Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Curry en gewichtsverlies

Helpt cholesterol te verlagen

 1. Een kom rijke, kruidige curry zorgt voor een bevredigende maaltijd, maar als je probeert af te vallen, past het misschien niet in je dieetplan. Aan de ene kant zit curry vaak boordevol groenten, die je helpen te vullen, zodat je minder snel snackt voor je volgende maaltijd. Het is ook een bron van een stof genaamd curcumine, die volgens sommige onderzoeken verband houdt met gewichtsverlies. Curry's vragen echter vaak om vet vlees en rijke sauzen die je dieet kunnen ontsporen. Of curry past bij je afslankplan hangt af van hoe je het maakt.

Typische Curry-ingrediënten

 1. De variaties op curryrecepten zijn eindeloos - van Maleisische rundvleescurry tot vis-tikka-curry tot aardappel- en bloemkoolcurry. Een typisch curryrecept bevat echter olie, kokosmelk, groenten, kruiden en een soort eiwit - bonen, linzen, kip, rundvlees of vis. Sommige curryrecepten vragen om toevoeging van noten, yoghurt, tamarindepasta, suiker, honing en andere ingrediënten die allemaal van invloed zijn op hoeveel calorieën je kom curry zal bevatten.

Calorieën in Curry

 1. Omdat het de balans is tussen de calorieën die u verbruikt en de calorieën die u regelmatig binnenkrijgt die het verschil maakt tussen of u wilt afvallen, aankomen of uw gewicht behouden, is het belangrijk om te weten hoeveel calorieën zitten in de curry die je eet. Bijvoorbeeld, een portie Jamie Oliver's kip tikka masala bevat 415 calorieën, terwijl een portie van zijn pukka gele curry 622 calorieën bevat.

Regels voor gewichtsverlies

 1. Om gewicht te verliezen, moet u minder calorieën innemen dan u verbrandt tijdens dagelijkse activiteiten en lichaamsbeweging. Of het eten van curry je zal helpen af ​​te vallen, hangt af van je individuele calorie-inname doelen en factoren, waaronder je lengte, leeftijd en activiteitenniveau. Een matig actieve vrouw die probeert af te vallen, kan een maaltijdplan van 1500 calorieën volgen, inclusief drie vierkante maaltijden van ongeveer 450 calorieën per dag en een snack van 150 calorieën per dag. In dat voorbeeld past een portie curry met 415 calorieën prima in haar plan; echter, het serveren van curry met 622 calorieën zal haar waarschijnlijk boven haar dagelijkse caloriedoel zetten, tenzij ze gedurende de dag calorieën uit haar andere maaltijden snijdt.

Curcumine en gewichtsverlies

 1. Kurkuma, een van de kruiden in kerriepoeder, bevat de werkzame stof curcumine, die van bijzonder belang kan zijn voor mensen die willen afvallen. Onderzoekers van de USDA Agricultural Research Service hebben in 2009 een onderzoek uitgevoerd naar hoe curcumine de lichaamssamenstelling van laboratoriumratten beïnvloedde die verschillende soorten diëten kregen. Ratten die een vetrijk dieet kregen, aangevuld met curcumine, kregen minder vet en lichaamsgewicht dan ratten die hetzelfde vetrijke dieet kregen zonder curcuminesupplementen. Een beoordeling gepubliceerd in het januari-februari 2013 nummer van "Biofactors" bevestigde ook de gewichtsverlieseigenschappen van curcumine, waarin staat dat curcumine obesitas en de nadelige gezondheidseffecten ervan vermindert.

Portiegrootte en lichtere opties

 1. Afgezien van de mogelijke effecten van curcumine, is het nog steeds belangrijk om één portie aan te houden wanneer u uw gewicht probeert te beheersen. Als u uit eten gaat, kan het gedeelte op de tafel voor u veel meer zijn dan een portiegrootte. Eet de helft en pak de rest in voor nog een maaltijd. Wanneer u thuis curry kookt, zoek dan naar lichtere recepten en vervang deze om het caloriegehalte van uw recepten te verlagen. Een portie Cooking Light's groente- en kikkererwtencurry bevat slechts 276 calorieën. Een eenvoudige vervanging om het caloriegehalte te verlagen, is het gebruik van lichte kokosmelk in plaats van gewone, of het vervangen van magere yoghurt door kokosmelk. Kies mager vlees en vis in plaats van vetere stukken in uw recepten.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407