Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De beste broodjes voor mensen met diabetes

Voor mensen met diabetes?

 1. Eten kan een van de simpele geneugten van het leven zijn. Als je met diabetes leeft, kan het moeilijk zijn om te beslissen wat je eet. Voedingsmiddelen die veel koolhydraten bevatten, kunnen uw bloedsuikerspiegel verhogen.

 2. Koolhydraten zijn te vinden in veel verschillende soorten voedsel, waaronder desserts, granen, fruit, melk, groenten en brood. Het volledig opgeven van koolhydraten is niet realistisch, gezond of zelfs noodzakelijk. Het gaat erom dat je je bewust bent van je koolhydraatinname en voedzame voedingskeuzes maakt.

 3. Broden bevatten vaak veel koolhydraten. Sommige zijn overdreven verwerkt, bevatten veel suiker en zijn gevuld met lege calorieën.

 4. Gezondere opties kunnen onderdeel zijn van een bevredigend maaltijdplan. Als u probeert te achterhalen welke broden het beste werken voor diabetesmanagement, kan deze informatie helpen.

Diabetes

 1. Als u diabetes hebt, maakt of gebruikt uw lichaam onvoldoende insuline om voedsel goed te verwerken. Zonder voldoende insuline kan uw bloedsuikerspiegel stijgen.

 2. U kunt ook hoge cholesterol- en triglycerideniveaus hebben. Dit betekent dat het belangrijk is om de inname van vet en suiker in de gaten te houden.

 3. Type 1 diabetes vereist dagelijks insuline-injecties en volgens een specifiek type eetplan. Dit plan is erop gericht uw bloedsuikerspiegel laag te houden.

 4. Als u diabetes type 2 heeft, volgt u vaak een eet- en trainingsschema dat is gericht op het verlagen van de bloedsuikerspiegel. Als voeding en lichaamsbeweging niet voldoende zijn om uw bloedsuiker onder controle te houden, kunnen insuline-injecties of orale medicatie deel uitmaken van een dagelijks regime.

 5. Een voedingsplan opstellen, slimme voedingskeuzes maken en de inname van koolhydraten bekijken wordt aanbevolen bij beide soorten diabetes.

Kunnen maaltijdplannen helpen?

 1. Door een maaltijdplan te maken, kunt u uw bloedsuikerspiegel onder controle houden en voldoende voeding geven. Er is geen one-size-fits-all-abonnement. Het kan helpen om verschillende te proberen om te zien welke het beste werkt. Uw arts of diëtist kan u ook helpen bij uw keuzes en aanbevelingen doen.

 2. Hier zijn enkele maaltijdplannen om te overwegen. Elk plan legt de nadruk op langzaam verterende, vezelrijke keuzes om plotselinge veranderingen in de bloedsuikerspiegel te minimaliseren.

 3. De methode voor het tellen van koolhydraten werkt door een maximum aantal koolhydraten vast te stellen dat u bij elke maaltijd kunt eten. Er is niet één nummer voor iedereen. De koolhydrateninname van iedereen moet variëren op basis van hun trainingsniveau, huidige gezondheidstoestand en eventuele medicijnen die ze nemen.

 4. Dit maaltijdplan vereist, net als alle andere, portiecontrole. Je moet ook leren welke soorten koolhydraten je moet eten, en hoeveel.

 5. Er zijn drie soorten koolhydraten:

 6. Voor de plaatmethode hoeft u geen koolhydraten te tellen.

 7. In plaats daarvan moet de helft van uw bord niet-zetmeelrijke groenten bevatten, zoals broccoli, groene paprika of boerenkool. Een kwart van je bord moet granen en zetmeelrijk voedsel bevatten, zoals bonen of brood. Het resterende kwart moet gevuld zijn met eiwitrijk voedsel.

 8. Afhankelijk van uw algehele maaltijdplan kunt u dagelijks een portie fruit toevoegen. Een caloriearm drankje zoals ongezoete thee of water zou je maaltijd compleet moeten maken.

 9. Wissellijsten groeperen vergelijkbare voedingsmiddelen zodat ze elkaar gemakkelijk kunnen vervangen. U kunt hier een voorbeelduitwisselingslijst vinden. Elk voedsel op de lijst heeft dezelfde voedingswaarde.

 10. Brood staat op de zetmeellijst. Elk item op deze lijst bevat ongeveer 15 gram koolhydraten, 3 gram eiwit, een kleine hoeveelheid vet en 80 calorieën. Eén sneetje brood staat voor één uitwisseling.

Om brood onderdeel van uw maaltijdplan te maken

 1. Zorg ervoor dat u de voedingsinformatie goed leest als u beslist welke broden u wilt kopen en welke u wilt vermijden.

 2. De American Diabetes Association beveelt aan om volkorenbrood of 100 procent volkorenbrood te kiezen in plaats van witbrood. Wit brood is gemaakt van sterk bewerkte witte bloem en toegevoegde suiker.

 3. Hier zijn enkele heerlijke en gezonde broodjes om te proberen:

 4. Zelfgemaakt brood, verkrijgbaar op boerenmarkten en gemaakt bij lokale bakkerijen, kan meer vezels en minder suiker bevatten. Ze zullen waarschijnlijk minder worden verwerkt dan die in de schappen van de supermarkt.

 5. Bewerkte voedingsmiddelen worden meestal verteerd en sneller opgenomen. Dit kan de bloedsuikerspiegel verhogen.

 6. Met opties zoals deze is het misschien eenvoudiger dan u denkt om minder gezonde broden uit uw maaltijdplan te beperken of te verwijderen. Overweeg het verwijderen van koolhydraatrijke opties zoals:

Outlook

 1. Als u diabetes hebt, moet gezond eten leren over gezonde maaltijdkeuzes. Met deze informatie kunt u bepalen welke maaltijdopties het beste werken voor het beheren van uw bloedsuiker.

 2. Als het gaat om het kiezen van brood, kunnen etiketten lezen en inzicht in voedingsfeiten u op het juiste spoor zetten.

 3. Zoek naar brood met de laagste hoeveelheid suiker, geen toegevoegde suikers en veel vezels, minimaal 3 gram per portie. Een goede vuistregel is om te zoeken naar een korte ingrediëntenlijst. Bedenk bovendien dat verschillende soorten brood mensen anders beïnvloeden.

 4. Overweeg om uw bloedsuikerspiegel vóór en na het eten van brood meerdere keren te controleren om te begrijpen hoe uw lichaam reageert.

 5. Misschien vindt u dat brood mogelijk meer als een traktatie moet worden gezien dan als een dagelijks onderdeel van uw dieet op basis van uw glucoserespons.

 6. Overweeg een maaltijdplan te maken en praat met uw arts over andere praktische tips voor u.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407