133 mensen heeft coeliakie, wat betekent dat ze helemaal geen gluten kunnen verteren, en 1 op de 7 zijn ernstig gluten-intolerant, dus het eten van glutenproducten kan tot een ernstige reactie leiden. (6)

 18. Over het algemeen merken mensen die glutenvrij gaan op dat afvallen gemakkelijker is, het verbetert hun spijsvertering, het helpt de schildklierfunctie op een hoger niveau en het verhoogt het energieniveau. (7)

 19. Slechts één portie cricketmeel bevat ongeveer 17 procent van uw dagelijkse waarde aan vitamine B12. Van vitamine B12 wordt gedacht dat het een van de belangrijkste tekortkomingen van voedingsstoffen in de wereld is, met een onderzoek uit 2004 dat aantoont dat het een groot gezondheidsprobleem is in veel delen van de wereld, vooral mensen van Europese en Afrikaanse afkomst. (8)

 20. Elke dag voldoende vitamine B12 binnenkrijgen helpt het belangrijkste energieniveau, voorkomt geheugenverlies, helpt het zenuwstelsel goed te functioneren, speelt een rol bij het handhaven van de gezondheid van het hart en bevordert een gezonde huid en haar. Deze vitamine B12-voordelen zijn gemakkelijk te verkrijgen met de consumptie van cricketmeel en cricket-eiwitproducten. (9)

 21. Cricketmeel is een compleet eiwit en bevat dus essentiële aminozuren met vertakte ketens die het lichaam nodig heeft voor spierontwikkeling. Eiwitten worden beschouwd als lange ketens van aminozuren, wat de belangrijke moleculen zijn die we uit onze voeding halen.

 22. Zonder voldoende diverse eiwitbronnen in uw dieet, loopt u het risico om een ​​tekort aan bepaalde aminozuren te krijgen, wat kan leiden tot problemen met het opbouwen van spiermassa, lage concentratie en geheugen, onstabiele bloedsuikerspiegel en problemen met het handhaven of gewicht verliezen. (10)

Cricket-eiwit versus rundvlees en andere eiwitbronnen

 1. Eiwitrijk voedsel, zoals cricketmeel, is essentieel voor het opbouwen van spieren, het verbranden van vet en het ondersteunen van de stofwisseling. Adequate eiwitconsumptie is vereist om het behoud van vetvrije massa te ondersteunen. Atleten hebben een hogere eiwitinname nodig om verhoogde activiteit te ondersteunen en kracht op te bouwen.

 2. Hoewel atleten en bodybuilders voldoende koolhydraatconsumptie nodig hebben om hun prestaties te verbeteren, verbeteren verzadiging en vetverlies over het algemeen met lagere koolhydraatvoedingen, met name met hogere eiwit- tot koolhydraatverhoudingen. Omdat cricketmeel veel eiwitten en weinig koolhydraten bevat, is het een geweldig hulpmiddel voor bodybuilders of atleten die hun kracht en prestaties willen verbeteren. (5)

 3. Als u snel lichaamsvet wilt verbranden, moet u een aanzienlijke hoeveelheid eiwit consumeren. U wilt extra koolhydraten in uw dieet vervangen door meer eiwitten. Voor elke pond lichaamsgewicht, schieten voor het eten van 0,75 gram eiwit. Als u bijvoorbeeld 160 pond weegt, vermenigvuldigt u 160 met 0,75 - dat betekent dat u ongeveer 100 gram eiwit per dag moet consumeren om vet te verbranden.

 4. Cricketmeel is een geweldige manier om dit te doen zonder extra koolhydraten te consumeren, omdat het boordevol eiwitten zit en slechts 0,8 gram koolhydraten per portie bevat.

 5. Een ander voordeel van cricket-eiwitpoeder is dat het een glutenvrije bloem is. De meeste mensen gebruiken tegenwoordig witte bloem of tarwebloem, maar geen van beide is goed voor je gezondheid. De meeste witte en tarwemeel zijn gebleekt, bevatten gluten en zijn hard voor het spijsverteringsstelsel.

 6. Voor sommige mensen is het belangrijk om glutenvrij te gaan, omdat gluten erg moeilijk te verteren zijn. Eén op de 133 mensen heeft coeliakie, wat betekent dat ze helemaal geen gluten kunnen verteren, en 1 op de 7 zijn ernstig gluten-intolerant, dus het eten van glutenproducten kan tot een ernstige reactie leiden. (6)

 7. Over het algemeen merken mensen die glutenvrij gaan op dat afvallen gemakkelijker is, het verbetert hun spijsvertering, het helpt de schildklierfunctie op een hoger niveau en het verhoogt het energieniveau. (7)

 8. Slechts één portie cricketmeel bevat ongeveer 17 procent van uw dagelijkse waarde aan vitamine B12. Van vitamine B12 wordt gedacht dat het een van de belangrijkste tekortkomingen van voedingsstoffen in de wereld is, met een onderzoek uit 2004 dat aantoont dat het een groot gezondheidsprobleem is in veel delen van de wereld, vooral mensen van Europese en Afrikaanse afkomst. (8)

 9. Elke dag voldoende vitamine B12 binnenkrijgen helpt het belangrijkste energieniveau, voorkomt geheugenverlies, helpt het zenuwstelsel goed te functioneren, speelt een rol bij het handhaven van de gezondheid van het hart en bevordert een gezonde huid en haar. Deze vitamine B12-voordelen zijn gemakkelijk te verkrijgen met de consumptie van cricketmeel en cricket-eiwitproducten. (9)

 10. Cricketmeel is een compleet eiwit, dus het bevat essentiële aminozuren met vertakte ketens die het lichaam nodig heeft voor spierontwikkeling. Eiwitten worden beschouwd als lange ketens van aminozuren, wat de belangrijke moleculen zijn die we uit onze voeding halen.

 11. Zonder voldoende diverse eiwitbronnen in uw dieet, loopt u het risico om een ​​tekort aan bepaalde aminozuren te krijgen, wat kan leiden tot problemen bij het opbouwen van spiermassa, lage concentratie en geheugen, onstabiele bloedsuikerspiegel en problemen met het handhaven of gewicht verliezen. (10)

 12. Eiwitrijk voedsel, zoals cricketmeel, is essentieel voor het opbouwen van spieren, het verbranden van vet en het ondersteunen van de stofwisseling. Adequate eiwitconsumptie is vereist om het behoud van vetvrije massa te ondersteunen. Atleten hebben een hogere eiwitinname nodig om verhoogde activiteit te ondersteunen en kracht op te bouwen.

 13. Hoewel atleten en bodybuilders voldoende koolhydraatconsumptie nodig hebben om hun prestaties te verbeteren, verbeteren verzadiging en vetverlies over het algemeen met lagere koolhydraatvoedingen, met name met hogere eiwit- tot koolhydraatverhoudingen. Omdat cricketmeel veel eiwitten en weinig koolhydraten bevat, is het een geweldig hulpmiddel voor bodybuilders of atleten die hun kracht en prestaties willen verbeteren. (5)

 14. Als u snel lichaamsvet wilt verbranden, moet u een aanzienlijke hoeveelheid eiwit consumeren. U wilt extra koolhydraten in uw dieet vervangen door meer eiwitten. Voor elke pond lichaamsgewicht, schieten voor het eten van 0,75 gram eiwit. Als u bijvoorbeeld 160 pond weegt, vermenigvuldigt u 160 met 0,75 - dat betekent dat u ongeveer 100 gram eiwit per dag moet consumeren om vet te verbranden.

 15. Cricketmeel is een geweldige manier om dit te doen zonder extra koolhydraten te consumeren, omdat het boordevol eiwitten zit en slechts 0,8 gram koolhydraten per portie bevat.

 16. Een ander voordeel van cricket-eiwitpoeder is dat het een glutenvrije bloem is. De meeste mensen gebruiken tegenwoordig witte bloem of tarwebloem, maar geen van beide is goed voor je gezondheid. De meeste witte en tarwemeel zijn gebleekt, bevatten gluten en zijn hard voor het spijsverteringsstelsel.

 17. Voor sommige mensen is het belangrijk om glutenvrij te gaan, omdat gluten erg moeilijk te verteren zijn. Eén op de 133 mensen heeft coeliakie, wat betekent dat ze helemaal geen gluten kunnen verteren, en 1 op de 7 zijn ernstig gluten-intolerant, dus het eten van glutenproducten kan tot een ernstige reactie leiden. (6)

 18. Over het algemeen merken mensen die glutenvrij gaan op dat afvallen gemakkelijker is, het verbetert hun spijsvertering, het helpt de schildklierfunctie op een hoger niveau en het verhoogt het energieniveau. (7)

 19. Slechts één portie cricketmeel bevat ongeveer 17 procent van uw dagelijkse waarde aan vitamine B12. Van vitamine B12 wordt gedacht dat het een van de belangrijkste tekortkomingen van voedingsstoffen in de wereld is, met een onderzoek uit 2004 dat aantoont dat het een groot gezondheidsprobleem is in veel delen van de wereld, vooral mensen van Europese en Afrikaanse afkomst. (8)

 20. Elke dag voldoende vitamine B12 binnenkrijgen helpt het belangrijkste energieniveau, voorkomt geheugenverlies, helpt het zenuwstelsel goed te functioneren, speelt een rol bij het handhaven van de gezondheid van het hart en bevordert een gezonde huid en haar. Deze vitamine B12-voordelen zijn gemakkelijk te verkrijgen met de consumptie van cricketmeel en cricket-eiwitproducten. (9)

 21. Cricketmeel is een compleet eiwit, dus het bevat essentiële aminozuren met vertakte ketens die het lichaam nodig heeft voor spierontwikkeling. Eiwitten worden beschouwd als lange ketens van aminozuren, wat de belangrijke moleculen zijn die we uit onze voeding halen.

 22. Zonder voldoende diverse eiwitbronnen in uw dieet, loopt u het risico om een ​​tekort aan bepaalde aminozuren te krijgen, wat kan leiden tot problemen bij het opbouwen van spiermassa, lage concentratie en geheugen, onstabiele bloedsuikerspiegel en problemen met het handhaven of gewicht verliezen. (10)

Duurzaamheid van cricketbloem

 1. Naar schatting zijn krekels 20 keer efficiënter als eiwitbron dan vee. Krekels hebben ongeveer zes keer minder voeding nodig dan vee, vier keer minder dan schapen en twee keer minder dan varkens om dezelfde hoeveelheid eiwit te produceren. Krekels hebben ook veel minder water nodig dan vee; in feite, om een ​​pond droog eiwit van een koe te krijgen, is tussen de 1.700 en 2.500 gallons water vereist. Om dezelfde hoeveelheid eiwit uit een cricket te krijgen, is slechts één liter water nodig - dat is een enorm verschil.

 2. Het kweken van insecten vereist ook weinig infrastructuur of middelen. Om gelukkig te leven en te groeien, hebben krekels een huis nodig dat tussen 80-90 graden Fahrenheit is met een luchtvochtigheid van 90 procent. Ze houden ook van karton of eierdozen om op te klimmen. Veel gerenommeerde grote cricketboerderijen voeren hun krekels een op granen gebaseerd dieet en gefilterd water. Kip en vee daarentegen hebben dure voorzieningen nodig, zoals speciale afrastering (terwijl krekels alleen glasvezelgoten nodig hebben).

 3. Krekels produceren ook 80 keer minder methaan dan vee. Methaan is de primaire component van aardgas, een veel voorkomende brandstof. Wanneer methaan in de lucht lekt, absorbeert het de warmte van de zon en verwarmt het de atmosfeer. Daarom wordt het beschouwd als een broeikasgas, zoals koolstofdioxide. Volgens een wetenschappelijk onderzoek van het Department of Animal Science van de Washington State University kan vee 250-500 liter methaan per dag produceren. Het niveau van voeropname is een belangrijke factor in de invloed van methaanemissies door vee. (11)

 4. Binnenlands vee produceert grote hoeveelheden methaan als onderdeel van hun normale spijsverteringsproces. Het wordt ook geproduceerd met dierlijke mest en wordt opgeslagen in opslagtanks. Volgens het United States Environmental Protection Agency is de agrarische sector wereldwijd de belangrijkste bron van methaanemissies. (12)

 5. Het is niet veilig om een ​​oud cricket dat je in je achtertuin vindt te gebruiken om cricketmeel te maken. Dit komt omdat krekels besmet kunnen zijn met pesticiden, die giftig kunnen zijn voor mensen. Het is belangrijk om cricketmeel van een gerenommeerde bron te kopen om er zeker van te zijn dat ze vrij zijn van gevaarlijke chemicaliën.

 6. Begin met een kleine hoeveelheid cricket-eiwit en werk je omhoog. Je lichaam heeft tijd nodig om te wennen aan deze nieuwe eiwitbron en je wilt ervoor zorgen dat je geen allergische reacties ervaart.

 7. Cricketmeel ontstaat als een nieuwe eiwitbron voor sporters en mensen die op zoek zijn naar een duurzamere optie. Het is gemakkelijk om cricketmeel in je dagelijkse dieet op te nemen. Hier zijn enkele snelle tips:

 8. Cricketmeel bevat niet alleen meer eiwit dan rundvlees, maar het is ook 20 keer efficiënter en vereist minder voer, water en onderdak.

 9. Cricketmeel helpt spieren op te bouwen en af ​​te vallen of op gewicht te blijven. Het is een goede bron van vitamines en mineralen, waaronder vitamine B12, vitamine B2, ijzer en calcium. Het is misschien de moeite waard om deze duurzame en gezonde eiwitbron binnenkort uit te proberen.

 10. Lees verder: Bruine rijst-eiwitpoeder - AfvallenDonate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407