Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De beste fietsstoel om de prostaat te beschermen

Verbeterde darmregelmaat

 1. Fietszitjes gebouwd met de prostaat in gedachten kunnen bepaalde ernstige bijwerkingen van fietsen voorkomen, waaronder erectiestoornissen. Als u al aan prostaatproblemen lijdt, kunt u overschakelen naar een stoel die is ontworpen om de druk in gevoelige gebieden te verlichten, zodat u weer pijnloos kunt rijden. Nieuwe stoelontwerpen vereisen enkele nieuwe rijgewoonten en iets andere aanpassingen dan de oudere zadelstijlen.

Prostaat en fietsen

 1. De locatie van de prostaat in het midden van de lies plaatst deze gevoelige klier op de top van een smal conventioneel fietszadel. Druk op de klier kan ongewoon hoge niveaus van prostaatspecifiek antigeen of PSA in het bloed veroorzaken en hoge PSA-waarden duiden soms op prostaatkanker. Er wordt niet gedacht dat zadelproblemen prostaatkanker veroorzaken, maar kunnen prostaatontsteking door andere oorzaken verergeren. Druk op het perineum tussen de anus en de penis kan gevoelloosheid, incontinentie en tijdelijke erectiestoornissen veroorzaken. Oudere fietsers met een goedaardige prostaatvergroting kunnen steeds ernstiger symptomen krijgen.

Stoelontwerp

 1. Fietsstoeltjes met een breder achterzadel voor ondersteuning van de "zitbotten" en een smalle neus voor balans en fietscontrole oefenen druk uit op het kruis en de onderkant van het bekken. Onjuiste aanpassing verergert het probleem. Als u de stoel omhoog kantelt, komt er meer druk op het perineum, terwijl de stoel te ver naar beneden wordt gekanteld, schuift het lichaam naar voren op de neus van het zadel. Het plaatsen van de stoel te ver naar voren of naar achteren op de rails veroorzaakt ook drukproblemen. Neuszadels met uitsparingen voor het perineum verlichten de problemen slechts gedeeltelijk. Het toevoegen van padding lost dit probleem ook niet op, volgens het American College of Sports Medicine.

Zadels zonder neus

 1. Als u prostaatproblemen heeft, moet het beste type fietszitje de onderkant van uw bekken ondersteunen, maar geen druk uitoefenen op het perineum. De stoel zonder neus heeft twee afzonderlijke kussens of een zadel uit één stuk, maar geen enkel deel van de stoel steekt uit tussen de dijen. Onderzoek naar het effect van zadelloze neus op de seksuele gezondheid van fietspatrouilles bewees de voordelen van deze zitstijl, volgens het National Institute for Occupational Safety and Health.

Aanpassingen

 1. Neusloze zadels zoals de Easy Seat of The Seat kunnen de bloedcirculatie naar de benen beperken als ze niet goed zijn afgesteld. Kantel het zadel iets naar beneden om de druk op de dijen te verlichten. De stoel zonder neus zit een centimeter lager dan de gewone zadelzitting, omdat de stoel de bekkenbeenderen ondersteunt in plaats van het hogere kruisgebied. Rijders die gewend zijn aan neuszadels vinden de no-nose stijl in het begin vaak onhandig, maar leren al snel de fiets te besturen zonder de extra hefboomwerking van het zadel tussen de dijen.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407