Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De 7 beste vervangers voor zure room

De onderste regel

 1. Zure room is een populair gefermenteerd zuivelproduct dat op verschillende manieren wordt geconsumeerd.

 2. Het wordt vaak gebruikt als specerij bovenop gerechten zoals soepen en gebakken aardappelen, maar het kan ook worden gebruikt als ingrediënt in gebakken producten zoals cakes, koekjes en koekjes.

 3. Het wordt gemaakt door room, de vetrijke laag die van de bovenkant van volle melk wordt afgeschuimd, te combineren met melkzuurbacteriën. Deze bacteriën consumeren de suiker in de room, ook wel lactose genoemd, en geven melkzuur af als afvalproduct.

 4. Het melkzuur zorgt ervoor dat de room zuurder wordt, wat resulteert in een pittige, zure smaak.

 5. Hoewel zure room een ​​populair voedingsmiddel is voor veel mensen, kunnen of willen sommige mensen het niet gebruiken vanwege voorkeuren, intoleranties of allergieën.

 6. Dit artikel bevat de 7 beste vervangers voor zure room, inclusief hoe u ze kunt gebruiken.

Redenen waarom u misschien een vervanger nodig heeft

 1. Mogelijk moet u om verschillende redenen zure room vervangen, waaronder:

 2. Sommige mensen kunnen of willen deze populaire kruiderij om vele redenen niet eten.

 3. Gelukkig zijn er veel alternatieven voor zuivel en niet-zuivelproducten die hier uitstekend voor in de plaats komen.

1–4: Vervanging op zuivelbasis

 1. Er zijn verschillende goede zuivelopties om zure room te vervangen, waaronder Griekse yoghurt, kwark, creme fraiche en karnemelk.

 2. Griekse yoghurt is een uitstekende vervanger voor zure room.

 3. Terwijl gewone yoghurt een hoger percentage vloeistof of wei bevat, is Griekse yoghurt gespannen om een ​​groot deel van zijn wei te verwijderen. Het resultaat is een dikkere, scherpere versie van yoghurt die erg lijkt op zure room.

 4. Bovendien bevat Griekse yoghurt minder calorieën en vet en meer eiwitten dan volle zure room.

 5. 28 gram gewone Griekse yoghurt bevat 37 calorieën, 3 gram vet en 2 gram eiwit. Dezelfde hoeveelheid volle zure room bevat 54 calorieën, 6 gram vet en 1 gram eiwit (6, 7).

 6. Griekse yoghurt kan worden gebruikt als vervanging voor dips, dressings en toppings.

 7. Bovendien kunnen in elk recept gelijke delen volle Griekse yoghurt worden gebruikt in plaats van gewone zure room, inclusief gebak.

 8. Deze kaas heeft een rijke geschiedenis. In feite wordt gedacht dat de naam cottage cheese is bedacht in de 18e eeuw, toen Amerikaanse kolonisten melkresten van de boterbereiding gebruikten om een ​​zachte kaas te maken in hun kleine huizen genaamd cottages.

 9. Cottage cheese is een kaaswrongelproduct. Kwark zijn de vaste delen van melk die overblijven van het kaasbereidingsproces, terwijl wei het vloeibare deel is.

 10. Het is mild met een zachte en romige textuur. Bovendien wordt het aangeboden in verschillende vetpercentages en wrongelgroottes, variërend van klein tot groot.

 11. Bovendien bevat cottage cheese veel minder calorieën en vet en meer eiwitten dan zure room.

 12. Een half kopje (112 gram) bevat 110 calorieën, 5 gram vet en 12,5 gram eiwit. Ter referentie: een half kopje zure room bevat 222 calorieën, 22 gram vet en slechts 2,5 gram eiwit (6, 8).

 13. Deze kaas is een uitstekende vervanger met minder vet en meer eiwitten.

 14. In feite kan een kopje cottage cheese worden gemengd met 4 eetlepels melk en 2 theelepels citroensap om in elk recept zure room te vervangen.

 15. Creme fraiche betekent letterlijk verse room. Dit zuivelproduct lijkt erg op zure room en wordt gemaakt door een bacteriecultuur aan zware room toe te voegen.

 16. Hoewel vergelijkbaar met zure room, heeft creme fraiche een dikkere, kaasachtige consistentie en is de smaak minder pittig.

 17. In tegenstelling tot kwark en Griekse yoghurt bevat het meer vet en calorieën dan zure room. Het is dus misschien niet de beste keuze voor degenen die calorieën tellen.

 18. Een portie van 28 gram bevat 100 calorieën en 11 gram vet, wat bijna het dubbele is van de hoeveelheid zure room (6, 9).

 19. Hoewel creme fraiche een calorierijk voedsel is, maakt het hoge vetgehalte het een ideaal ingrediënt in sauzen en soepen, omdat je het kunt koken zonder je zorgen te maken over scheiding.

 20. Creme fraiche kan worden gebruikt als een gemakkelijke een-op-een vervanging voor zure room, maar houd er rekening mee dat de mildere smaak ervan kan overkomen in de smaak van het voedsel.

 21. Traditioneel verwijst de term karnemelk naar de vloeistof die overblijft van het proces van het maken van boter van gekweekte room.

 22. Dit proces hield in dat melk een tijdje niet werd gebruikt om te rusten. Het liet de room en de melk scheiden, waardoor de dikke top van de room werd gebruikt bij het maken van boter.

 23. Tijdens de rustperiode vergisten natuurlijk voorkomende melkzuurbacteriën de melksuikers, wat resulteerde in een pittige vloeistof genaamd karnemelk.

 24. Hoewel het nog steeds gebruikelijk is in India en Pakistan, wordt het minder vaak gebruikt in het Westen.

 25. Net als zure room wordt commerciële karnemelk gepasteuriseerd, met de bacteriën toegevoegd na het verwarmingsproces.

 26. Hoewel de pittige smaak vergelijkbaar is met die van zure room, is het een vloeistof en kan het alleen worden gebruikt als vervanging voor zure room in gebakken producten of dressings.

5–7: Niet-zuivelalternatieven

 1. Naast zuivelvervangers voor zure room zijn er verschillende niet-zuivelalternatieven die u kunt gebruiken. Deze vegan-vriendelijke opties omvatten kokosmelk, cashewnoten en sojaproducten.

 2. Kokosmelk is een uitstekend niet-zuivel alternatief voor zure room.

 3. Niet te verwarren met kokoswater, kokosmelk is afkomstig van het vlees van vers geraspte kokosnoot.

 4. Het is een basisbestanddeel in de Zuidoost-Aziatische, Zuid-Amerikaanse en Caribische keuken en is steeds populairder geworden in Noord-Amerika.

 5. Kokosmelk is lactosevrij en vegan, waardoor het een geweldige optie is voor mensen met melkallergieën of dieetbeperkingen (10).

 6. Interessant is dat het een uitzonderlijk alternatief is voor zure room.

 7. De room bovenop volle kokosmelk kan worden afgeschuimd en gemengd met appelazijn, citroensap en zeezout om te worden gebruikt als een plantaardige zure roomvervanger om uw favoriete gerechten.

 8. Volle kokosmelk kan ook een uitstekende vervanging zijn voor zure room in gebakken producten. Voeg voor elke kop kokosmelk 1 eetlepel citroensap toe om de zure smaak na te bootsen.

 9. Hoewel het misschien een verrassing is, vormen cashewnoten een prima vervanger voor zure room.

 10. Cashewnoten zijn boterachtige, zoete noten die relatief veel vet bevatten. Hun hoge vetgehalte maakt hen een uitstekend zuivelvrij alternatief voor zure room.

 11. Eén gram (28 gram) levert 155 calorieën en 12 gram vet. Cashewnoten zijn ook een geweldige eiwitbron, met 5 gram per 11 gram.

 12. Een rijke en pittige veganistische zure room kan worden gemaakt door geweekte cashewnoten te mengen met azijn, citroensap en zeezout.

 13. Deze zuivelvrije zure roomvervanger is een geweldige aanvulling op soepen en bijgerechten, hoewel het misschien niet ideaal is om te bakken.

 14. Er zijn veel commerciële zure roomvervangers op basis van soja op de markt die geschikt zijn voor veganisten en mensen met een allergie voor melkproducten.

 15. De meeste alternatieven voor zure room op basis van soja bevatten evenveel calorieën en vet als het echte werk.

 16. Een typische portie zure room op basis van soja bevat bijvoorbeeld 57 calorieën en 5 gram vet, terwijl dezelfde hoeveelheid zure room 54 calorieën en 6 gram vet bevat ( 6, 12).

 17. Bovendien kunnen deze producten worden gebruikt als een-op-een vervanging voor zure room in recepten en bakken, waardoor ze een handige optie zijn voor degenen die geen zuivel consumeren.

 18. Ze bevatten echter meestal een aantal ingrediënten, waaronder toegevoegde suikers en conserveermiddelen, die sommige mensen om gezondheidsredenen willen vermijden.

 19. Gelukkig kunt u thuis eenvoudig een op soja gebaseerde versie van zure room maken. Meng eenvoudig silken tofu met appelazijn, citroensap en zout.

 20. Samenvatting: Commerciële of zelfgemaakte zure crèmes op basis van soja zijn geschikt voor veganisten en mensen met een allergie voor melk. Ze kunnen worden gebruikt in plaats van zure room in recepten.

De onderste regel

 1. Zure room is een populair ingrediënt. Sommige mensen hebben echter een smakelijk alternatief nodig vanwege allergieën, voorkeuren of gewoon omdat ze een snelle vervanging voor een recept nodig hebben.

 2. Gelukkig is er een breed scala aan geschikte zuivelproducten en niet-zuivelproducten voor zure room.

 3. Sommige vervangingen voor zure room kunnen het beste worden gebruikt voor toppings en dressings, terwijl andere een uitstekende aanvulling zijn op gebakken producten.

 4. Als u op zoek bent naar een vervanger voor zure room die de smaak van uw favoriete gerecht niet schaadt, is het kiezen van een optie uit deze lijst de juiste keuze.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407