Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


Damiana: An Ancient Aphrodisiac

Overzicht

 1. Damiana, ook bekend als Turnera diffusa, is een laagblijvende plant met gele bloemen en geurige bladeren. Het is inheems in de subtropische klimaten van Zuid-Texas, Mexico, Midden- en Zuid-Amerika en het Caribisch gebied. Het gebruik van Damiana als kruidenmiddel dateert van vóór de geschreven geschiedenis. Tegen de tijd dat de Spanjaarden de Atlantische Oceaan overstaken, gebruikten inheemse culturen het al eeuwen als een afrodisiacum en blaastonicum.

 2. Zoals veel kruiden die tegenwoordig worden verkocht, wordt van damiana gezegd dat het de seksuele gezondheid helpt verbeteren en een breed scala aan symptomen behandelt, van diabetes tot angst. Er is echter niet veel meer dan anekdotisch bewijs om deze beweringen te staven. Ondanks het gebrek aan wetenschappelijk bewijs om deze beweringen te ondersteunen, wordt damiana nog steeds door veel mensen gebruikt, zoals het al jaren is.

Waarvoor wordt het gebruikt?

 1. Om damiana te gebruiken, verbruikt u de bladeren. Er wordt gedacht dat het seksuele opwinding en uithoudingsvermogen bij mannen en vrouwen verhoogt.

 2. Traditioneel wordt het gebruikt voor de behandeling van blaas- en urinewegproblemen. Sommige mensen houden van de manier waarop het kruid hen laat voelen vanwege het effect op de blaas. Dit gebruik wordt niet ondersteund door hedendaags onderzoek.

 3. Als het gaat om verlichting van de blaas en kruiden die u met water drinkt of doorslikt, is het moeilijk te zeggen of een afzonderlijk kruid nuttig is. Het is mogelijk dat u zich beter voelt, omdat het opnemen van extra vocht de neiging heeft om blaaspijn te verlichten. Maar als u denkt dat u een urineweginfectie heeft, zet dan het theekopje op en ga naar het kantoor van een arts voordat het erger wordt.

Aphrodisiacs

 1. Door de eeuwen heen en over de hele wereld zijn veel dingen gecrediteerd als afrodisiaca. Oesters, asperges en artisjokken hebben een geschiedenis als afrodisiaca, en sommigen zeggen dat planten zoals saw palmetto en Spaanse vlieg ons gek maken in bed.

 2. Het is belangrijk om te onthouden dat er in de Verenigde Staten geen federale regelgeving bestaat voor kruidengeneesmiddelen. Wees voorzichtig bij het overwegen om kruidentherapieën te nemen. Als u ervoor kiest om Damiana om seksuele redenen in te nemen, zorg er dan voor dat u de onderstaande doseringsinformatie bekijkt en dit eerst aan uw arts vraagt.

Dosering

 1. Tegenwoordig vind je gedroogde damiana-bladeren in theezakjes en capsules. Het wordt ook verkocht in tincturen, zowel alcoholisch als alcoholvrij. Roken en het inademen van damiana-bladeren is mogelijk maar niet aangeraden.

 2. Zwangere en zogende moeders mogen geen damiana consumeren, noch mensen met leverproblemen. In hoge doses zou damiana hallucinaties veroorzaken. Als u hallucinaties ervaart tijdens het gebruik van Damiana, blijf dan kalm en zoek zo snel mogelijk medische hulp.

 3. Lees het etiket op uw damiana-preparaat voor doseringsinstructies. Een algemene gids is om 2 tot 4 gram of minder gedroogde damiana in thee of capsulevorm bij de maaltijd te nemen, driemaal daags. Individuele ervaringen zullen variëren, maar hallucinaties zijn gemeld bij doses van 200 g.

 4. Damiana is verkocht als ingrediënt genaamd "spice", aanwezig in sommige kruidenmengsels die de effecten van marihuana nabootsen. Staten variëren over de wettigheid van deze mengsels, maar damiana is legaal overal in de Verenigde Staten behalve Louisiana.

Outlook

 1. Damiana wordt al eeuwen gebruikt als afrodisiacum, maar modern onderzoek ontbreekt aan de daadwerkelijke effectiviteit ervan als seksverbeteraar. Is damiana een trefzekere ontsteking voor een geweldig seksleven? Waarschijnlijk niet. Maar als je gezond bent, is het misschien niet schadelijk. Zoals altijd, moet u met uw arts praten voordat u supplementen aan uw dieet toevoegt.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407