Filter
Reset
Sorteren opRelevantie
vegetarianvegetarian
Reset
 • Ingrediënten
 • Diëten
 • Allergieën
 • Voeding
 • Technieken
 • Keukens
 • Tijd
Zonder


De beste manieren om rauwe broccoli te eten

Voorbeeld koolhydraatarm maaltijdplan

 1. Broccoli bevat veel vitamines, waaronder vitamine C en vitamine A. Samen met de vitamines kan broccoli uw lichaam helpen beschermen tegen bepaalde vormen van kanker. Door broccoli in vele vormen aan je dieet toe te voegen, kun je het meeste uit de groente halen, omdat koken een aantal voedingsstoffen bevat die niet in de ruwe vorm worden opgenomen, hoewel het in water oplosbare vitamines kan elimineren. Rauwe broccoli kan spijsverteringsproblemen veroorzaken, waaronder maag- en maagklachten. Voeg het met mate toe aan voedsel totdat je weet hoe je lichaam zal reageren.

Pastasalade

 1. Snijd de knoppen van de bovenkant van de broccolistelen, net ver genoeg naar beneden om ze bij elkaar te houden. Meng ze in koude pastasalades of traditionele tuinsalades. Rauwe broccoli is goed bestand tegen salades met lichte olie-verbanden, die minder vet bevatten dan op mayonaise gebaseerde of romige verbanden. Meng broccolikoppen met andere groenten zoals tomaten, pompoen en courgette voor een goede mix van vitamines en mineralen.

Broccoli Slaw

 1. Bewaar de stelen na het snijden van de knoppen voor pastasalades of garnituren. Julienne de broccolistelen, snijd ze in een formaat dat lijkt op cole slaw-stukjes. Voeg geraspte wortelen, groene uien en gouden rozijnen toe en bedek het vervolgens met een lichte yoghurtachtige dressing en kruiden. Serveer broccolisla als bijgerecht of in plantaardige wraps of pocket sandwiches.

Groentenschotels

 1. Snijd broccoli in kleine, beheersbare maten net onder de knoppen. Voeg ze toe aan een groenteschotel met stengels bleekselderij, wortel, peper en courgette. Dompel ze onder in een lichte ranchdressing of yoghurtdip voor extra smaak.

Topping

 1. Snijd de uiteinden van de broccolisteel zodat u alleen de knoppen hebt. Strooi de toppen op gepofte aardappel, salade, pasta en andere bijgerechten die kunnen profiteren van de toegevoegde textuur en aardse smaak van broccoliknoppen. Voeg ze toe als topping of garnering in knopvorm om u te helpen de gezondheidsvoordelen van broccoli te behalen zonder een overweldigend sterke smaak.Donate - Crypto: 0x742DF91e06acb998e03F1313a692FFBA4638f407