Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De 5 beste dingen over johannesbrood

Wat is johannesbrood?

 1. De johannesbroodboom, of Ceratonia siliqua, heeft fruit dat eruitziet als een donkerbruine peul, die pulp en zaden vervoert. Johannesbrood is een zoete en gezonde vervanger voor chocolade. Het gebruik ervan voor gezondheidsvoordelen gaat 4000 jaar terug naar het oude Griekenland.

 2. Volgens de 'Encyclopedia of Healing Foods' verkochten Britse chemici uit de 19e eeuw carob pods aan zangers. Kauwen op johannesbroodpods hielp zangers bij het handhaven van gezonde stembanden en het kalmeren en reinigen van hun keel. Lees verder om meer te weten te komen over hoe mensen tegenwoordig johannesbrood gebruiken en wat voor gezondheidsvoordelen het biedt.

 3. Johannesbrood is beschikbaar om te kopen als:

 4. Je kunt ook Johannesbroodpeulen eten als ze vers of gedroogd zijn. Mensen die johannesbrood aan hun dieet toevoegen, hebben voordelen gezien zoals gewichtsverlies en verminderde maagproblemen.

Waar komt johannesbrood vandaan?

 1. Oude Grieken waren de eersten die johannesbroodbomen kweekten, die nu overal ter wereld worden geteeld, van India tot Australië.

 2. Elke johannesbroodboom is één geslacht, dus er zijn een mannelijke en een vrouwelijke boom nodig om johannesbroodpods te produceren. Een enkele mannelijke boom kan tot 20 vrouwelijke bomen bestuiven. Na zes of zeven jaar kan een johannesbroodboom peulen produceren.

 3. Zodra een vrouwelijke johannesbroodboom is bevrucht, produceert deze honderden ponden donkerbruine peulen gevuld met bruine pulp en kleine zaadjes. De peulen zijn ongeveer 1/2 tot 1 voet lang en ongeveer een inch breed. Mensen oogsten peulen in de herfst.

Hoe wordt johannesbrood gebruikt?

 1. U kunt nog steeds genieten van uw favoriete zoete lekkernijen zoals fudge, chocolademilkshakes en brownies. Het meest voorkomende gebruik voor johannesbrood is in voedsel. Johannesbrood smaakt vergelijkbaar met chocolade en is een geweldig alternatief omdat het heeft:

 2. Omdat johannesbrood van nature zoet is, kan het helpen om uw verlangen naar suiker te stillen. Als je vindt dat het niet zoet genoeg is voor je smaak, probeer dan stevia toe te voegen.

 3. Lees meer over deze natuurlijke, kunstmatige zoetstoffen >>

 4. Tijdens het koken kunt u johannesbrood vervangen door chocolade in een 1-op-1-verhouding. Je kunt ook johannesbroodchips vervangen door chocoladeschilfers.

 5. Als u lactose-intolerant bent of veganist wilt worden, is johannesbrood ook een geweldig zuivelvrij alternatief. Bekijk deze link voor gezonde veganistische recepten, inclusief recepten voor carob-vriezer fudge en een johannesbroodshake.

 6. Johannesbrood zit in veel huidverzorgingsproducten en medicijnen. Het wordt meestal aangeduid als C. siliqua, wat de wetenschappelijke naam is voor johannesbroodgom. De kauwgom komt uit de zaden, die voor 35 procent uit kauwgom bestaan.

 7. Johannesbroodgom wordt voornamelijk in cosmetica gebruikt als:

 8. Veel bedrijven gebruiken johannesbroodgom om de textuur van voedsel te verbeteren. Je kunt johannesbroodgom vinden in veel bewerkte voedingsmiddelen, zoals gebakken goederen, saladedressings en vleesproducten.

Is johannesbrood gezond?

 1. Vanwege hun vergelijkbare smaak vergelijken mensen johannesbrood vaak met chocolade. Het is echter gezonder dan chocolade.

 2. Johannesbrood is ook een uitstekende bron van vitamines en mineralen. Johannesbrood heeft vitamines:

 3. Het heeft ook deze mineralen:

 4. Johannesbrood bevat ook veel vezels, pectine en eiwitten.

 5. U kunt zien hoeveel vitaminen en mineralen een typische portie johannesbroodpoeder in de onderstaande tabel heeft.

 6. Ongezoete johannesbroodchips bevatten ongeveer 70 calorieën per portie van 2 eetlepels, met:

 7. Tuinaanleggers kunnen johannesbroodbomen gebruiken voor landverzorging. De bomen zijn bestand tegen droogte, nemen op rotsachtige dorre grond en zijn tolerant voor zout. De glanzende groene bladeren zijn redelijk vlambestendig, waardoor johannesbroodbomen een geweldige vuurbarrière zijn. Je kunt ook Johannesbroodpeulen gebruiken om vee te voeren.

Waarom johannesbrood eten?

 1. Johannesbrood toevoegen aan uw dieet kan u veel gezondheidsvoordelen opleveren. Omdat johannesbrood van nature veel vezels bevat en geen cafeïne bevat, is het ideaal voor mensen met hoge bloeddruk. Het lage suiker- en vetgehalte maakt het ook een geweldige toevoeging aan het dieet of chocoladesubstitutie voor mensen die willen afvallen. Het hoge gehalte aan vitamines, zoals vitamine A en B-2, is goed voor de gezondheid van uw huid en ogen.

 2. Johannesbrood toevoegen of vervangen door uw dieet kan helpen:

 3. Net als cacao bevat johannesbrood polyfenolen, antioxidanten waarvan bekend is dat ze het risico op hartaandoeningen verminderen. Onderzoek toont aan dat het toevoegen van polyfenolrijke voedingsmiddelen zoals johannesbrood aan een hoog cholesterolgehalte kan helpen verminderen.

 4. Misschien wilt u johannesbrood eten als u problemen heeft met uw spijsvertering. De tannines van johannesbrood, dit zijn voedingsstoffen die in planten worden aangetroffen, verschillen van gewone plantentannines. Reguliere planttannines lossen op in water en voorkomen de spijsvertering, maar de tannines van johannesbrood niet. Ze hebben eerder een uitdrogend effect op het spijsverteringskanaal dat helpt toxines aan te pakken en schadelijke bacteriegroei in de darmen te voorkomen.

 5. De natuurlijke suikers in johannesbrood helpen ook losse ontlasting te verdikken. Onderzoek suggereert dat johannesbroodensap een veilige en effectieve manier is om diarree bij jonge kinderen en volwassenen te behandelen. Raadpleeg uw arts voordat u johannesbrood als supplement gebruikt.

Heeft johannesbrood bijwerkingen?

 1. Johannesbrood wordt als veilig beschouwd met een laag risico. De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) heeft johannesbrood goedgekeurd voor gebruik in levensmiddelen, farmaceutische producten en cosmetica.

 2. Hoewel Johannesbroodallergieën zeldzaam zijn, bleek uit een onderzoek uit Spanje dat mensen met noten- en peulvruchtenallergieën allergische reacties op Johannesbroodgom kunnen vertonen. Deze reacties waren onder meer huiduitslag, astma en hooikoorts. Maar de studie meldde ook dat mensen die specifiek allergisch zijn voor pinda's zonder problemen gekookte johannesbroodzaden en johannesbroodgom konden eten.

 3. Als voedingssupplement valt johannesbrood niet onder dezelfde FDA-richtlijnen. Veel johannesbrood consumeren is misschien niet veilig, vooral voor zwangere vrouwen. Het kan onbedoeld gewichtsverlies en verlaging van de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels veroorzaken.

De afhaalmaaltijden

 1. Johannesbrood is een uitstekend alternatief voor chocolade, vooral als uw lichaam spijsverterings- of voedingsproblemen heeft, zoals gluten-intolerantie. Je kunt het poeder en de chips op dezelfde manier gebruiken als chocolade in bijna alle recepten. En u kunt genieten van uw favoriete zoete lekkernijen met minder calorieën, vet en suiker.

 2. De FDA heeft johannesbrood goedgekeurd voor consumptie en als additief in voedsel, medicijnen en cosmetica. Als ingrediënt kunt u johannesbrood kopen als kauwgom, poeder of chips in de meeste speciaalzaken of reformwinkels. Als supplement is het verkrijgbaar in pilvorm bij de meeste apotheken. Het is mogelijk om een ​​allergische reactie op johannesbrood te hebben, maar dit is zeldzaam.

 3. Gebruik johannesbrood in plaats van cacao in deze diabetesvriendelijke brownierecepten >>Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407