Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De antioxidantrijke, immuunversterkende voordelen van broodvruchten

Courgettegeschiedenis / feiten

 1. Wat lijkt een vrucht, smaakt een beetje naar brood en heeft zoveel voedingsstoffen dat het bijna moeilijk is om ze allemaal bij te houden? Het antwoord: broodvruchten.

 2. Deze krachtige vrucht is al geruime tijd een nietje in de tropische gebieden waar hij vaak groeit, en dat is een heel goede zaak. Broodvruchten bieden bijna de helft van de dagelijks aanbevolen vezelwaarde in één portie en meer dan 100 procent van de vitamine C die u elke dag nodig hebt, en niet te vergeten meer dan een dozijn andere belangrijke voedingsstoffen.

 3. De voedingswaarde van broodvruchten kan nauwelijks worden overschat, aangezien het de aandacht heeft getrokken van veel wetenschappelijk onderzoek naar de impact ervan op kanker, hartziekten en ontstekingen. Je kunt het zelfs beter gebruiken als insectenwerend middel dan de toonaangevende chemische insectenwerende spray.

 4. Of u nu in een tropische omgeving woont waar broodvruchten regelmatig worden geteeld, ik raad u ten zeerste aan om deze ongelooflijke vrucht te leren kennen. Wie weet, misschien kunt u een bijdrage leveren aan het aanmoedigen van uw lokale markten om dit krachtige vitamine C-voedsel te vervoeren. Erachter te komen waarom.

5 krachtige voordelen van broodvruchten

 1. Deze bijzondere vruchten bevatten ook een vrij grote hoeveelheid thiamine, ook bekend als vitamine B1. Thiamine maakt deel uit van wat de spierspanning onderhoudt langs de wanden van het spijsverteringskanaal, waar het grootste deel van het immuunsysteem zich bevindt. Het helpt ook bij de afscheiding van zoutzuur, waardoor uw lichaam voedsel volledig kan verteren en de hoogst mogelijke hoeveelheid voedingsstoffen kan opnemen. Samen maken deze eigenschappen thiamine tot een waardevolle voedingsstof voor het behoud van een gezond immuunsysteem.

 2. Omdat broodvruchten een aantal ongelooflijke ontstekingsremmende en antioxiderende eigenschappen heeft, is het onderzocht als een potentieel kankerbestendig voedingsmiddel. In een muizenmodel bleek uit een Taiwanese studie dat het een aanzienlijk potentieel had in de strijd tegen huidkanker. Een extract van deze vrucht, rechtstreeks op de huid aangebracht, verminderde het aantal, de grootte en de kwaadaardigheid van huidtumoren. (9) Dit bewijs is voorlopig maar kan baanbrekend zijn.

 3. Een andere vorm van kanker die kan worden bestreden door de krachtige voedingsstoffen in broodvruchten is pancreaskanker. Alvleesklierkanker werkt anders dan veel andere soorten kanker omdat het niet zo vatbaar is voor "uithongering van voedingsstoffen" als andere vormen van kanker vaak zijn. Dit betekent dat de kankermedicijnen die gewoonlijk worden voorgeschreven om kankercellen van voedingsstoffen te verhongeren, zelfs minder effectief zijn dan normaal tegen kanker van de alvleesklier.

 4. Daarom moeten wetenschappers zich bij het bestuderen van mogelijke behandelingen voor pancreaskanker concentreren op dingen die deze kankercellen kunnen doden en voorkomen dat ze voedingsstoffen uit nabijgelegen vaten en cellen halen. In 2014 bleek uit een pilotstudie die de impact van een extract uit de bladeren van de broodvruchtboom onderzocht, dat de chemische verbinding 100 procent "preferentiële cytoxiciteit" had tegen menselijke pancreaskankercellen bekend als PANC-1 onder gebrek aan voedingsstoffen. Dit betekent dat het extract met succes 100 procent van de pancreaskankercellen heeft gedood wanneer het werd blootgesteld aan een omgeving zonder voedingsstoffen (die normaal weinig tot geen effect op deze cellen zou hebben). (10)

 5. Een andere studie in Azië, gepubliceerd in het American Journal of Chinese Medicine, bestudeerde het effect van een extract van de broodvruchtenplant op leverkankercellen. De bevindingen waren ook fascinerend, omdat onderzoekers ontdekten dat het extract geen traditionele apoptose veroorzaakte (geprogrammeerde celdood) die vaak wordt gezien in voedingsstoffen tegen kanker en geneesmiddelen. In plaats daarvan ondergingen de leverkankercellen bij blootstelling aan het broodvruchtextract autofagische dood. Deze alternatieve methode van celdood komt van nature in het lichaam voor omdat het eiwitten verwerkt en beschadigde cellen afbreekt en in bepaalde gevallen een effectievere methode is om kanker te stoppen. (11)

 6. Weet je wat de bouwstenen van je lichaam zijn? Het zijn eiwitten die bekend staan ​​als aminozuren en ze creëren de structuur van de lichaamscellen, werken om voedingsstoffen te transporteren en ondersteunen de werking van alle belangrijke lichaamssystemen.

 7. Volgens een studie van de Universiteit van British Columbia bevat broodvruchten "een volledig spectrum van de essentiële aminozuren en zijn vooral rijk aan fenylalanine, leucine, isoleucine en valine." (1) Vanwege de inherente maatschappelijke en moderne belemmeringen voor het behoud van goede voeding, is het belangrijk om uw dieet aan te vullen met het brede spectrum van aminozuren om het hoogst mogelijke niveau van functioneren te behouden.

 8. Een andere voedingsgroep die belangrijk is voor ziektepreventie zijn antioxidanten. Gevonden in een grote verscheidenheid aan voedselbronnen, voorkomen en omkeren oxidatieve stress, de schade die vrije radicalen veroorzaken aan lichaamsfuncties. Vrije radicalen kunnen in het lichaam worden geïntroduceerd door overmatige blootstelling aan de zon, chemicaliën in je omgeving en verschillende andere bronnen, maar als je een dieet vol voedingsmiddelen met veel antioxidanten eet, kun je de leeftijdsgebonden afbraak van je cellen vertragen en verminderen uw risico op kanker, hartaandoeningen en beroertes (onder andere ziekten).

 9. Alle eetbare delen van de vrucht van de broodvruchtenboom bevatten een indrukwekkende antioxidantbelasting en bieden het potentieel voor veel positieve bioactieve processen vanwege hun hoge aanwezigheid van fenolen. (2)

 10. Een onderzoek in het voorjaar van 2016 richtte zich specifiek op de antioxidantactiviteit van broodvruchten, aangezien het betrekking heeft op de toxiciteit van cadmium, een veel voorkomend toxine voor het milieu en hormoonontregelaar. Deze specifieke studie onderzocht het effect van cadmium op veranderingen in het aantal zaadcellen en activiteit en ontdekte dat het geteste methanol-extract van broodvruchten een significante verbetering van het aantal zaadcellen, motiliteit (beweging) en hormoonspiegels veroorzaakte. (3)

 11. Een belangrijke antioxidant in broodvruchten is vitamine C, in zo'n grote hoeveelheid dat het de dagelijkse aanbevolen waarde meer dan dekt. Personen die een dieet volgen dat rijk is aan groenten en fruit dat veel vitamine C bevat, hebben een verminderd risico op hartaandoeningen, beroertes en kanker, evenals een langere levensduur in vergelijking met degenen die geen hoge inname van vitamine C hebben ( 4)

 12. Mede vanwege het gehalte aan antioxidanten is broodfruit naast andere factoren ook geweldig voor je hart. Er is vastgesteld dat het fytochemicaliën bevat die het hart beschermen tegen atherosclerose, een hartaandoening die wordt gekenmerkt door het langzaam opbouwen van zakken met witte bloedcellen in de vaatwanden waardoor deze dikker worden. Atherosclerose kan uiteindelijk leiden tot myocardiale ischemie, een blokkade van de bloedtoevoer naar het hart die kan leiden tot een hartaanval. In 2006 werd broodvrucht genoemd als een goed vooruitzicht om te gebruiken bij medicinale bescherming tegen deze veel voorkomende ziekte. (5)

 13. Een andere manier waarop het uw hart ten goede komt, is het vermogen om een ​​hoog cholesterolgehalte te bestrijden. In één rattenmodel verlichtte een methanolextract uit broodvruchten alle serum (bloed) niveaus en symptomen geassocieerd met hoog cholesterol. (6) Dit toont zijn potentieel als cholesterolverlagend voedsel.

 14. Broodvruchten bevatten ook ongelooflijk veel vezels en bieden bijna de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in slechts één portie. Een vezelrijk dieet wordt sterk geassocieerd met een verlaagd risico op hoge bloeddruk, hypertensie en andere risicofactoren voor hartziekten, samen met het metabool syndroom.

 15. Omdat broodvrucht veel kalium bevat (met meer dan 30 procent van de dagelijkse waarde in één portie), biedt het ook bescherming tegen laag kalium, een belangrijke oorzaak van congestief hartfalen. Tekorten aan kalium en magnesium (die ook in relatief grote hoeveelheden in broodvruchten worden gevonden) compliceren en verergeren hartproblemen, dus iedereen die risico loopt op hartaandoeningen, moet er goed op letten deze essentiële voedingsstoffen aan te vullen in hun voeding. (7)

 16. Fruit eten van de broodvruchtenboom kan ook je immuunsysteem helpen goed te functioneren. Omdat ontsteking de oorzaak is van de meeste ziekten, is de aanwezigheid van ontstekingsremmende bioflavonoïden in broodvruchten vooral belangrijk om het risico op ziekten te verminderen. (8)

Voedingsfeiten broodvruchten

 1. Van de Moracaea-familie (die ook jackfruit, moerbei en vijgen omvat), worden broodvruchtbomen officieel geclassificeerd als Artocarpus altilis, hoewel ze bekend staan ​​onder verschillende andere namen. Bijvoorbeeld, broodvruchtplanten worden "ulu" genoemd in Hawaï, Artocarpus communis in verschillende soorten onderzoek en "panapen" in andere delen van de wereld.

 2. Broodvruchten komen van de voedingsrijke broodvruchtenboom, die in grote hoeveelheden op takken groeien als ze in het seizoen zijn. Deze ongelooflijk nuttige planten zijn afkomstig uit de Stille Zuidzee (specifiek, Nieuw-Guinea) en hebben hun weg gevonden naar de rest van Oceanië en vele andere tropische regio's als een goedkope, goedkope basisvoeding.

 3. De vrucht bevat een groot aantal essentiële voedingsstoffen en kan zowel rauw (onder bepaalde omstandigheden) als op verschillende manieren worden gekookt, wat de levensduur van de vrucht aanzienlijk verlengt.

 4. Een kopje rauwe broodvruchten (ongeveer 220 gram) bevat ongeveer: (12)

Broodvruchten zoeken en koken

 1. Omdat het gevoelig is voor fysieke stoornissen, zoals schade door vallen, wordt broodvruchten niet vaak geëxporteerd uit tropische klimaten om te worden verkocht in meer gematigde gebieden. Het is echter niet onmogelijk om het in veel grote stedelijke gebieden te vinden. Als je geïnteresseerd bent in het proberen van deze ongelooflijke, voedzame vrucht, maar niet in de tropen woont, stel ik voor om je lokale biologische markten te bellen en erom te vragen. Het is zeker krachtig genoeg om het waard te zijn.

 2. In de tropische gebieden waar het groeit, kan broodvruchten rechtstreeks uit de takken van de broodvruchtboom worden geplukt. Het is relatief goedkoop om broodvruchtzaden te kopen om bomen te planten, als je dat kunt.

 3. Broodvruchten groeien in verschillende kleuren en hebben meestal een ronde of bolvormige vorm, bedekt met hobbels. In gebieden waar het regelmatig wordt geteeld, hebt u vaak de keuze tussen zaadloze en zaadloze variëteiten.

 4. Voor het koken of stoven hebben rijpe maar onrijpe vruchten de voorkeur. Omdat broodfruit na het plukken blijft rijpen, kunt u kiezen wanneer u het op zijn rijpst wilt eten, dat is wanneer het aan duimdruk geeft. Dit fruit mag nooit in de koelkast worden bewaard, omdat het koelwonden kan veroorzaken bij temperaturen lager dan 12 Fahrenheit. [! 3396 => 1140 = 4!

 5. Je kunt ook veilig de noten van broodvruchtplanten consumeren. Ze worden vaak geroosterd of gekookt, net als noten of linzen.

 6. Het Breadfruit Institute in Hawaii heeft een grote bibliotheek met recepten voor broodvruchten ontwikkeld, inclusief alle verschillende bereidingsmethoden. Een die ik erg intrigerend vind, is Broodvruchten Garnalen Pasta, die gemakkelijk kunnen worden aangepast om zowel gezond als lekker te zijn.

 7. Nog een heerlijk recept voor broodvruchten dat ik aanbeveel, dit uit het Smithsonian Magazine, zijn Ulu garnalenkoekjes met Macadamia-notenpesto. Als je het geluk hebt verse broodvruchten te kunnen kopen, hoor ik graag je resultaten met deze lekkere opties.

Broodvruchtengeschiedenis en interessante feiten

 1. Ongeveer 3500 jaar geleden ontdekten de voorouders van het huidige Polynesische volk de broodvruchtboom die in het noordwesten van Nieuw-Guinea groeit. Afgezien van hun mislukte rijstteelt, transporteerden deze mensen in plaats daarvan broodvruchten naar elke nabijgelegen Pacifische locatie die ze konden, hoewel het vrij tropische temperaturen vereist om te gedijen. [! 3396 => 1140 = 5!

 2. Helaas nam broodfruit niet meteen de smaak van veel van de beoogde ontvangers, omdat de smaak relatief flauw is. Het duurde ongeveer 40 jaar voor de inwoners van deze eilanden om broodvruchten in hun normale voeding te introduceren, tegen die tijd was de slavernij al afgeschaft door het Britse Rijk.

 3. Het wordt nu echter beschouwd als een basisvoedsel van de bevolking van Jamaica en vele andere tropische locaties. In de afgelopen decennia is het steeds populairder geworden op plaatsen zoals Hawaii (waar het algemeen bekend staat als "ulu"), waar in 1978 de eerste broodvruchtenteelt plaatsvond. Vanwege zijn ongelooflijke opbrengst kan één boom 450 pond van de fruit in slechts één groeiseizoen - verschillende instituten en organisaties zijn opgericht om de broodteelt te verspreiden, vooral in armere landen die behoefte hebben aan goedkope voeding, zoals Haïti.

 4. Broodvruchten hebben op veel gebieden een ongelooflijk potentieel, waaronder het maken van een veel beter smakende glutenvrije bloem dan veel van de huidige populaire variëteiten. (14) Interessant is dat broodvruchten ook een uiterst effectief insectenwerend middel zijn, volgens het Amerikaanse ministerie van Landbouw. (15) De USDA vond het feitelijk "aanzienlijk effectiever" bij het afstoten van insecten dan DEET, het toonaangevende chemische insectenwerend middel.

 5. Een ander fascinerend kenmerk van de broodvruchtenboom is de medicinale waarde die het biedt van zijn schors en bladeren. Bladextracten kunnen mogelijk hypertensie effectief behandelen zonder de bijwerkingen die gepaard gaan met de meest gevaarlijke bloeddrukmedicatie. (16) Het hout van de broodvruchtenboom is ook ongelooflijk rijk aan antioxidanten, met name die die de gezondheid van je huid kunnen ondersteunen. Op cosmetisch vlak kan de schors van de boom worden gebruikt om een ​​veilige anti-rimpelbehandeling te creëren vanwege de manier waarop het beschermt tegen typische schade en aantasting van de huid. (17) Verdergaand is gebleken dat hetzelfde extract in voorlopige tests nuttig is gebleken bij het voorkomen van de mutatie van melanine in melanoomcellen, wat suggereert dat het een belangrijk onderdeel kan zijn bij de behandeling of preventie van huidkanker bij mensen. (18)

 6. Het is ongebruikelijk om een ​​allergische reactie op broodvruchten te ervaren, maar het is niet onmogelijk. Een typische allergische reactie omvat netelroos en / of ontsteking en zwelling van de lippen, tong en mond. Als u deze reactie ervaart na het eten van broodvruchten, stop dan onmiddellijk met het eten en raadpleeg uw arts.

 7. Bovendien moet u alleen onrijpe brood in de groene fase eten nadat u deze eerst hebt gekookt. Het eten van onrijpe, rauwe broodvruchten kan verstikkingsgevaar veroorzaken.

 8. Je zou denken dat een lekkende darm alleen het spijsverteringsstelsel beïnvloedt, maar in werkelijkheid kan het meer beïnvloeden. Omdat Leaky Gut zo gewoon is en zo'n raadsel, Ik bied een gratis webinar aan over alle dingen die lekken. Klik hier voor meer informatie over het webinar.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407