Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De beste groenten voor bodybuilding

Serving Tips

 1. Groenten kunnen gemakkelijk over het hoofd worden gezien in een bodybuilding-dieet. Als je zo gefocust bent op het binnenkrijgen van je eiwitten en koolhydraten en je concentreert op meer calorierijke voedingsmiddelen zoals biefstuk, haver, eieren en rijst, vallen groenten vaak uit de boot. Bodybuilders hebben groenten nodig voor hun antioxidanten en fytochemische inhoud, merkt de geregistreerde diëtist Matthew Kadey op de Muscle and Fitness-website op. Hiermee kun je ziektes bestrijden, sneller herstellen en spierherstel na de training bevorderen.

Something Sweet

 1. Bodybuilders tellen zoete aardappelen meestal als koolhydraatbron, naast pasta en brood, maar deze groenten zitten boordevol bodybuilding-voordelen. Omdat ze een wortelgroente zijn, bevatten zoete aardappelen meer koolhydraten dan andere groenten, wat handig kan zijn als je calorieën aan je bulkvoer wilt toevoegen. Sportvoedingsdeskundige Dr. John Berardi beveelt zoete aardappelen met kaneel bovenop aan als onderdeel van uw lunch of als snack na de training. Als je niet veel van zoete aardappelen houdt, probeer dan pastinaak, raap of squash voor een hogere koolhydraatgroente.

Ga groen

 1. Als het om donkergroene groenten gaat, is broccoli een zwaargewicht concurrent. Het is een goede bron van vezels en ijzer, plus het heeft meer vitamine C gram per gram dan een sinaasappel en meer calcium dan melk, merkt Mark McManus van de Muscle Hack-website op. Je kunt ook donkergroene groenten zoals boerenkool, spinazie, kool en snijbiet toevoegen aan maaltijden om vergelijkbare voordelen te krijgen.

Paprika's voor Pecs

 1. Vitamine C is van vitaal belang voor bodybuilders, omdat het helpt ziekten af ​​te weren, wat betekent dat u minder pauzes neemt tijdens de training. Niveaus of vitamine C zijn ook omgekeerd geassocieerd met insulineresistentie en viscerale buikvetniveaus, volgens trainer Charles Poliquin, wat betekent dat mensen met hogere vitamine C-waarden waarschijnlijk slanker zullen zijn. Felgekleurde groenten zoals paprika, samen met hun pittiger tegenhanger, chilipepers, bevatten veel vitamine C, net als tomaten en donkergroene bladeren.

Het groentekookboek voor bodybuilders

 1. Groenten eten hoeft geen karwei te zijn en er zijn veel vegetarische, bodybuilding-vriendelijke gerechten. Bodybuilder en trainer Steve Stiefel beveelt aan om groenten aan elke maaltijd toe te voegen en ze in bulk te koken, zodat je er altijd wat bij de hand hebt. Hij adviseert om minimaal vijf porties per dag te krijgen, met een doel van acht of meer. Probeer een magere biefstukstoofpot in te pakken met extra uien, champignons en wortelen. Hak spinazie, broccoli en spruitjes fijn om toe te voegen aan rijst, of eet een salade voor elke hoofdmaaltijd.

 2. Groenten eten hoeft geen karwei te zijn en er zijn veel vegetarische, bodybuilding-vriendelijke gerechten. Bodybuilder en trainer Steve Stiefel beveelt aan om groenten aan elke maaltijd toe te voegen en ze in bulk te koken, zodat je er altijd wat bij de hand hebt. Hij adviseert om minimaal vijf porties per dag te krijgen, met een doel van acht of meer. Probeer een magere biefstukstoofpot in te pakken met extra uien, champignons en wortelen. Hak spinazie, broccoli en spruitjes fijn om aan rijst toe te voegen, of eet een salade voor elke hoofdmaaltijd.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407